Založ si blog

Pán Lenč je predvolebnou agendou Hegera a Sulíka

Chcel som si dať v písaní trochu pauzu, ale nedá sa. Hlúposť a nemorálnosť niektorých verejne sa prezentujúcich „expertov“ ma nabudila ku krátkej replike.

Pán „politológ“ Lenč si bohapusto vymýšľa, ak tvrdí, že referendum 21. januára je predvolebnou agendou Smeru. Nie je, Lenč, – nie je. Je to agenda tých 82ˇ% občanov SR, čo sú nespokojní s vládou Matoviča a Hegera. Je to agenda tých 65% Slovákov, čo chcú predčasné voľby. Je to agenda tých 55 % voličov, čo chcú ísť na referendum a povedať áno zmene ústavy. REFERENDUM JE AGENDA OBČANOV SR. Je to agenda tých Slovákov, ktorí chcú zvýšiť účasť občanov na riadení vlastného štátu. Je to agenda demokratov. Nie je to predvolebná agenda Smeru.

Príčinou referenda je nespokojnosť Slovákov so súčasnou situáciou na Slovensku a nemožnosťou odvolať neschopnú vládu v parlamente. Smer SD neurobil nič iné, iba reagoval na spoločenskú objednávku a inicioval dve predreferendové petičné akcie za účasti 600 + 400 tisíc občanov. A aj to neinicioval sám. Do zberu podpisov a do práce v petičnom výbore sa zapojil aj Hlas, SNS, čiastočne aj Republika a i. pro-národné strany, odbory, spolky združenia. A čo je najdôležitejšie, – do iniciovania referenda cez petíciu sa mohli zapojiť aj iné akože opozičné strany, – ktorých sympatizanti musia byť so súčasnou situáciou tiež nespokojní. Prečo s petíciou a referendom neprišla strana Progresívne Slovensko ? Prečo s predreferendovou petíciou neprišlo KDH ? Prečo s tým neprišli iné strany, napríklad aj v súčasnosti veľmi opozičná strana SaS ? Tí odmietli mať vo svojej politickej agende DEMOKRATIZÁCIU pomerov na Slovensku ? Tí sú aktívni iba na pouličných výtržnostiach typu „obeste Fica“ , ako sme ich videli pri kuciakiáde ? Tí nechcú demokratizačnú predvolebnú agendu ?

Politológ by sa nemal meniť na propagandistu vlády. Nemal by viesť lživú proti-kampaň zameranú na ne´úspech demokratizačných snáh občanov. Lenč sa dnes prejavil ako prekrúcač zmyslu referenda, ako proti-referendový propagandista. Lenč nie je politológ.

Lenč je iba jeden z mnohých škodcov slovenskej demokracie, ktoré majú – bohužiaľ- moc a prístup do médií. Lenčovi chýba nielen stranícky nadhľad ale aj elementárna profesionálna morálka. Smutné, veľmi smutné.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984549x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie