Založ si blog

Lipšic, Bielik a Čaputová zneužili televíziu na vlastnú kampaň

Včera a predvčerom sa prekvapujúco objavili v „našich“ televíziách milé tváre Čaputovej, Lipšica a vďaka politizujúcemu Bielikovi aj tvár Slotu juniora. Spoločným menovateľom ich televíznej prezentácie je vylepšovanie obrazu verejnosti o nich.

Lipšic dostal včera od Smeru SSD riadny direkt na bradu. Tlačová beseda Smeru SSD obrátila pozornosť verejnosti na zložitosť kauzy Kuciak. Ukázala, ako sa vďaka aktivitám ministra, potom advokáta a napokon prokurátora Lipšica otočilo / z počiatočnej mnohovariantnosti/ vyšetrovanie vraždy novinára len jedným jediným smerom-tým, ktorý vyhovoval politickým ambíciám proti-smeráckeho politika Lipšica a jeho zámorských kurátorov. Ostatné verzie, -najmä jedna, čo bola spojená s daňovými dépéháčkarskými podvodníkmi, sa vďaka manipuláciám Lipšica a spol. stopla a ďalej nevyšetrovala, ignorovala. Zakopala sa pod zem, ani čo by to bola obeť mafiánskej vraždy.

Otrasený týmto tvrdým direktom od Smeru zaktivizoval Lipšic svoju mediálnu úderku, Cez Grendelove ovečky sa v rekordne krátkom čase náš milý Dano prebojoval na televíznu obrazovku. Prekvapujúco – v pozícii špeciálneho prokurátora, – ktovie prečo on a ktovie prečo nie konkrétny dozorujúci prokurátor „informoval“ verejnosť o priebehu vyšetrovania a súdenia jedného bezvýznamného slovenského kriminálnika. Kriminálnika, akých sú u nás bohužiaľ desiatky. Vrchný špeciálny prokurátor o nich bežne ani nezakopne. O spomenutého kriminálnika však Lipšic zakopol – prečo ? Nuž preto, aby si cez neho vo verejnosti vylepšil imidž „odborníka“, čerstvo zdevastovaný Ficom a advokátom Parom. Lipšic zneužil televíziu na dezinformovanie verejnosti o sebe a svojej usilovnosti, nekompromisnosti a „profesionalite“. Výsledný tvar ? Podprahovo účinný, morálne nechutný.

Čaputová, t.č. vykonávajúca posledný rok svojho mandátu v prezidentskom paláci, tiež siahla po posluhovačoch z jednej súkromnej televízie. Objavila sa v relácii, ktorá sa doposiaľ venovala vyhraneným témam a vyhroteným polemikám k nim. Televízny produkt s Čaputovou nebol ale nijako spoločensky kritický, nebol vyhrotený a nepredstavoval nič, čo by bolo „na hrane“. Podobal sa skôr na sebaprezentáciu či predvolebnú prezidentskú kortešačku.

Čaputová totiž už niekoľko týždňov na Slovensku veselo kampaňuje. Musí, lebo 60% občanov ju nepovažuje dôveryhodnú osobu. A to znepokojuje nielen ju ale aj Zámorie a istého starčeka, čo tam žije a čo ju odtiaľ „ideovo“ podporuje. Čaputovej PR poradca organizuje pre ňu aktivity, pomocou ktorých by bola každý deň aspoň raz v rozhlase alebo televízii. Včera to bol zjazd ZMOSu, dnes medialónková tv relácia a zajtra to bude vystúpenie na Globsecu…Ide o to, aby si verejnosť myslela, že u tej pracovitej a starostlivej Čaputovej sa stále niečo deje. Mediálna manipulácia ako vyšitá…

Napokon je tu ešte mediálny manipulátor – Bielik. Tento veľkohlavý morderátor rozohráva na svojej televízii také rafinované hry, že sa zo samej sofistikovanosti a rafinovanosti stávajú priezračne čistým pohľadom do jeho duše. Bielik sa darmo snaží, ale svoju až fanatickú ficofóbiu nezakryje. Nezakryje ani svoje úsilie pomôcť euroatlantickému liberalizmu a urobiť všetko, aby sa znovu k moci /po septembrových voľbách/ nedostala ľavicovo-národniarska koalícia.

Pre tento účel si Bielik rád volá na televízny rozhovor kontroverzných ľudí z prostredia nie príliš nakloneného súčasnému vedeniu Smeru SSD /Zalu, Beňovú a pod./ alebo ľudí, ktorí rozbíjajú národniarske strany, blízke Smeru SSD. Včera dal „dobromyseľný a pluralitný“ Bielik priestor jednému z takýchto rozbíjačov: – Slotovi juniorovi, uhladenému vreckovému vodcovi „slovenského národa“. Jednému zo stoviek podobných „národných“ vodcov.

Ten vreckový „vodca“ dostal neobvykle veľký časový priestor, na ktorom blúznil o slovenským národom vyvolených národniarskych straničkách a združeniach. Tieto mikrosubjekty si vraj vybral priamo slovenský národ, aby sa miesto kariéristov zo SNS dostali do parlamentu. A ak by sa aj nedostali, dôležité je, aby sa zúčastnili volieb, – a aby tak zjavne obrali SNS o čo najviac hlasov a znemožnili Dankovi, aby sa dostal do NRSR. Nuž a čo je hlavný cieľ misie „Slota junior“, – aby tak znemožnili Smeru SSD uzavrieť po voľbách efektívnu ľavicovo-národnú vládnu koalíciu.

– Nech nedôjde k omylu,-dať šancu nejakému politickému subjektu, aby svoje vízie predstavil cez televíziu slovenskej verejnosti- nie je zlé. Naopak. Nech to však Bielik robí nemanipulatívne, nech to robí vyvážene a spravodlivo. Nech dá priestor napr. aj Uhríkovi, napr. aj predstaviteľom ĽSNS-Kotlebovcom. Nech dá priestor trebárs aj Slotovi juniorovi,-ale v diskusii- tak ako to dal Kuffovi, Uhríkovi, Dankovi…A nie navoľno, -ako to včera dostal do daru pán Slota junior.

Spoločným menovateľom všetkých troch týchto mediálnych manipulácií je predvolebné ovplyvňovanie verejnej mienky istým smerom. Istým jedno-jednoznačným smerom . – Smerom proti Smeru SSD a jej predsedovi R.Ficovi. Konečným cieľom manipulácie je udržať na funkcii ficobijca Lipšica, udržať vo funkcii ficobijku Čaputovú a znemožniť stranám, ktoré deklarujú ochotu ísť po voľbách do vlády s Ficom, aby sa do NRSR vôbec dostali.

Manipulácie, ktoré sa tu spomenuli, nie sú na prvý pohľad zrejmé. Sú „soft“, jemnejšie, – no o to sú častejšie a čo je pre férové voľby /poslancov či prezidenta/ najviac nebezpečné, sú čoraz zákernejšie. Podprahové mediálne svinstvá sa v SR množia. -Darmo sa však ich aktéri snažia. Máme ich na muške. Budeme ich ďalej odhaľovať.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Proti zásahom do RTVS a druhého piliera protestovali v Bratislave tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 21:30

Protest zorganizovalo len opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

radev

NATO znepokojujú škodlivé aktivity Ruska v Česku a ďalších štátoch. Slovensko chýba

02.05.2024 19:44

Ruské škodlivé aktivity podľa NATO spočívajú v sabotážach, dezinformačných kampaniach, násilných činoch či kybernetických útokoch.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1982931x
Priemerná čítanosť článkov: 4688x

Autor blogu

Kategórie