Založ si blog

Biden ako Pinocchio, USA ako rozdvojená krajina

V novších vydaniach dvoch denníkov, vychádzajúcich v hlavnom meste USA, -vo Washington Post a Washington Times sa obajvilo všeličo zaujímavé. Blížia sa prepriahacie voľby do kongresu, tak nečudo.

Wahington Post /WP/ sa ,ako je v poslednom čase dobrým zvykom, zase obuli do prezidenta Bidena. Bšimli si, ako sa na jednom z predvolebných mítingov zľakol akéhosi čierneho predmetu a takmer z toho spadol na scéne. No kritizujú nielen jeho motkavé pohyby po scéne, ale aj „klamstvá, ktorými zdobí svoje prejavy“. Napríklad si všímajú, že cenu benzínu, ktorá údajne bola pri jeho nástupe do funkcie, zdvojnásobil-aby zdraženie za jeho éry nebolo také drastické. Medzi evidentné lži patrí aj Bidenovo blúznenie ako s čínskym prezidentom Si Tin Pchingom nalietal spolu 17 tisíc míľ … Za tieto a podobné lži nazval WP Bidena detským klamárom z dlhým nosom – Pinocchiom. Podľa WP „absolútnym Pinocchiom“.

Denník Washington Times sa venuje vážnejšej téme. Všíma si, ako sa pred voľbami USA hodnotvo rozdelili na dve úplne odlišné krajiny. USA by mali byť podľa republikánov krajina hodnôt, energetických istôt a sebestačnosti, krajina patriotov a krajina silne veriacich ľudí, Krajina, po akej túžili otcovia zakladatelia.

Na druhej strane, podľa demokratov by USA mali byť krajinou slobodného experimentovania. Experimentovania v oblasti pohlavnej sebaidentifikácie, práv pre LGBTI. Mali by byť krajinou genderizmu, ktorá šíri svoje predstavy o slobodách do celého sveta. USA by nemali byť krajinou blahobytu, ale energetickej úspornosti a permanentnej zelenej revolúcie. Amerika by mala byť -tak ako v minulosti, krajinou voľnej imigrácie. Krajinou, kam cez otvorené dvere prichádzajú státisíce a milióny nových prisťahovalcov rôznych relígií a rôznych farieb pleti.

Amerika je evidentne na rozcestí. Tie cesty, ktoré sa jej ponúkajú, nie sú dvoma cestami k tomu istému cieľu. Sú to rôznobežky k diametrálne rôznym cieľom. – Nuž Amerika, čo si vyberieš ?

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1985961x
Priemerná čítanosť článkov: 4695x

Autor blogu

Kategórie