Založ si blog

Dva prístupy k mobilizácii a internacionalizácia ukrajinskej vojny

Výnosom prezidenta Ruskej federácie V.V.Putina boli demobilizovaní študenti stredných a vysokých škôl v DNR a LNR, ktorí boli povolaní do armády ešte podľa zákonov DNR resp. LNR.

Rozkazom najvyššieho veliteľa OS Ukrajiny boli oddnes mobilizovaní všetci muži , ktorí sa nachádzajú na tých územiach Ukrajiny, ktoré Kyjev považuje za oslobodené. Takže len čo si mladí muži v Chersone trochu oslávili oslobodenie, už ich aj berú na vojnu.

Dva prístupy k mobilizácii. Dva prístupy k mieru.

Podľa údajov z vedenia DNR bojuje už dnes na území Ukrajiny proti Rusku vyše 200 tisíc cudzích vojakov /poradcov, žoldnierov, dobrovoľníkov/. Väčšina z nich sú poľskí vojaci-vysokokvalifikovaní profesionáli. Prítomnosť týchto cudzích síl na Ukrajine nemá formálnu oporu v ukrajinskej legislatíve.

Internacionalizácia boja proti Rusku a vysoký počet cudzích vojakov prinútili aj Rusko k netradičným krokom. Včera vydal prezident V.V.Putin výnos, ktorý umožní bojovať na strane ruských ozbrojených síl aj občanom iných štátov. Tento krok otvára cestu k zapojeniu sa asi 100 tisíc kórejských dobrovoľníkov do vojny proti USA a NATO. KĽDR už dávno žiadala, aby sa jej vojaci mohli do bojov proti USA zapojiť. Odteraz to už bude možné. Kórejskí vojaci vyrovnajú počet na Ukrajine bojujúcich Poliakov. KĽDR má len o málo nižšiu populáciu ako Poľsko. Jej ozbrojené sily sú ale bojaschopnejšie a technologická vyspelosť Kórejcov je v porovnaní s Poliakmi vyššia. Sily na fronte sa pomaly vyrovnajú.

Konflikt na Ukrajine sa nám pred očami rýchlo internacionalizuje. Čo bude ´další krok tohto procesu ?

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1983621x
Priemerná čítanosť článkov: 4689x

Autor blogu

Kategórie