Založ si blog

Nie iba Fico-spravodlivosť dnes na GP vyhrala

To, čo dnes urobil generálny prokurátor Maroš Žilinka, muselo potešiť každého priaznivca právneho štátu, bez ohľadu na jeho politické preferencie. Keď ochladnú vášne, príde na to aj súdna časť vládnej koalície. Veď mnohí z nich môžu byť o pol roka opozičnými poslancami. A potom sa im Žilinkova právomoc podľa paragrafu 363 zíde.

Veta, ktorú v odôvodnení svojho rozhodnutia generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka použil, by mala byť vyrytá do mramoru na budove Ústavného súdu v Košiciach, ale aj Najvyššieho súdu v Bratislave. Áno, ak chce byť Slovensko právnym štátom, potom v ňom musí platiť zásada, že TÚŽBA VYŠETRIŤ A POTRESTAŤ NESMIE STÁŤ NAD ZÁKONNOSŤOU.

Táto zásada dnes pomohla Ficovi a spol. Som si ale istý, že v budúcnosti pomôže aj mnohým iným ľuďom, ak sa stanú objektom politickej šikany vlády. Som si istý, že krvavé oči pomsty s odchodom tejto vlády zo Slovenska nezmiznú. Nikto, ani OĽaNO, Matovič či Lipšic nemajú, bohužiaľ patent na zneužívanie orgánov činných v trestnom konaní voči svojim politickým oponentom, voči opozícii a jej sympatizantom. Jediné, čo ich zadrží, bude konanie statočných prokurátorov a sudcov. -Právnikov, držiacich sa zásady nadradenosti zákonnosti nad všetky túžby a pomstychtivé päste.

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

Inšpekcia bola podľa Zuriana vo veľmi zlom stave. Šutaj Eštok: Už nebudú nikoho kryť, Spišiak: Chaos pokračuje

18.04.2024 17:00

Kým podľa súčasného ministra vnútra Šutaja Eštoka (Hlas) sa všetko, o čom hovoril, ukázalo ako pravda a na vine sú bývalé vlády, podľa exministra Mikulca a poslanca Spišiaka sme sa nedozvedeli nič.

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1959276x
Priemerná čítanosť článkov: 4687x

Autor blogu

Kategórie