Založ si blog

Skoro generál Naď : naše migy naschvál pokazili ruskí technici

S odvolaním sa na ministra obrany SR Naďa a na Euroactiv sa v ruských a ukrajinských médiách šíri informácia, že príčinou nefunkčnosti slovenských migov -29 odovzdaných Ukrajine bolo úmyselné konanie ruských servisných technikov. Títo technici vraj ešte v 2022 či skôr, pod vplyvom vývoja situácie a informácií z vládnych štruktúr SR signalizujúcich, že migy skončia na Ukrajine, nainštalovali do motorov migov tzv. „kazítka“.

„Kazítka“ si Ukrajinci trúfli opraviť výmenou súčastí motorov. Zatiaľ sa im to ale vraj nedarí. Ruské „kazítka“ odolávajú. Jediná možnosť je vymeniť celý motor. Takže Ukrajinci naozaj dostali od SR iba plechy. Ak by sa ale migy predávali so súhlasom Ruska do iných štátov, nebol by pre ruských technikov problém spojazdniť ich za pár hodín.

Overovanie takýchto údajov je v súčasných slovenských informačných a mediálnych podmienkach nemožné. Takže so správami, akou je aj táto, treba narábať opatrne. Kriticky. Môže to byť tak ale aj onak. Každopádne, slovenské porekadlo hovorí, že bez vetra sa ani list na strome nepohne….

Ta3: Králova moderátorská vyváženosť „v ťahu“

19.06.2024

Včera ma pán moderátor Král z ta3 veľmi sklamal. Považoval som ho spolu s Bielikom za jednookého kráľa medzi slepými moderátormi Slovenska. No po včerajšku má toto renomé u mňa riadne naštrbené. Včerajší „súboj“ zástupcov SaS /Kolíková, Krupa/ a zástupcov Smeru /Gašpar, Gluck/ neviedol Král férovo. Opozičnej SaS dal okato viac priestoru /62%/, Krupovi a [...]

Policajný štát podľa Kolíkovej

18.06.2024

Oddnes to znovu začína. Znovu budú pochody a demonštrácie opozície proti vláde. Kolíková sa preto znovu dostáva do varu, do svojho obvyklého symptomatického švungu. Dnes na TB strany SaS pani doktorka práv oznámila, že sa momentom prijatia „lex atentát“ stane POLICAJNÝM ŠTÁTOM. Doposiaľ som si myslel, že policajný štát charakterizuje vláda polície, vláda [...]

Nielen nadávky ale aj klamstvá – stand-up humor z dielne Denníka N pokračuje

16.06.2024

Denník N uverejnil správu, že SR ani tretia agentúra – Moody´s nezhoršila rating. Ponechala nám A2, . „no s negatívnym výhľadom“. Normálny človek by si myslel, že nám agentúra rating ponechala ale výhľad zhoršila. Ono je to však inak, – agentúra nám nechala presne taký rating i presne taký výhľad, ako sme mali – teda A2 s negatívnym [...]

blesk, búrka, blesky, počasie

Pozor na vietor a prudký dážď. Meteorológovia varujú pred búrkami

21.06.2024 22:00

Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky.

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 443
Celková čítanosť: 2068092x
Priemerná čítanosť článkov: 4668x

Autor blogu

Kategórie