Založ si blog

Nedeľné politické perličky od pani Cigánikovej a néniky Magdy Vásáryovej.

Tri tradičné nedeľné debaty na mejnstrímových televíziách zaujali kultivovanosťou iba v jednom prípade – v prípade besedy Tomáša s Majerským na RTVS. Morder-átorka Jančkárová ju napriek zjavnej snahe nedokázala pokaziť. Zvyšné dve diskusie sa blížili skôr ku komediálnemu žánru. Dovoľte podeliť sa aspoň o dve humoristické perličky od dvoch „významných“ slovenských političiek.

Svoju účasť na diskusii na ta3 jedna z nich – pani Cigániková – otvorila teatrálnou pripomienkou Dňa matiek. Žena-matka Cigániková prepojila túto tému na tému slušnosti najmä politikov-mužov-diskutérov osobitne voči ženám-matkám-političkám . Aby bolo jasné, koho má na mysli, obrátila sa pri tom na mladého Erika Kaliňáka.

Apelom na slušnosť partnerov Cigániková začala. A viete , ako svoju prezentáciu v televízii ukončila ? Nuž – na konci sa blysla vetou „všetko, čo tu páni z koalície porozprávali, boli iba samé HLÚPOSTI.“ Veru tak, podľa etalónu slušnosti pani matky a vzornej dámy Cigánikovej to čo zástupcovia Smeru a Hlasu v diskusii povedali, boli „iba samé hlúposti“. Hlúposti , – a punktum !

Bulvárne orientovaný moderátor Kovačič poskytol potom na televízii Markíza priestor ďalšej žene-matke – Magde Vásáryovej. Vraj pani diplomatke. Označiť Magdu V. za diplomatku je však riadny oxymoron. Stará pani Magda bola v minulosti herečka. Veľa z tohto obdobia sa však u nej už nezachovalo. Po rokoch je schopná už len jednej role – role povýšeneckej malomeštiackej babizne. Na staré kolená zabudla z hereckého umenia dokonca aj hovoriť po slovensky. Vrátila sa k reči, na akú bola zvyknutá z detstva v Hornej Šubni a B.Štiavnici – k paničkovskej skomolenine hauerlandskej nemčiny a maďarčiny. Silne rakúsko-uhorský kaviarenský prízvuk /získaný od matky ale aj od slúžky A./ odôvodňuje nazvať Magdu V. ako maďarónsku néniku zo Selmec-Bánye.

Maďarónsky prízvuk Magda-néniky je jedna vec. Jej malomeštiacka povýšenosť v prístupe ku okolitými buta-tótmi je vec druhá. Slovákov bez hanby označuje za spodinu. Za nevzdelancov a nekultúrnych neokrôchancov. Jeden z nich – doc.E.Chmelár si to od veľkomožnej Magda-néniky poriadne vyžral: dovolil si povedať, že miesto komentovania jedného z dávnejších výrokov R.Fica povie svoj vlastný názor. Magda-néni zato na docenta Chmelára riadne zrúkla. Zrevala na neho, že on nesmie mať žiaden vlastný názor, lebo je poradcom premiéra. A má mať na veci rovnaký názor, než aký má R.Fico. Rovnaký názor a basta ! Nincs messe.

Magda-néni je výborná figúrka do politických diskusií. No vhodnejšie by bolo, keby sa miesto celoštátnych televízií pokúsila urobiť kariéru v kluboch dôchodcov.

Skvelé dámy, tetky a néniky sú v tej našej opozícii, len čo je pravda. Aj kapsičky majú, kam si zrnká dajú.

Nedeľná Jančkárová alebo čaro nechceného

23.06.2024

Bojkot Šipoša z OLaNO /“Slovensko“/ zo strany Michelka spôsobil, že dnes mnohí politikychtiví Slováci prežili celkom pokojnú a poučnú nedeľu. Život ukázal, aký prezentačný formát môže mať relácia aj s takými výrazne odlišnými politickými súpermi, akými sú matovičkár Šipoš a národniar Michelko. Súperi diskutovali na diaľku, s jemným časovým [...]

Ta3: Králova moderátorská vyváženosť „v ťahu“

19.06.2024

Včera ma pán moderátor Král z ta3 veľmi sklamal. Považoval som ho spolu s Bielikom za jednookého kráľa medzi slepými moderátormi Slovenska. No po včerajšku má toto renomé u mňa riadne naštrbené. Včerajší „súboj“ zástupcov SaS /Kolíková, Krupa/ a zástupcov Smeru /Gašpar, Gluck/ neviedol Král férovo. Opozičnej SaS dal okato viac priestoru /62%/, Krupovi a [...]

Policajný štát podľa Kolíkovej

18.06.2024

Oddnes to znovu začína. Znovu budú pochody a demonštrácie opozície proti vláde. Kolíková sa preto znovu dostáva do varu, do svojho obvyklého symptomatického švungu. Dnes na TB strany SaS pani doktorka práv oznámila, že sa momentom prijatia „lex atentát“ stane POLICAJNÝM ŠTÁTOM. Doposiaľ som si myslel, že policajný štát charakterizuje vláda polície, vláda [...]

Bezdomovec v Nemecku

Bezdomovec v Holandsku vrátil 2000 eur, ktoré našiel vo vlaku

25.06.2024 07:43

Informovala o tom miestna polícia a dodala, že nálezca za jeho občiansku uvedomelosť odmenila.

Assange

Hotovo po dlhých 12 rokoch. Assange prizná vinu a môže sa vrátiť domov

25.06.2024 06:57

Prokuratúra nebude požadovať pre Assange nový trest a postačí jej päť rokov, ktoré strávil v cele v Británii.

vojna na Ukrajine, Donecká oblasť

ONLINE: USA majú recept na víťazstvo Ukrajiny. Hovoria o troch krokoch

25.06.2024 06:25, aktualizované: 08:23

Definíciou úspechu Ukrajiny podľa Washingtonu je, aby nakoniec mohla kontrolovať celé svoje medzinárodne uznané územie.

Grécko Počasie Horúčavy

Gréci budú od júla dlhšie pracovať. Až šesť dní do týždňa

25.06.2024 06:00

V Grécku začne platiť zákon, ktorý zamestnávateľom umožní, aby pracovníkom nariadili odrobiť aj šiesty deň v týždni.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 444
Celková čítanosť: 2074047x
Priemerná čítanosť článkov: 4671x

Autor blogu

Kategórie