Založ si blog

Urobí Fico z Hegera svojho volebného súpera č.1 ?

R.Fico sa chystá zúčastniť na televíznej diskusii s dočasne povereným Hegerom. Podľa mňa je to chyba.

Po prvé preto, lebo to v televíznom štúdiu nebude súboj 1 na 1, ale presilovka 2 na 1. Nikto súdny totiž nepochybuje, že proti Ficovi nebude iba Heger, ale aj všemocný moderátor. Zas to bude hitparáda skákania do reči, posmeškov, prerušovania moderátora voči Ficovi.

Po druhé preto, lebo moderátor nanúti diskutujúcim témy, kde má Heger nad Ficom navrch. Veď na Hegera robia tisícky štátnych úradníkov, kým opozičnému poslancovi zostáva iba obmedzený prístup k informáciám.

Po tretie, – a to je najdôležitejšie, – Fico ako predseda parlamentnej strany, ktorá vedie v prieskumoch verejnej mienky a dosahuje odhady okolo 21% sa poníži k duelu rovného s rovným s predsedom strany, ktorá de iure ešte ani nejestvuje, ktorá nie je v parlamente, ktorá nemá stanovy ani program, nemá žiadnu členskú základňu a ani žiadne regionálne štruktúry. Fico bude diskutovať s človekom, ktorý je podľa niektorých právnych expertov nezákonným premiérom, aj keď iba dočasne povereným. Fico tohto politického „niktoša“ v serióznom politickom prostredí zlegalizuje. Fico urobí z politického „nímanda“ Hegera Pána Niekoho. Urobí z neho legitímneho politika a tým ho vlastne zlegalizuje nielen ako volebnú alternatívu a ako vodcu tzv. demokratických strán ale aj ako zákonného aj keď iba dočasne povereného premiéra.

No a to ešte nehovoríme o tom, že moderátor a Heger zaútočia na Fica invektívami a lžami ako mafián, zlodej, oligarcha, spolupracovník s fašistami, Putinov sluha, únosca, nedajbože zadávateľ slovných a fyzických útokov na novinárov a vládnych politikov. V atmosfére prerušovania, skákania do reči a zahriakovania bude cieľom moderátora i Hegera diskutéra R.Fica znervózniť, rozčúliť, vyviesť z konceptu a tak pred očami verejnosti denunciovať a politicky poškodiť.

Pán Fico, viem, že ste doteraz boli mediálne izolovaný a teraz ste vďačný za každú šancu preniknúť najmä do televízie. Viem, že ste dobrý rétor a že si v súboji s Hegerom veríte. No obávam sa, že posledná prezentácia i táto prezentácia v televízii nie je príležitosť na férovú komunikáciu vašich ideí s verejnosťou. Nazdám sa, že to čo vám teraz televízia ponúka, nie je šanca ale pasca.

Je to však všetko na vás. Bude to vaše rozhodnutie, vaša voľba.

…“a tiež atentát na predsedu vlády“

14.06.2024

Tento skromný vetný prílepok venovala odchádzajúca prezidentka Slovenskej republiky najbeštiálnejšiemu politického zločinu, aký sa kedy stal v novodobej slovenskej histórii. Prezidentkin prílepok bol k čomusi, čo nemalo a nemá s politickým atentátom žiadnu politickú relevanciu. Ide tu o prílepok k pripomienke útoku mladého človeka / indoktrinovaného vplyvmi zo [...]

Strýko George vybaví: z Mgr. Čaputovej profesorka – alebo príležitostná STAND-UPistka ?

13.06.2024

Tak sme sa konečne dozvedeli, kam bude odložená pani Zuzana Čaputová. Svoje ďalšie uplatnenie minimálne na 15 rokov /toľko jej chýba do dôchodku/ vraj nájde v akademickej sfére. -Uľavilo sa mi, -mohlo to byť aj horšie… Onedlho budeme svedkami úkazu, aký sa pro-západne orientovaným politikom mimo služby /napr. I. Radičovej/ stáva pomerne často. Budeme svedkami [...]

Prečo nebola Čaputová na rozlúčkovej návšteve v Budapešti ?

12.06.2024

Čaputová to má, chvalabohu už pomaly za sebou. Už len dva dni. Teším sa, že odíde, nebola to totiž prezidentka podľa môjho gusta. Mal som pocit, že mi ako občanovi Slovenskej republiky robí zle kde a kedy môže. Ale treba jej uznať, – robila a robí to konzekventne. Prakticky až do posledného dňa svojho pobytu v Grassalkovichovom paláci. Čaputová je momentálne na [...]

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 440
Celková čítanosť: 2057472x
Priemerná čítanosť článkov: 4676x

Autor blogu

Kategórie