Založ si blog

Krvaví Vikingovia a Kelti – náš vzor ? Dokedy ?!

Po čase som zase trochu zašiel na všelijaké tie „historické“ kanály našej káblovky. Zistil som, že sa nič nezlepšilo, skôr zhoršilo. „Vzdelávacie“ kanály sú plné 1/ príbehov okolo Hitlera, nacistov, esesákov, či wehrmachtu, 2/ príbehov vyzdvihujúcich „hrdinstvá“ starých Keltov, starých Rimanov a starých Vikingov; samá krv, samá surovosť, adorácia kelto-germánskej minulosti „Európy“, 3/ technikálií okolo mečov, kanónov, oštepov, nožov…teda všetkého, čím sa dalo a dodnes dá vraždiť.

Kelto-vikingské násilie servírujú západoeurópske kanály ako čosi samozrejmé a pre celú Európu príznačné. Autori takýchto artefaktov evidentne nepoznajú ani dejiny a ani geografiu Európy. Nevedia, že Európa nekončí pri Viedni na Dunaji, ale až na Urale. Nevedia, že najväčším jazykovým spoločenstvom v rámci pôvodných európskych národov je slovanské jazykové spoločenstvo. A aby sa však predsa len nezdali ako úplní ignoranti, robia zo starých Čechov Keltov a zo starých Rusov Vikingov. Zanedbateľnú digresívnu maličkosť v etnogenéze Slovanov zveličujú a robia z neho jadro slovanskej etnogenézy.

Keltsko-vikingské krváky ponúkajú nielen „vzdelávacie“ kanály ale aj kanály, určené pre deti a mládež. Pre našu slovenskú mládež. Nečudo, že naše deti o starej slovenskej a slovanskej minulosti vedia veľmi málo, – o minulosti keltsko-germánskych etník Západnej Európy by však mohli spokojne aj maturovať. Nečudo, že naše deti od materskej škôlky behajú v rohatých helmách a tanečné krúžky miesto národných tancov fabrikujú s malých Keltov a Írov, drobčiacich ako niekde v Dubline.

Kto je vinníkom tohto neprirodzeného stavu ? Nuž my Slováci,- naša chorá kultúrna elita. Tá elita čo je miesto vlastnej tvorby schopná iba dabovania nahlúplych keltskogermánskych rozprávok. Tá elita, čo elite okolitých národov – Poliakov, Maďarov, Ukrajincov, Rusov a Bielorusov nesiaha vo vlastenectve ani po členky.

Čo s týmto urobíme ? Odpoveď treba hľadať -ako inak, vo voľbách a v náhrade pro-západnej servilnej vlády vládou slovenskej zvrchovanosti a samostatnosti. V obnove suverenity Slovenska nielen v ekonomickej a sociálnej ale aj v kultúrnej a duchovnej oblasti.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom Egypta a Kataru na prímerie v Pásme Gazy

06.05.2024 19:11

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť aj časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1985361x
Priemerná čítanosť článkov: 4694x

Autor blogu

Kategórie