Založ si blog

Agentka ide žalovať Fica

Istá pani, t.č. zamestnaná v Prezidentskom paláci včera oznámila, že bude právnou cestou riešiť útoky, ktoré voči nej podniká vodca opozície R.Fico, – nazývajúc ju agentkou USA na Slovensku.

Nezorientovaným ľuďom Ficove vyjadrenia pripadajú trochu zveličené. Veď akýže môže byť plnoštíhlejšia blondínka v strednom veku agent ? Agent predsa vyzerá inak – napríklad tak ako pružná Angelina Jolie, ako mačacie dievča z filmu o Jamesovi Bondovi a pod. Nuž, ak by si Fico predstavoval spomenutú pani ako sa v čiernom trikote prikráda po rímsach štátnych inštitúcií, aby pre USA získala tajnú dokumentáciu, potom by pani vyhrala súdy proti Ficovi na každej inštancii.

Problém je v tom, že agenti sú dnes rôzni. Sú agenti, ktorí pripravujú atentáty či sabotáže, agenti, ktorí provokujú zmeny režimu /oranžové revolúcie/, agenti ktorí získavajú informácie, agenti, ktorí indoktrinujú dezinformácie ….a potom sú agenti, ktorí sú dnes najrozšírenejší, najfanovejší, najlepšie platení agenti a pracujú v /aj dámskych/ rukavičkách. Sú to AGENTI VPLYVU.

Aj keď sa v blogu nerád odvolávam na cudzie rozumy a citácie, urobím teraz výnimku a zacitujem, ako agenta vplyvu definuje CIA, – aspoň podľa zdroja www.extraplus.sk: „Za agenta vplyvu je považovaný človek, ktorý doma šíri a vyznáva hodnoty a ideológiu cudzej krajiny.“ – Napríklad extrémne liberálnu, slniečkársku ideológiu istého pána, čo z USA šíri svoje projekty „otvorenej spoločnosti“.

Podľa tejto definície je spomínaná pani agentkou vplyvu ideológie istého filantropa a zasadzuje sa za hodnoty a záujmy USA v Slovenskej republike. Dôkazy ? Stačí sa pozrieť na verejné vystúpenia a na praktické kroky našej panej a porovnať ich s hodnotami a ideológiou USA. Zhoda je tu veľmi veľmi vysoká. Že ide o zhodu náhod je pritom veľmi veľmi málo pravdepodobné.

Agentmi vplyvu sú dnes prakticky všetci predstavitelia menších a slabších štátov. Aby sa dostali na funkcie a udržali sa na nich, musia byť /chtiac-nechtiac/ agentmi vplyvu nejakej regionálnej alebo globálnej veľmoci. Musia svojimi názormi a činmi zapadať do geopolitických predstáv dominujúcej veľmoci. Tak je to aj na Slovensku. Byť agentom vplyvu USA na dnešnom Slovensku nie je žiadna hanba a konštatovanie tohto faktu nie je žiadna urážka. Je to, bohužiaľ, nevyhnutný predpoklad úspešnej politickej kariéry. Je to, bohužiaľ, smutný politický fakt.

Agentmi vplyvu nie sú iba veľkí politici ale aj veľkí a menší biznismeni. Dokonca sú nimi aj malí internetoví strímovacích youtuboví influenceri. Niektorí z nich nie sú pri šírení vplyvu na svoje cieľové populácie úspešní a iní iba tak živoria. Jedni sú sugestívni, majú silnú osobnú charizmu či auru , – a zarábajú si ako agenti vplyvu pekné peniaze. Iní majú charizmu ako istý predavač vodky, kazateľ a neúspešný politik….

Úspešní agenti vplyvu z komerčnej oblasti sú na silu svojho vplyvu hrdí. Zaujímavé je, že úspešní agenti vplyvu v politickej sfére sú na to už menej hrdí a svoje influencerstvo usilovne utajujú. A pritom by bolo čestné priznať sa k svojim mimoriadnym influencerským schopnostiam. Napríklad verejne deklarovať, že sa napr. istej dáme z paláca podarilo získať na svoju stranu pri posledných voľbách okolo 60% voličov a rozšíriť tak vplyv napr. ideológie a záujmov USA na 60% občanov Slovenska.

Spomínaná pani by sa teda nemala urážať. Mala by urobiť COMING OUT a férovo priznať, že je influencerkou, že je agentkou vplyvu, že je agentkou záujmov, hodnôt a ideológie istého amerického filantropa, agentkou hodnôt a záujmov USA na Slovensku. Bolo by to čestnejšie, dôstojnejšie než žalovať iných ľudí, napr. R,Fica iba za to, že to, čo je na Slovensku každému zrejmé, vyslovil nahlas na verejnosti.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1981262x
Priemerná čítanosť článkov: 4684x

Autor blogu

Kategórie