Založ si blog

Izraelčania proti všetkým-aj proti vlastným

Izrael žiarlivo pestuje obraz o sebe ako o ukrivdenej krajine, ktorej okolitý zlý a antisemitský svet ubližuje. Odsúdeniahodný poldňový masaker bojovníkov Hamasu izraelská propaganda už dva týždne využíva na démonizovanie Palsetínčanov a na šírenie srdcervúcich príbehov utrpenia niekoľkých obyvateľov juhoizraelských kibucov.

Izraelčania dôsledne dbajú, aby v obraze ich utrpenia nepôsobilo nič rušivo. Na akékoľvek pokusy o doplnenie obrazu reality o iné pohľady odpovedajú podráždene ,hystericky ba až militantne. Príkladom je pobúrená reakcia úradov na šírenie anekdoty o trpiacich židovských deťoch, ktorú na svojom you tube kanály „Living Nail“ prezentovala rusko-židovská publicistka Lisa Lazersonová. Za trest začali proti nej izraelské úrady procedúru zrušenia izraelského občianstva.

Iným príkladom je spŕška kritiky voči vyše 80-ročnej izraelskej občianke Livšicovej, prepustenej Palestínčanmi zo zajatia. Stará pani si dovolila oznámiť verejnosti, že sa voči nej Palestínčania správali slušne, poskytovali jej kvalitnú stranu, lekársky dohľad a všetky lieky, ktoré jej predpísali lekári v Izraeli. Izraelské úrady teraz relativizujú Livšicovej výpoveď, tvrdiac, že si už vzhľadom na vek nič poriadne nepamätá. Postih neminie ani izraelských lekárov, ktorí dovolili novinárom voľný prístup k starej panej. Ďalšie výpovede event. prepustených rukojemníkov budú teraz možné už iba po príslušnej publikačnej príprave prepustených rukojemníkov za účasti izraelských mediálnych špecialistov.

Priam uragán kritiky spustil izraelský vládny režim proti generálnemu tajomníkovi OSN Antoniovi Guterresovi. Ten po niekoľkonásobnej jemnej kritike postupu Izraela voči obyvateľom Pásma Gazy skritizoval Izrael tvrdšie, vyzval ho na zastavenie činnosti hraničiacej s vojnovými zločinmi a na uzavretie prímeria. Rozhorčená izraelská vláda odvčera za tieto Guterresove slová žiada jeho okamžité odvolanie z postu šéfa OSN.

Izraelské vojenské velenie chystá zaplavenie podzemných tunelov v Gaze otrávenou vodou. V podzemí Gazy majú skončiť nielen príslušníci hnutia Hamas ale aj ich rukojemníci, vrítane takmer dvoch stoviek občanov Izraela. Izraelskí vojaci vyslovujú nad možnými židovskými obeťami poľutovanie, – no akciu schvaľujú, lebo benefity z nej presiahnu event. straty. Kritické postoje k plánu vytopenia tunelov v Gaze zaznievajúce z radov menej pomstichtivých Izraelcov zahášajú v zárodku. Ľudí, čo s plánom nesúhlasia, označujú za vlastizradcov. A hrozia im konzekvenciami.

Nuž uvidíme, ako sa obraz o súčasnom Izraeli bude vo svete ďalej vyvíjať. Či tvrdá odpoveď Izraela na zverstvá Hamasu Izraelčanom pomôže, alebo či náhodou nedôjde k paradoxnému bumerangovému efektu.

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

Atentát na Fica optikou Moskvy a Kyjeva

15.05.2024

Atentátu na premiéra Fica sa dnes venuje prakticky celý svet. Pozrime sa na to, ako vec posudzujú v Moskve a v Kyjeve. Obaja prezidenti-Putin i Zelenskij atentát odsúdili. Zelenskij zamudroval, že násilie na politikovi susedného štátu nepatrí do civilizovanej Európy. Putin okrem odsúdenia nehanebného činu pridal i charakteristiku R.Fica ako mimoriadne mužného, smelého a [...]

Opozičníci – rešpektujte výsledky volieb a zalezte

15.05.2024

-Toto dnes povedal na adresu opozičných politikov a médií podpredseda parlamentu A.Danko. – Opozícia však miesto toho od momentu atentátu na premiéra robí pravý opak. Miesto mlčania sa predvádza falošnými taráninami v médiách. Farizejsky vyzýva na zastavenie nepriateľstva a násilia vládnu koalíciu – teda obete svojich agresívnych útokov. Celá vláda SR je [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 428
Celková čítanosť: 2003760x
Priemerná čítanosť článkov: 4682x

Autor blogu

Kategórie