Založ si blog

Ruské deti budú po ukrajinskom“oslobodení Krymu a Donbasu“ opakovať ročníky !

Poradkyňa ukrajinskej ministerky školstva- akási pani Ivana Koberniková – podľa ukrinfo včera prezentovala program, ktorý čaká asi milión ruskojazyčných detí z Krymu, DNR a LNR potom, čo budú tieto oblasti opäť ukrajinské. Program má dva základné body.

Po prvé, všetky ruské deti budú musieť opakovať ročník, ktorý uzavreli ešte v ruštine. Budú ho musieť absolvovať ešte raz,-tentokrát v ukrajinčine. Deti tak majú plynulejšie nabehnúť na ukrajinský vzdelávací systém. Ukrajinský systém je totiž oveľa modernejší ako ruský. Je to totiž systém európsky !

Po druhé, ruské deti následne prejdú tzv. programom integrácie. Ten sa na Západe uplatňuje na deťoch prisťahovalcov z afrických a ázijských krajín,-aby si zvykli nielen na novú reč ale aj na inú civilizáciu a západnú kultúru.

Ruskojazyčné deti na Kryme a na Donbase sa vraj už tohto integračného programu nevedia dočkať….

Ruská Štátna duma naproti tomu včera prijala novelu zákona o zákaze propagandy pedofílie, propagandy LGBTI a propagandy zmeny pohlavia.

Ukrajinská tajná služba SBU podľa ukrinfo dnes zatkla mužov, ktorí prevážali Chersončanov na ľavý, Rusmi obsadený breh Dnepra. O prevoz mali záujem ľudia, ktorí si želajú žiť v Rusku a nestihli sa pred príchodom ukrajinských osloboditeľov evakuovať. -Nuž tak.

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do Venezuely. Slováci majú zvážiť cestu aj dvoch ďalších štátov Južnej Ameriky

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1959216x
Priemerná čítanosť článkov: 4687x

Autor blogu

Kategórie