Založ si blog

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom nenájdete. NENÁJDETE ! Konštatovanie, že bude treba zvoliť iný prístup k médiám, k mimovládkam a pouličným demonštráciám nie je šírenie nenávisti. Vyhlásenie politickej vojny nie je výzva k občianskej vojne. Je to výzva k aktivizácii politikov vládnej koalície. Nič viac a nič menej.

Takže, protivládni novinári a politici neklamte. Nikto po včerajšku žiadnu nenávisť na Slovensku nešíri. Vecný popis politiky opozície a vecný rozbor protivládnych médií nie je šírenie nenávisti. Dávať na jednu rovinu opozičné útoky, ktorými sa to od parlamentných volieb len tak hemží s realizáciou vládneho programu /s ktorým Smer, Hlas a SNS vyhrali voľbu/ je hrubé prekrúcanie. Dávať na jednu rovinu útočníka s obeťou, ktorá sa iba bráni, je nefér. Je to hnusné zavádzanie.

Áno, situáciu v SR treba upokojiť. Ale nie nasilu a umelo. Nie tak, že ten, ktorému sa ublížilo, nedovolíme sťažovať sa na útočníka. Škaredo sa mýli sociologička Kusá, keď obeti nechce dovoliť, aby ukázala prstom na zločinca, ktorý ju napadol. Upokojenie situácie nenastane, keď dobitej /v tomto prípade umierajúcej !/ obeti útoku nedovolíme stenať od bolesti alebo plakať.

Áno, situáciu treba upokojiť. Ale až potom, čo sa vecne identifikujú páchatelia vražedného útoku – nielen vykonávateľ Cintula ale aj tí, čo ho k jeho ohavnému kroku podnecovali, zásobovali nenávistnou protivládnou agendou a provokovali jeho agresivitu až do konečného vyvrcholenia.

Na Slovensku treba najprv upratať. V súlade so zákonom, ale upratať. Až potom môže nastúpiť fáza trvanlivejšieho pokoja. Žiadať obeť, aby držala „hubu“ keď zomiera, – to nie je len farizejstvo, to je do neba volajúce chrapúnstvo. To nie je nič iné, ako vytváranie podmienok na vznik ďalšej nedajbože ešte väčšej zloby a nenávisti.

Českí neokolonialisti sa ozvali

05.09.2024

Akési Predstavenstvo Kultúrnej a kreatívnej federácie ČR si dovolilo vrcholným predstaviteľom SR, prezidentovi a predsedovi vlády poslať otvorený list, v ktorom požaduje odvolanie ministerky kultúry SR dr.M.Šimkovičovej z funkcie. Vraj ničí na Slovensku kultúru a keď na funkcii zostane, pristúpia českí kultúrni predstavitelia k prerušeniu doterajších väzieb a dohôd [...]

Lesk a oslnenie z vojenskej prehliadky

01.09.2024

Pred 3 dňami sme boli svedkami dávno nevídanej prehliadky stavu a sily slovenskej armády. To, čo sa za niečo vyše pol roka podarilo Ficovej vláde-to si zasluhuje úctu a obdiv. Dokonca aj od opozície, aj keď tá to na sebe nedá znať. Po dôstojných oslavách sv. Cyrila a Metoda boli oslavy SNP aj pre opozíciu ďalší príklad toho, ako sa dá podporovať v ľuďoch pocit národnej [...]

Odvolať dodatočne šimečkovskú ministerku kultúry-za včerajší futbal !

22.08.2024

Včera to bola nehoráznosť , za akú by mala pykať bývalá ministerka kultúry Odorovej i Hegerovej vlády. Jeden z najväčších úspechov slovenského klubového futbalu – zápas Slovana s Dánmi nemohla sledovať drvivá väčšina slovenských fanúšikov, Dôvod ? Zápas ignorovala na svojich kanáloch -vrátane špeciálneho športového, nielen bývalá RTVS ale aj jej [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2144068x
Priemerná čítanosť článkov: 4702x

Autor blogu

Kategórie