Založ si blog

Na smrť preľaknutý Heger a strašidlo Fico

Videli ste to včera v televízii ? Tú hrôzu v očiach údajne slovenského premiéra Hegera ? Ten rozpačitý strnulý, neurotický úsmev, ktorým sa snažil strach maskovať ? Vo včerajšom dlho predlhom a ako vždy nudnom monológu spomenul Fica aspoň dvadsaťkrát. A stále opakoval rovnaký naratív: Fico chce zhodiť túto vládu, chce vyhrať predčasné voľby, lebo sa obáva, že skončí za svoje „veľké zločiny“ v base. Atď. a tak podobne. Opakovane stále dookola.

To nemá Heger a jeho pán Matovič nejaký iný – aspoň trochu viac sofistikovaný argument ? Veď pádom vlády Matoviča, Hegera a spol. sa na trestnom stíhaní Fica predsa nič nezmení ! Ani voľby a prípadne ani nová vláda, dokonca ani vláda s Ficom na tele by na tom nič nezmenila. Polícia sa riadi zákonmi, nie voľbami. A ak sa môže oprieť o zákonné dôvody stíhania, bude Fica stíhať aj keby bol hneď premiérom ! Ibaže…Ibaže by ani v minulosti, ani dnes a ani v budúcnosti zákonné dôvody na stíhanie Fica neexistovali. A celý ten policajno-vyšetrovací pohon na Fica nemal oporu v zákone. Ibaže by sa opiera iba o vymyslené, zveličené a prekrútené a pokrivené právo, o zmanipulované výpovede kúpených kajúcnikov…

Nuž to by potom bola iná káva. V takomto prípade by sa so zmenou vlády, zmenou vedenia PZ a NAKA, so zmenou na postoch ministrov vnútra a spravodlivosti naozaj mnohé zmenilo. Ba čo viac, – ak by sa ukázalo že hegerovsko-matovičovská vláda zneužívala svoje právomoci, krivila právo len aby šikanovala a očierňovala opozíciu , -mohla by zmena vlády viesť naopak ku trestnému stíhaniu predstaviteľov súčasnej vlády a tých OČTK ktoré sa jej protiprávne rozhodli pomáhať. Tak to by potom bola iná situácia. To by potom tomu ukrutnému strachu Hegara a spol. z pádu ich vlády a nástupu Fica dávalo logiku, dávalo zmysel.

Poslanec Fico má istú ochranu /poslaneckú imunitu/ pred atakmi OČTK aj dnes. Ak by sa po nových voľbách príp. vrátil k moci, nič by sa na jeho ochrane nezmenilo. Fico by bol znovu bezpochyby zvolený do NRSR, mal by znovu „len“ poslaneckú imunitu. Na tom by ani ev. exekutívna funkcia nič nezmenila. Nič.

Voľby by právnu pozíciu Fica nezmenili. Radikálne by však zmenili pozíciu Matoviča, Lipšica, Mikulca, Hamrana, predstaviteľov OČTK, niektorých sudcov, mnohých tzv. kajúcnikov.

Áno, je to o nových voľbách a je to o strachu. Nie však strachu opozície a jej vodcu z nejakej bájnej „basy“. Je to o strachu Hegera a spol., že ich dobehne minulosť. Že ich dobehnú ich činy. Alebo zločiny ?

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1957945x
Priemerná čítanosť článkov: 4684x

Autor blogu

Kategórie