Založ si blog

Spoločné redakčné porady RTVS a Markízy…?!

Zdá sa, že v prípade spravodajstva a publicistiky áno. Inakšie sa nedá vysvetliť tá obsahová i formálna koordinácia, ktorú dnes predviedli Marta Jančkárová /RTVS/ a Michal Kovačič. Obaja dnes vo svojich diskusných reláciách ako sólo-kapra použili rovnaké /hlúpe, nekvalifikované, neobjektívne, zákerné/ výroky Jána Mazáka. Starého Jána Mazáka, ktorý je už de facto odvolaný z postu predsedu Súdnej rady. Toho Mazáka, čo Slovensku robil hanbu v zahraničí a teraz robí zle v domácom súdnictve. Toho Mazáka, čo sa nikdy nemal stať JUDr. , nieto ešte nositeľom vyšších akademických hodností.

-Čo to len tento exponát zo skanzenu socialistického a ranokapitalistického pseudosúdnictva povedal ? Nuž takú nehoráznosť, podľa ktorej Ústavný súd bez porušenia zákonov môže pojednávať o novele Trestného zákona aj bez toho, aby predmetom pojednávania bola plnohodnotná právna norma-teda aj norma, čo ešte nevyšla v Zbierke zákonov a nemá teda potrebnú registráciu.

Právnici, ktorí majú poctivejšie právnické vzdelanie než Mazák tvrdia samozrejme presný opak. No netvrdia to iba oni. Že sa Mazák mýli /resp. úmyselne zavádza a klame/ hovorí aj samotná judikatúrna prax Ústavného súdu. Náš slovenský Ústavný súd mal vo svojej praxi 5 prípadov, keď sa mal rozhodovať o zákonoch ešte nepublikovaných v Zbierke zákonov. Náš slovenský Ústavný súd vo všetkých takýchto 5 prípadoch sa normami, čo ešte neboli zverejnené v Zbierke zákonov ani raz nezaoberal. Odmietol sa nimi zaoberať.

Mazákovi to neprekáža. On tvrdí, napriek týmto 5 zamietnutiam nič nebráni Ústavnému súdu, aby sa v tomto šiestom prípade zákonom zaoberal a aby o ňom rozhodol /v aktuálnom prípade aby zrušil účinnosť novely Trestného zákona/. Vraj by to bolo síce čosi extrémne nezvyčajné, vraj by tým síce Ústavný súd išiel proti svojim vlastným minulým rozhodnutiam , – no vraj by tým Ústavný súd neporušil zákon. A tak by to teda Ústavný súd mohol /podľa Mazáka aj mal/ urobiť.

Hovorí sa, že ústavní právnici súčasného Ústavného súdu boli menovaní liberál-slniečkárskymi prezidentmi Kiskom a Čaputovou a tak sú náchylní tancovať tak, ako slniečkári á la Čaputová a jej riadiace štruktúry v pozadí pískajú. Možno áno, možno nie. Ale keby aj áno, neverím, že by boli až takí morálne narušení, aby precedentne prijali rozhodnutie narúšajúce 5 ich doterajších rozhodnutí. Neverím, že by ich /čo ako naliehavá/ politická objednávka prinútila – pardón za výraz- nakakať si do vlastných úst.

-No nie o tomto som tu teraz chcel. Pre mňa, čo sa trochu zaoberám manipuláciou v našich médiách a dezinformačnými kampaňami „našich novinárov“ je zaujímavé hlavne to, ako jednotne manipulujú verejnosťou novinári z rozdielnych médií. Ako unisono, akoby podľa toho istého dezinformačného scenára postupujú, hoci jeden novinár-moderátor je zo súkromnej Markízy a druhý z údajne „verejnoprávnej“ RTVS. Jančkárová a Kovačič dnes pracovali s tým istým odborne nehoráznym nezmyslom-s rovnakým výrokom J.Mazáka. Ich súzvuk bol taký jasný, akoby im úlohu pridelil na tajnej redakčnej porade ten istý človek. Akoby im to prikázal jeden a ten istý tajomný PÁN ŚÉF…

Sólo-kapor v RTVS a aj v Markíze dnes zlyhal. V prípade odborne skvelo pripraveného Gašpara na celej čiare. Gašpar prebil Mazákove tvrdenia nielen tvrdeniami iného právnika-akademika, ale najmä citovaním konkrétnych rozhodnutí Ústavného súdu na túto tému. Taraba tiež spomenul už prijaté odlišné rozhodnutia Ustavného súdu, no z úcty k právnicky nevzdelanému spoludiskutérovi Sulíkovi to príliš nerozmazával.

Tak či onak, aj dnešný spôsob totožnej argumentácie moderátorov Markízy a RTVS dokazuje, že slovenské médiá nefungujú pluralite. Znovu sa potvrdilo, že „naše“ médiá fungujú TOTALITNE – koordinovane, v rámci z pozadia jednotne riadenej propagandistickej /samozrejme, že protivládnej/ kampane. Nuž a aj dnes sa znovu ukázalo, že RTVS je skrz-naskrz chorá inštitúcia. Že je zrelá nielen na personálne zmeny /napr. u Jančkárovej/ ale najmä na radikálne zmeny organizačnej štruktúry a právnej formy existencie.

Dnešok opäť ukázal, ako veľmi naliehavé sú zmeny v štátnej informačnej politike a v praktickom uplatňovaní práva občanov a práva vlády na nikým a ničím nehatenú masmediálnu komunikáciu medzi nimi.

Moderátor Bielik ukázal, aký nezmysel je zmier medzi obeťou a zločincom

21.05.2024

Moderátor Bielik urobil experiment. Chcel si overiť, či je možné nejaké to zmierenie pri okrúhlom stole medzi opozíciou a koalíciou. No a vyšlo mu, že takéto zmierenie, ktoré sa rovná zmieru medzi obeťou a zločincom možné nie je. Vyšlo mu, že akékoľvek okrúhle stoly súčasného či budúceho prezidenta na túto tému sú nezmysel. Moderátor Bielik sa zbytočne namáhal. [...]

Zmierenie na Slovensku podľa Šimečku a Matoviča

20.05.2024

Z písačiek opozičných médií sa čoraz jasnejšie dá vidieť, o čo v súvislosti s atentátom na predsedu vlády SR opozícii ide. Čoraz zreteľnejšie sa dajú rozoznať požiadavky, za ktorých by opozičné strany Progresívne Slovensko, hnutie Slovensko a SaS boli ochotné pristúpiť na aspoň dočasný zmier s vládou. S istým zjednodušením zhrniem tieto požiadavky nasledovne: [...]

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Joe Biden, prezidentské voľby

Izraelská ofenzíva v Gaze nie je genocídou, uviedol Biden

21.05.2024 06:46

ICC požiadal o vydanie zatykačov na Benjamina Netanjahua a vodcov Hamasu.

vojna na Ukrajine, MI-8, Charkov

ONLINE: USA ďalších vojenských inštruktorov Kyjevu nepošlú, Ukrajina opäť udrela Rusom na sklady paliva

21.05.2024 06:00, aktualizované: 07:06

Spojené štáty mali až do začiatku ruskej invázie vo februári 2022 na Ukrajine až 150 vojenských inštruktorov.

France Prison Break

Macron vzdá hold zabitým strážcom, podarí sa dolapiť najhľadanejšieho Francúza?

21.05.2024 06:00

Vo Francúzsku nasadili až 350 kriminalistov do pátrania po recidivistovi, ktorého pri krvavej prestrelke vyslobodila skupina maskovaných mužov.

radičová, ódor, heger

Bývalí premiéri pre Pravdu: Strelec pred domom, žiletka, nábojnica i vyhrážky smrťou. Agresivitu treba odstrániť

21.05.2024 06:00

Kým doteraz to ostalo len pri vyhrážkach či nábojniciach v obálke, stredajší atentát zmení Slovensko navždy.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 432
Celková čítanosť: 2015623x
Priemerná čítanosť článkov: 4666x

Autor blogu

Kategórie