Založ si blog

Karikatúra na podporu Hegera

Nedávno tu bola reč o karikovaní politikov, ktorí sú pre mocenského pozadie, stojace za médiami na Západe /vrátane Slovenska/ nepríjemní. Písalo sa o tom, koho nemožno kritizovať a zosmiešňovať a koho áno. Spomenula sa aj tzv. „láskavá“ forma kritiky, resp. pro forma alibistické karikovanie. Také, čo miesto výsmechu nedostatkov karikovanej osoby slúži skôr jej popularizácii na verejnosti. Nádherným príkladom falošnej karikatúry, ktorá má podprahovo zlepšovať imidž kritizovanej osoby je kresba v dnešnom vydaní jedného nášho internetového denníka. Na nej je dočasne dočasný pseudopremiér Heger znázornený ako westernový hrdina. V perfektnom kovbojskom outfite s retušovanou tvárou stojí na čele 76 statočných jazdcov, pripravených zabojovať za lepší život slovenského ľudu. -Fíha, to je teda zdrvujúca kritika človeka, čo má charizmu ako mokrá handra v obecnom WC, slovník ako zbierka fráz, klišé a nešikovne sformulovaných úradníckych výhovoriek a manažerské spôsobilosti na úrovni vedúceho referenta v družstevnej účtárni.

Na poistenie promočnej aktivity potom ono médium ešte uverejní článok, podľa ktorého síce Edko Heger nie je až tak príťažlivý ako Petrík z Bystrice, no v kŕdli demokratickej hydiny na Západnom dvore sa dajako predsa len stratí. Svoje si odďobe, vajíčka znesie, hospodár bude spokojný.

No veď ale práve o to ide. Aby bol hospodár spokojný.

Už sa teším na zajtrajšie a napozajtrajšie karikatúry zlosyna Putina, ryšavého a bradavicami obsypaného Hranola Fica, prípadne hitlerjugendov z LSNS, čo plašia spánok pokojamilovným Rómom. To sa v tej známej bratislavskej kaviarni pre paralympionikov ducha nasmejú. To sa narehocú. – Nech si to žijú. Veď život je taký krátky.

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1960780x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie