Založ si blog

Žijeme zlatý vek bláznov, zlatý vek grafomanov

Žijeme zlatý vek bláznov, grafomanov, uplatneniachtivých psychopatov. Štruktúry orientované na ovplyvňovanie politických názorov verejnosti dnes využívajú vo svojom mediálnom pôsobení húfy influencerov, blogerov a najmä platených diskutérov. Robia pre nich inštruktáže, tréningy, zásobujú ich demoverziami príspevkov a pod. Nábor, výber a školenie trolov stojí nejaké. peniaze. Presnejšie dosť peňazí.

Preto sa ako manna nebeská hodnotia prípady osobnostne narušených ľudí, ktorí sú ochotní trolovať pre svojich pánov veľkomožných aj spoly zadarmo, či úplne zadarmo. Sú to ľudia, ktorí trpia garfomániou, teda chorobnou túžbou písať, t.j. byť literárne činní. Grafoman je presvedčený o vysokej kvalite svojho produktu, písomného alebo dnes v čase youtuberov a streamerov -už aj zvukového či obrazového prejavu. Grafománia sa prejavuje v nadpriemernej produkcii výtvorov a to bez ohľadu na ich čitavosť alebo sledovanosť. Grafoman sa snaží zvýšiť záujem verejnosti o svoje prejavy tým, že siaha po šokujúcich témach, často využíva urážlivé nadpisy, vulgarizmy, urážky a pod. Rád útočí na prevažujúce hodnotové systémy, očierňuje spoločenské idoly a pod. Vďačným terčom pre uplatneniachtových psychopatov-grafomanov sú postavy kresťanských svätých, kňazi, národní buditelia ale napr. aj ženy-matky, invalidné osoby, starci. Aby grafoman dosiahol pochybnú „slávu“ je ochotný šokovať útokom na vlastnú matku, na vlastné dieťa, na vlastnú rodinu. Keď sa v spoločnosti pripravuje nejaká dôležitá, všeobecne oceňovaná udalosť, grafoman s pôžitkom na ňu zaútočí a tých, čo sa na nej podieľajú, poriadne douráža.

Grafomana povzbudí každý záujem o jeho produkciu, aj negatívny. Ba dokonca aj nezáujem-ktorý si vysvetľuje svojou genialitou, tým, že predbehol vývoj spoločnosti, tým že jeho genialitu súčasníci nevedia ešte pochopiť. – Tú budú schopní oceniť asi až budúce generácie…

Grafoman je pripravený na dôkaz svojej geniality minúť nemalé peniaze. Neraz aj spoločné úspory jeho vlastnej rodiny. Aby mu nejaké to minivydavateľstvo jeho produkcie vydalo, platí si publikovanie svoji KNÍH sám. Neraz v tisícoch či desiatkach tisícov eur. Keď je potom jeho „geniálna kniha“ na svete, predvádza sa ňou na verejnosti, podkladá ňou svoju osobnú výnimočnosť.

Grafománia je druh uplatneniachtivej psychopatie resp. poruchy integrity osobnosti. Grafoman je človek s narušenou sebadôverou, napr. v dôsledku raných detských zážitkov v rodine. Snaží sa ju obnoviť nadmernou snahou vyniknúť, dokázať okoliu, ktoré ho podľa neho podceňuje, svoje skutočné excelentné kvality.

Grafomani majú v súčasnosti dostatok príležitostí na exhibovanie, na dokazovanie a hlavne na sebadokazovanie svojej dôležitosti, svojej geniality. Sú čulí na sociálnych sieťach, na youtube, na internete ohurujú vlastnými stránkami či dokonca prevádzkovaním vlastných politických či umelecky ladených portálov. Pomerne značný priestor dostávajú v blogerských rubrikách a na diskusných fórach a pod.

Grafomani sú pre organizátorov trolovacích skupín vďačným náborovým prostredím. Ak politický aktivista takéhoto uplatneniachtového jedinca vhodne osloví, podporí ho v jeho domnelej genialite, získa v ňom fanatického a pritom lacného šíriteľa istých politických ideí, realizátora istých kampaní či antikampaní alebo naopak, internetového bojovníka proti iným ideám, názorom či politikom alebo osobám s nežiadúcimi postojmi. Grafomani vedia nežiadúce osoby,- komentátorov, analytikov, blogerov, diskutérov vytrvalo prenasledovať. Navštevujú ich stránky, blogy, diskusné fóra a hanobia autorov či ich príspevky. Využívajú benevolenciu adminov diskusií na urážanie, vulgárne osočovanie a pod. Grafomani sú mannou nebeskou pre politické štruktúry, ktoré ich usmerňujú. Nepotrebujú ich motivovať finančne. Stačí, že grafomanov povzbudzujú, chvália, morálne oceňujú. Mimoriadne úspešným grafomanom ponúknu menšie politické funkcie ale sú prípady, že aj pozície vyššie -dokonca až po poslanecký mandát v parlamente.

Žijeme zlatý grafomanský vek. Miesto toho, aby sa o grafomanov starali odborníci, psychológovia či psychiatri, riešime ich mindráky a komplexy my, -čitatelia. Živíme chorobnú túžbu grafomanov po sláve tým, že ich dielka čítame, diskutujeme s nimi, polemizujeme. A to je voda na mlyn ďalších grafomanských produkcií. To sú tie živiny, z ktorých vyrastajú podhubia ich ďalších chorobných výtvorov. – Preto, ak chceme aby nás grafomani prestali otravovať, nesmieme s nimi diskutovať, nesmieme si ich všímať. Musíme ich ignorovať.

Ignorovanie garfomanov, osobitne tých s politicky zameranými exhibicionistickými atakmi pôsobí na týchto chorých jedincov ako nedostatok slnečného svetla. Bez verejného záujmu je grafoman odstavený od publikačnej „fotosyntézy“. Bez svetla reflektorov, bez slnečných lúčov verejného záujmu začne chradnúť, vädnúť. Až napokon uschne a odumrie.

A my máme svätý pokoj. Škoda, že iba na chvíľu. Lebo netrvá dlho a prázdne miesto po vyschnutom jedincovi zacelí nový grafoman, nový znevážený a zaznávaný génius. Dnešný svet ich produkuje ako smeti. Takže po krátkom pokoji sa boj znovu začína…

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1964358x
Priemerná čítanosť článkov: 4688x

Autor blogu

Kategórie