Založ si blog

USA by Ukrajinu porazili do týždňa !

Scott Ritter -známy americký vojenský analytik, ex-zbrojný inšpektor OSN, v minulosti spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty, v súčasnosti jej kritik /čo sa mu vrátilo v podobe obvinenia-ako inak, za sexuálny delikt/ najnovšie popísal /U.S.tour of duty, org/, ako by na Ukrajine postupovali USA, keby ju chceli obsadiť.

Vojská USA by podľa Rittera obsadili Ukrajinu do týždňa, nanajvýš do dvoch-troch týždňov. USA by ale nepostupovali ako Rusi, lež diametrálne odlišne. V prvom rade by ničivo letecky bombardovali Ukrajinu. Všetky vládne budovy, centrálne úrady a vojenské objekty by rozrušili raketami. Už na začiatku by zničili tepelné a vodné elektrárne, poškodili atómové elektrárne, rozbili vodné nádrže a priehrady, vyhodili do vzduchu železničné stanice, uzly a trate. Zlikvidovali by všetko známe železničné a cestné mosty. So zemou by zrovnali telekomunikačné siete, výrobne a rozvodne elektriny, vody a kanalizácie. Až do takto zničenej krajiny by potom poslali pozemné vojská.

Pozemné vojská by postupovali rýchlo a tvrdo. Ženijné jednotky by na panelákových sídliskách, v hustej zástavbe robili prieseky ťažkotonážnymi bombami a trhavinami. Po umelých koridoroch krížom cez paneláky by potom išli tanky, ktoré by strieľali nie iba na ohniská odporu ale na všetko živé. Takto by USA obsadili Charkov či Kyjev. Ukrajinskí vojaci, ktorí by nemali ruky nad hlavou by boli likvidovaní. Tí v zákopoch a bunkroch by boli aj za živa udupaní pásmi tankov. USA by s nikým o prechode do zajatia nevyjednávali. -Buď stojíš voči nám s rukami nad hlavou a bez zbrane, alebo zomrieš.

Za pár dní by USA stáli už na hranici Poľska a pýtali by sa poľských vojakov,-tak čo, aj vy chcete nakopať do zadku ? Postup USA by bol rýchly. nemilosrdný, pragmatický.

Scott Ritter na záver svojej úvahy uznáva, že Rusko nie je USA a Rusi nie sú Američania. Nedokážu byť takí pragmaticky efektívni, tak jasne rezultatívni a cieľovoorientovaní. Na druhej strane Američania by nemali s Ukrajincami zľutovanie aj preto, lebo nejde o dva veľmi príbuzné národy. Rusi a Ukrajinci sú jazykovo blízki, často hovoriaci tým istým jazykom. Vyrástli na tej iste historickej, náboženskej a kultúrnej tradícii. Starší dôstojníci študovali spolu tie isté sovietske vojenské školy, boli kolegovia ba i priatelia. Voči takýmto protivníkom sa ťažko bojuje.

Postup Rusov na Ukrajine bol spočiatku koncipovaný iba ako krátkodobá špeciálne vojenská misia. Misia takmer osloboditeľská. Rusom trvalo viac ako 8 mesiacov, kým pochopili, že veľká časť Ukrajincov je už preškolená na iný národ. Trvalo im poriadne dlho, kým pochopili, že veľká časť Ukrajincov už dnes Rusov nenávidí.

Dnes to už Rusi chápu, aj ke´d stále nie dosť dôsledne. Dnes už na Ukrajine úraduje generál Surovikin. No aj on je stále zubadlom ovládaný politikmi z Kremľa. Rusi to už dnes spustili na rýchlejšom prevodovom stupni. – No od amerického postupu je podľa Scotta Rittera ten ruský, zmierlivý, stále na míle ďaleko. – A asi aj vždy bude.

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1959469x
Priemerná čítanosť článkov: 4688x

Autor blogu

Kategórie