Založ si blog

Bože, Čaputová,- ako hlboko ste klesli !

Rozhovor, ktorý poskytla Čaputová The Financial Times – nota bene stále ešte „nadstranícka“ prezidentka SR bol podľa mňa morálno-politické dno všetkého, čo táto nevinne vyzerajúca blondínka Slovensku zatiaľ vyviedla. Obsah interview bol od jeho publikovania v pro-čaputovských médiách niekoľkokrát zjemnený, do -interpretovávaný a akože uvádzaný na správnu mieru. Každý dospelý človek s ukončeným základným vzdelaním však vie, čo Čaputová povedala a ako to myslela.

V rozhovore pre FT nenechala na Slovensku, vedenom súčasnou vládou ani nitku suchú, Všetko, čo Ficova vláda urobila bolo a je zlé. Všetko je podľa nej pokusom o likvidáciu demokracie a právneho štátu a podriaďovaním zahraničnej politiky SR záujmom Kremľa. Ani slovo o tom, že všetko, čo Ficova vláda robí je iba napĺňaním programu s ktorým vládne strany vyhrali nedávne voľby a teda napĺňaním vôle ľudu. Ani slovo o konsolidačnom balíčku, ktorým vláda musí hasiť požiar spôsobený troma predchádzajúcimi pro-západnými vládami. Ani slovo o trinástych dôchodkoch, o rodičovskom dôchodku o pomoci ľuďom postihnutým prudkým zdražením hypoték, ani slovo o pomoci ľuďom pri cenách plynu a energií. Ani slovo o príprave nových investícii /šurianska megabaterkáreň, príprava ďalšej jadrovej elektrárne, boj o zachovanie košickej železiarne…/. Ani slovo o debyrokratizácii v dotáciách pre poľnohospodárstvo alebo debyrokratizácii investičnej výstavby a čerpaní eurodondov. – Ani slovo o témach, ktoré by vzhľadom na to, že Čaputová hovorila pre FINANCIAL Times boli oveľa primeranejšie, než premlčacie lehoty pri znásilnení, zmeny v organizačnom poriadku SIS či zmeny v štatúte verejného rádia a televízie.

Čaputová klamala, keď popisovala nátlak Fica a spol. na ÚS. Fico nepožadoval odstúpenie predsedu US Fiačana kvôli rozsudku, ale kvôli škandalóznemu informovaniu verejnosti o ňom. Čaputová klamala o okolnostiach skráteného konania k TZ – ÚS toto konanie neoznačil za protiústavné. Čaputová primitívne konšpirovala, keď tvrdila, že vláda nezákonne zdržiava publikovanie novelizovaného TZ a verdiktu US v Zb.zákonov. Obe veci vláda publikovala v Zb.zákonov v zákonnej lehote.

Suma sumárum, – Čaputová nehorázne a účelovo protivládne prekrúca každé rozhodnutie vlády SR pod vedením R.Fica za útok na demokraciu a za pokus o narušenie právneho štátu. Čaputová má najnižšie možné právnické vzdelanie. Je iba magisterka práva. No to jej nebráni, aby ako najvyšší orgán výkladu práva rozhodovala o tom, čo je a čo nie je demokratické, o tom čo je a čo nie je proti princípom právneho štátu. No keby len to. Čaputová si spupne dovoľuje proklamovať svoje insitné pseudo-právne, silno spolitizované úsudky v ZAHRANIĆÍ, pred publikom tvoreným vplyvnými osobami z NATO, EU, EP a EK.

Čaputová maľuje nepravdivý čierny obraz o slovenskej demokracii. A následne potom ako nezaujatý pozorovateľ skonštatuje známu zdanlivo nevinnú vetu: …“ak na Slovensku dôjde k závažnému porušeniu princípov právneho štátu, mala by platiť podmienenosť financovania z EU“. Inak povedané, – Čaputová najprv načrtne obraz o SR ako o krajine, ktorá likviduje demokraciu a právny štát a potom hneď aj ponúka trest, ktorý si za to SR zaslúži: finančné sankcie /zastavenie peňazí z Plánu obnovy a z eurofondov/. Hnusné, odporné, nehorázne konanie – stále ešte prezidentky SR voči vlastnému štátu.

Búrka, ktorú Čaputová svojimi výrokmi pre FT v slovenskej verejnosti vyvolala sa jej mediálna suita snažila a snaží zjemniť. Čaputovej dodatočne dali do úst zmierlivé konštatovanie, že situácia ešte v SR nie je až taká nedemokratikcá a neprávna, aby museli nastúpiť sankcie EU. Vraj zatiaľ ide iba o testovanie hraníc demokracie, nie o ich prekročenie. A ďalšie podobné dodatočné čaputovské výhovorky. – Nuž, veriť im môže naozaj iba mimoriadne ťažkochápavý a naivný človek. Drvivá väčšina Slovákov vie, že sa Čaputová vyhráža krátením euro-peňazí pre SR. Že ukazuje svaly.-aha, čo môžem, ako vás milá Ficova vláda, môžem očierniť a ak nestiahnete chvost, viem vám aj poškodiť. Viem vám poriadne UBLÍŽIŤ …

No veď to. Čaputová chce vláde R.Fica, ktorú tak nenávidí, poriadne ublížiť. Nie je to iba politická či ideologická pomsta. Je to aj odporná akoby OSOBNÁ pomsta ohrdnutej ženy mužovi za to, že zničil jej kráľovský majestát, že znížil jej obľúbenosť v národe do tej miery, že sa už znovu nemôže reálne uchádzať o post prezidenta.

Bohužiaľ, ohrdnutá Čaputová neubližuje momentálne iba R.Ficovi a ľuďom z jeho vlády. Čaputová sa hrozbou finančných sankcií vyhráža a perspektívne aj ubližuje celému Slovensku. Všetkým jeho obyvateľom. /Aj jej priznivcom !/. Čaputová vo svojej zlosti za to, že už nemôže byť znovu prezidentkou klesla tak hlboko, že sa mstí a ubližuje celému Slovensku. Čaputová klesla tak hlboko, že za to, že ju už národ nechce za prezidentku, poriadne slovenskému národu naloží.

Čaputová sa na konci svojej prezidentskej kariéry podobá na ženu, ktorá zo zlosti nad neželaným rozvodom poničí zariadenie vlastného bytu a plesne dverami tak, aby sa zrútila prinajmenej polovica paneláka.

Ó bože, Čaputová, prečo si až takto hlboko politicky a ľudsky klesla ? Nebol ten odchod z funkcie možný s noblesou, šarmom a dámskou eleganciou ?

PS: V článku nie je ani jedna osobná urážka či invektíva. Článok je kritický. Verejne činná osoba by však mala byť pripravená zvýšenú mieru kritiky vydržať. – Napriek tomu, som zvedavý, dokedy ho tu mediálni „poradcovia“ z prezidentského paláca dokážu tolerovať.

„2.sv.vojnu vyhrali USA a Ukrajina“

09.05.2024

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierre včera na TK uviedla , že 2.sv.vojnu vyhrali Američania a Ukrajinci, ktorí spolu bojovali proti Stalinovi. Americká predstaviteľka zdôraznila, že Spojené štáty a ich ukrajinskí spojenci spoločne bojovali proti totalitným režimom Stalina a Hitlera. Karine Jean-Pierre prehlásila: „Hoci je Berlin teraz našim spojencom, [...]

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Húsíovia / Jemen /

Jemenskí povstalci chceli uniesť loď. Obrancovia po nich spustili streľbu a plavidlo ubránili

10.05.2024 11:45

Napadnutá loď a jej posádka sú vraj v bezpečí a smerujú do svojho ďalšieho prístavu podľa plánu, dodala UKMTO.

Polícia / Hasiči / Dopravná nehoda /

V Turčianskom Ďure sa stala vážna dopravná nehoda, cesta je neprejazdná

10.05.2024 11:30

Po zrážke viacerých motorových vozidiel je cesta neprejazdná.

Martin Hojsík

Hojsík: Podľa Fica nemáme v europarlamente hovoriť o tom, čo sa deje na Slovensku, to robili komunisti

10.05.2024 11:06

Fica opakovane obvinil europoslancov za PS z toho, že v EP očierňujú Slovensko a žiadajú pozastavenie európskych peňazí.

ide o pravdu, Lukáš Machala

Machala v Ide o pravdu: Zem nie je plochá, bola to odo mňa provokácia. V RTVS už protestujú, aj keď ešte nevedia, čo by sa malo zmeniť

10.05.2024 11:00

Nebude ambíciou žiadneho rozumného manažmentu prísť do RTVS a rúbať hlava-nehlava, uviedol k chystaným zmenám v televízii a rozhlase Lukáš Machala.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 424
Celková čítanosť: 1990265x
Priemerná čítanosť článkov: 4694x

Autor blogu

Kategórie