Založ si blog

Sulík, Pellegrini a Čaputová sa už dohodli ?

Sulík dnes oznámil, že v spolupráci s Pellegrinim podá návrh na vyslovenie nedôvery vláde Edka Hegera. Ak by návrh prešiel a Hegerovej vláde bola vyslovená nedôvery, postavia politici SaS a Hlasu Slovákov pred tri možnosti:

  • predčasné voľby / najlepšie ale najmenej pravdepodobné/,
  • vytvorenie novej vládnej koalície, ktorá by sa oprela v NRSR o novú väčšinu min. 76 hlasov /nedobré ale málo pravdepodobné/,
  • menovanie úradníckej vlády podľa vkusu pani Čaputovej /najhoršie ale najpravdepodobnejšie riešenie/.

Normálni Slováci a aj normálna časť opozície /na čele so Smerom SSD/ chce jednoznačné riešenie, ktoré je v súlade s vôľou ľudu vyjadrenou v dvoch predreferendových petíciách. Chcú predčasné voľby. Nechcú zákulisné hry Čaputovej, Sulíka a Pellegriniho, ktoré povedú iba k pseudoriešeniu. Neuspokoja sa s tým, že Matovič odíde z vlády a všetko ostatné zostane po starom. Nová vládna väčšina napr. Hlas+SaS+Sme rodina+Tarabovci a ďalší nezaradení – nezastaví Slovákov v ich snahe po nových voľbách a úplne novej vláde. Vláda úradníkov, zostavená podľa vkusu Čaputovej, vláda liberálnych slniečkárov a poskokov Bruselu, – tak to by bola vyslovene katastrofa.

Čo sleduje SaS a Hlas týmto, zdanlivo ľúbivo znejúcim návrhom ? Nuž SaS, ktorej preferencie klesli a nie je isté, či by sa cez nové voľby dostali do NRSR, by akékoľvek riešenie, ktoré by neznamenalo prečasné voľby, by predĺžilo jej politický život. Čosi podobné platí pre Sme rodinu. Stagnujúce preferencie Hlasu tiež nenapĺňajú vedenie tejto strany nadšením z predčasných volieb. To po prvé. Po druhé, je treba zastaviť túžbu Smeru SD, Republiky a SNS dostať sa opäť do vlády. Liberáli z NRSR a prezidentského paláca, nehovoriac o politikoch Západu, urobia všetko, aby sa to ľavičiarom a národniarom nepodarilo. . No a po tretie, trikom okolo nedôvery Hegerovi a pádu Matoviča treba dezorientovať voličov, ktorí chceli ísť na referendum. A tým dosiahnuť, aby na referendum išlo málo ľudí a aby bolo neplatné.

Bonusom dohody je vystavenie Smeru SSD tzv. Sofiinej voľbe. Smer SSD by tento falošne opozičný návrh nemal podporiť. Ak ho však nepodporí, bude médiami ale aj politikmi Hlasu a SaS obviňovaný z tajného spojenectva s Matovičom a farizejského opozičníctva. Rozum velí skutočnej opozícii Sulíkov návrh, ktorý negarantuje predčasné voľby – odmietnuť. Politický cit však vraví, že ako opozičná strana musí aj Smer SSD vyslovenie nedôvery Hegerovi a Matovičovi podporiť.

Ťažké rozhodovanie pre opozičných politikov. Pre nás bežných Slovákov, ktorí už máme DOSŤ trikov SaS, Čaputovej, Matoviča, Hegera, Remišovej a Kollára – sú však východisko zo súčasného marazmu jedine PREDČASNÉ VOĽBY. Nič iné, než čo najskoršie nové voľby.

Nič iné, než čo najskoršie nové voľby !

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984979x
Priemerná čítanosť článkov: 4693x

Autor blogu

Kategórie