Založ si blog

Karel Hirman – prečo stále ešte nie si v Moskve ?

Už som sa tu na to verejne Karela Hirmana pýtal-ale miesto odpovede mi kamsi zapotrošili otázku samotnú. Takže ešte raz,- prečo nie si Karel Hirman v Moskve spolu so svojim maďarským kolegom ? Predstavitelia OPECu nedávno odmietli politiku cenových stropov na ruskú ropu a naopak, vyhlásili zníženie ťažby ropy od 2 mil. barelov. Cena ropy sa tak v rozpore s očakávaním Západu nezníži ale zvýši. Trojdńové ruské fórum rieši okolnosti nákupu ropy v týchto podmienkach. Maďari sú pri tom. Karel Hirman je v Bratislave.

Ale onedlho sa ale Karel Hirman iste vyberie tam, kde je lacnej ropy asi najviac, – na ropné polia do Bruselu. Bude tam žobroniť o finančné zdroje, ktoré nám umožnia nakupovať aj drahú napr. nórsku ropu na úkor eurofondov. Na úkor peňazí, ktoré by sme mohli použiť na investície – nie na energetický konzum. Mohli by ísť na diaľnice, nemocnice, do školstva, na boj s infláciou a najmä na pracovné príležitosti.

Karel Hirman a jeho parťáci z vlády-hrôzovlády miesto rokovania s producentmi ropy a plynu, zameranými na čo najnižšie ceny budú v Bruseli prosiť o nové miliardy eur. Tých eur, ktoré sa tlačia ako nálepky na zápalky a sú zo dňa na deň bezcennejšie. Majetok každej slovenskej rodiny sa v dôsledku takejto bruselskej PROINFLAČNEJ politiky ZNÍŽI asi o 10%. Len tohto roku ! Nedovolia nám kúpiť si lacnú ropu a plyn od toho, kto nám ju ponúka. Miesto toho nám núkajú čoraz menej hodnotné eurá, energetické poukážky a iné papieriky. Na takéto bezcenné papieriky sa menia naše úspory v bankách, v dôchodkových a zdravotných fondoch a pod. To, na čo sme celý život pracovali sa mení na papierikové istoty.

Dalo by sa tomu zabrániť ? Dalo. Maďari vedia ako. Karel Hirman ale, bohužiaľ, nie.

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 422
Celková čítanosť: 1976297x
Priemerná čítanosť článkov: 4683x

Autor blogu

Kategórie