Založ si blog

„Bojová“ morálka mladých Ukrajincov …

Ukrajinci sa pomaly sťahujú od Soledara a Arťomovska. Naše médiá však od rána do večera píšu o klesajúcej morálke ruskej armády a o tisícoch mladých Rusov, utekajúcich pred mobilizáciou z vlasti do zahraničia. Keď však ide o úteky mladých Ukrajincov z tých istých dôvodov, je v médiách ticho.

Jedna zo slovenských televízií sa však včera preriekla. Oznámila, že sa len za jeden deň malom úseku slovensko-ukrajinskej hranice neúspešne pokúsilo utiecť pred mobilizáciou 26 mladých „chlopcov“. Pri chytaní niektorých z nich použili ukrajinské pohraničné „zagradodriady“ aj zbrane. To boli neúspešní zbehovia, -koľko bolo úspešných, to sa nevie. A nevie sa ani to, koľko ich bolo iba na slovenskej hranici od februára 2022. Teda možno sa vie, ale sa to verejnosti nepovie. Tobôž sa to verejnosti nepovie ani za všetky susedné štáty Ukrajiny.

Čo sa však pravidelne a „presne“ dozvedáme to sú údaje o zbehnutých Rusoch, ktoré nám nezištne tlmočí ukrajinská tajná služba. Aspoňže to. Ak by ani to nie, nemali by „slovenskí“ novinári čo dať tituliek.

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 421
Celková čítanosť: 1972302x
Priemerná čítanosť článkov: 4685x

Autor blogu

Kategórie