Založ si blog

Čo je to tu zase za „mediálnu kampaň“ ?

Čo to médiá zase dnes poobede spustili ? Ćo je to zase za akciu, ktorá sa konala dnes na námestí SNP ? Čo je to zase za sortírovanie obetí násilia a ľudských zlyhaní ?

Nedávno zahynulo 5 príslušníkov vysokoškolskej komunity na zastávke Zochova ulica. Médiá si to pripomenuli-to áno. Ale bez akcie na námestí SNP. Išlo o študentov,-človek by očakával, že sa ich tisíce zídu na smútočnom zhromaždení na SNP a budú požadovať dôsledný boj proti alkoholikom za volantom a dôsledné potrestanie vinníka. Nič také sa nestalo. Naopak, vinník smrti piatich príslušníkov vysokoškolskej komunity je na slobode.

Včera zahynuli neďaleko zastávky Zochova 2 príslušníci inej komunity. Strašný zločin z nenávisti-za ktorý sa páchateľ už sám potrestal. Napriek tomu, že zločin a trest sa akoby vyriešil, – médiá a vládne a mimovládne organizácie robia na SNP akciu na počesť zavraždených. Nie za vyšetrenie a potrestanie konkrétneho zločinca-veď ten už za to zaplatil cenu najvyššiu. Za čosi iné. Ťažko povedať, za čo. Možno za toleranciu a znášanlivosť k postihnutej komunite. Možno iba si potichu pripomenúť pamiatku mŕtvych, uctiť si ju. V pokore a vážnosti. Ak to tak bude, potom je to v poriadku.

Dúfam však, že táto smutná pietna príležitosť nebude zámienkou na zostrovanie už aj tak ostrého sledovania sociálnych sietí. Na hranie sa s každým čo len trochu dvojzmyselným slovíčkom. Na zotieranie príspevkov, ba nedajbože i na niečo horšie. Najhoršia vec, ktorá by sa -aj pre pamiatku obetí stala, by bolo posilnenie represie, obmedzenie komunikačnej slobody. Takýto boj proti nenávisti voči jedným by sa mohol zvrhnúť na inštitucionalizáciu nenávisti voči druhým. Útoky šialencov -nenávistných psychopatov boli sú a bohužiaľ aj budú. Všade vo svete. Aj nástroje na ich maximálnu depistáž a prevenciu sú. Aj v SR. Treba ich využiť. Profesionálne, kvalifikovane. BEZ POLITIZÁCIE.

Politizácia udalosti sa ale už rozbehla. Zajtra sú ohlásené dva politicky ladené mítingy „na podporu LGBTI“ . Médiá ich propagujú, aby sa na nich zišlo čo najviac mladých ľudí. Prídu politici, budú prejavy. Najmä liberálne strany sa chystajú. Liberálna prezidentka práve tak. Hodnotový protest je jednoduchší ako protest proti energetickej núdzi a zdražovaniu. Možno príde mnoho študentov. Možno tých, čo bez skrytej ruky organizátorov na sociálnej sieti a bez verejných médií, – teda spontánne, na základe vlastnej iniciatívy – nedokázali prísť na námestie SNP, aby si minulý týždeň spoločne uctili pamiatku svojich zahynutých spolužiakov.

Problém nenávisti a agresivity je obrovsky vážny problém. Treba ho riešiť tam, kde sú na to odborníci. Nie na námestí SNP. Tam sa veci obvykle iba skomplikujú a zneužijú. Máme s tým po r. 2018 svoje skúsenosti. Takže pieta áno. Úcta a súcit áno. Politizácia nevinných obetí nie. Prisudzovanie politického radikalizmu duševne ťažko chorému človekovi dvakrát nie.

Kampaň už beží. Na všetkých televíziách a vo všetkých rádiách. Na všetkých sociálnych sieťach, portáloch, netoch. Nie, nie žiadne strohé informácie – ale 15-20 minút zinscenovaných „ankiet“, vyjadrení vybraných „bežných ľudí“ a samozrejme vybraných politikov. A samozrejme s časovým a obsahovým programom ďalších akcií v ďalších dňoch…

Rozumieme sa ?

Úprimnú sústrasť pozostalým obetí. Úprimnú spoluúčasť v bolesti všetkým, ktorí dnes po tých strašných veciach na Zochovej a na Zámockej dnes trpia. Správajme sa zodpovedne a s rešpektom a toleranciou ku všetkým. Ku VŠETKÝM . Buďme lepší ! VŠETCI.

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965441x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie