Založ si blog

Hamran to slniečkárom riadne pokazil

Policajného prezidenta Hamrana som doposiaľ ešte nemal dôvod chváliť. Ale tak, ako šikovný človek občas urobí chybu, tak aj jeho náprotivok občas správne zaboduje. Presne toto sa včera stalo Hamranovi na jeho tlačovej konferencii. Hamran na nej de facto úplne narušil slniečkársko-liberálnu legendu o tom, že vražda na Zámockej bola vyústením dlhodobej cieľavedomej snahy homofóbnej scény o zničenie LGBTI komunity. Nie nebola. Obeťou vraha sa síce stali dvaja členovia LGBTI komunity, no oni boli podľa Hamrana iba náhradný cieľ, vrahov plán „B“ alebo dokonca „C“ potom, ako sa mu nepodarilo uskutočniť hlavný plán – vraždu premiére Hegera a ako sa mu nepodarilo uskutočniť ani útok na židovskú komunitu.

Vrah zo Zámockej vo svojom chorom pudení po zločineckej sláve napokon siahol po cieli najmenej rizikovom – po vražde gayov. Nebola to však jeho pôvodná a hlavná intencia-skôr strašidelná improvizácia.

Hamran spomenul, že na zozname cieľov vraha zo Zámockej bolo viacero politikov- vládnych ale aj OPOZIČNÝCH. Na zozname boli tiež novinári a rôzne celebrity a verejne známe osoby. Vrahovi nešlo ani tak o gyaóv, ako skôr o slávnych ľudí,-ktorých likvidáciou by sa aj on stal SLÁVNYM. Tento zámer je plne v súlade s jeho predpokladanou diagnózou.

Priebežná informácia Hamrana o výsledkoch doterajšieho vyšetrovania teda mení cieľavedome pripravovaný ideologický vraždený plán, orientovaný na homosexuálnu komunitu na plán zavraždiť nejakú významnú osobnosť. Legenda o brutálnom a frontálnom útoku proti komunite LGBTI sa dostáva do trochu iného svetla. Martýrstvo zavraždených členov LGBTI komunity zostáva – no je už menej ideologické, menej explicitné.

Do trochu iného svetla sa dostávajú aj pokusy liberálnych predstaviteľov, najmä z SaS, z PS a z prezidentskej kancelárie urobiť z vraždy akýsi liberálny míľnik, smerujúci k akejsi liberálnej revolúcii, k odklonu SR od tradične konzervatívnych hodnôt. V inom svetle sa javí potom aj prekotné úsilie prijímať zákony v prospech partnerov, žijúcich v spolužití bez dostatočnej právnej úpravy. Vo včerajšom článku sme položili 5 otázok, -či by chystané zákonné úpravy a návrhy reštrikcií pomohli v odvrátení vraždy na Zámockej. Policajný prezident Hamran nechtiac odvetil, že nie. /Čo neznamená, že tieto úpravy nemôžu byť pre slovenskú spoločnosť prínosom/. Vražda na Zámockej má širšie spoločensko-psychologické pozadie. Psychopatológia tohto ohavného činu jednoducho presiahla iba útok na jednu komunitu. Tak je to ostatne s činmi duševne chorých ľudí vždy a všade. Preto im politizácia nesvedčí.

Z Hamranovej informácie vyplynula ešte jedna vcelku pozitívna správa. Podľa nej bola uzavretá skupina radikálov, ktorú navštevoval aj vrah zo Zámockej, predsa len v hľadáčiku medzinárodných i národných bezpečnostných zložiek, Neplatí teda, že sme boli a že sme proti takýmto útokom bezmocní. Neplatí, že tu treba monitorovať milióny a milióny údajov zo sociálnych sietí. Neplatí, že by sa bezpečnostné zložky nevedeli dostať do uzavretých skupín. Keď tieto zložky vedeli napr. v prípade Kočnera prelomiť neprelomiteľnú šifru komunikácie, muselo by byť pre nich jednoduchšie dostať sa do skupiny bez šifrovania, s komunikáciou nanajvýš v angličtine a navyše v sieti, ktorú prevádzkujú a teda aj monitorujú zo Západu. Uf, to som si oddýchol. Predstava, že sa v nejakej uzavretej sieti bez prístupu polície a SIS pripravuje napr. štátny prevrat na Slovensku, – by bola jednoducho apokalyptická…Našťastie, naše bezpečnostné zložky predsa len niečo vedia. Nie sme teda pred chorými zločinmi či chladnokrvnými akciami teroristov úplne bezmocní.

Hamran, -prvý dobrý bod. Za odvahu podať informáciu, ktorá sa prevládajúcej mediálnej mienke príliš nehodí.

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 430
Celková čítanosť: 2009143x
Priemerná čítanosť článkov: 4672x

Autor blogu

Kategórie