Založ si blog

Babiš vs. Slniečkári: 1:0

Nie som nadšený z Babiša. Ani z jeho predsa len dosť pro-euroatlantickej a protiruskej politiky. A už vôbec ho nepovažujem za Slováka alebo niečo, s čím by sa Slováci mali vo svete chváliť. ´Jeho kriminalizácii zo strany fanaticky pro-západných politikov a novinárov,- nielen v ČR ale aj v SR som však nikdy neveril. Kriminalizácia politikov sa mi vždy zdala v odpornou. Hrubo neférovou -či už proti Babišovi v ČR alebo proti Kotlebovi, Ficovi, Kažimírovi, Pčolinskému …v SR.

Preto som privítal dnešný rozsudok českého súdu, ktorý Babiša zbavil všetkých obvinení /v kauze „Čapí hnízdo“/ a vyhlásil za nevinného. Babiš v zápase s fanatickými bruselskými slniečkármi vyhráva 1:0. Zatiaľ iba vyhráva, lebo rozsudok nie je právoplatný a Babiš ešte úplne nevyhral. Ale polčasový výsledok je tak či tak sľubný.

Komentáre k Babišovmu úspechu sú veľmi skromné. V ČR a tým viac v SR. Prečo ma to neprekvapuje ? Samozrejme preto, lebo prevažne slniečkárska sorosovská mediálna pospolitosť prijala rozsudok českého súdu s ťažko skrývaným roztrpčením. Teraz ide o to, Babišovu nevinu čo najviac utajiť, znenápadniť, Asi tak, ako je to v prípade aktuálneho slovenského referenda.

Miesto informovania sa ale už objavili pokusy o bagatelizáciu a relativizáciu rozsudku. „Investigatívny “ novinár, ktorému téma Čapí hnízdo ponúkla priestor na nevídané zárobky, ešte včera písal o Babišovi ako o div nie masovom vrahovi. Po dnešku najprv stíchol a potom sa dal počuť, že on od začiatku vedel, ako je obvinenie Babiša na hrane zákona. Nuž a dnešné oslobodenie to iba potvrdilo. Fíha,-to je názorový premet. Na druhej strane už tento novinár za horúca nachádza nový spôsob obvinenia: vraj v Babišovom prípade nešlo a nejde ani tak o trestný čin ako o nemorálny čin. Babiša súd oslobodil, no mravne v očiach verejnosti zostáva vinný. Po dnešku azda ešte vinnejší, ako včera. Sila slniečkárskych médií sa po dnešku totiž použije týmto novým smerom. Preorientuje sa z Babiša-kriminálnika na Babiša-nemravníka. Slniečkárski novinári a politol´ógovia vedia byť tvoriví. A aj z prehry vedia za pár minút upliesť -pre isté publikum,- celkom vierohodné mravné víťazstvo.

Ešte jedna poznámka, ktorá má svoj význam aj na Slovensku. Objektívni politológovia zhodnotili rozhodnutie sudcov nielen ako vysoko odborné, argumentačne silné, ale aj ako prejav ich OSOBNEJ SUDCOVSKEJ STATOČNOSTI. Inak povedané, v ČR, SR ale aj v iných krajinách EU dnes platí, že k tomu, aby sudca rozhodol odborne, v súlade so zákonom a spravodlivo, musí byť popri kvalifikovanosti aj človekom smelým, čestným, nebojácnym, statočným. Naznačuje sa tým, čo všetko a kto všetko v zákulisí politických kauz na sudcu vplýva, ovplyvňuje, vyvíja nátlak.

Slniečkári pri Babišovi tlačili, ale nepretlačili. Statočnosť zatiaľ v Česku zvíťazila. A čo na Slovensku ? Ako ten súboj zopár statočných slovenských právnikov v boji za nepolitičnosť OČTK a súdov-najmä v prípade tzv. politických kauz,- dopadne ?

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Maroš Žilinka

Ústavnoprávny výbor k rozhodnutiam Žilinku po zrušení ÚŠP neotvorili

30.04.2024 13:51

Koalícia podľa podpredsedu ústavnoprávneho výboru Dostála odmieta, aby si výbory plnili svoju kontrolnú funkciu.

prezidentske volby Ivan Korčok postava

Korčok podporí v eurovoľbách PS, KDH, SaS a Demokratov

30.04.2024 13:14

Vyzvať chce najmä na podporu žien na kandidátnych listinách týchto strán.

Británia Londýn Hainault útok meč zranení

Muž s mečom útočil na ľudí na predmestí Londýna

30.04.2024 12:52

Podľa polície incident zrejme nesúvisí s terorizmom.

lukáš machala

Je podložené, že Zem je guľatá? Boli ste vo vesmíre? Machala chce dať vo verejnoprávnom médiu priestor aj konšpirátorom

30.04.2024 12:37

Machala sa stal známym ako poradca bývalého predsedu NR SR Andreja Danka. Už vtedy bol šíriteľom konšpiračných teórií.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 422
Celková čítanosť: 1978210x
Priemerná čítanosť článkov: 4688x

Autor blogu

Kategórie