Založ si blog

Podmienky Ruska pre mierovú zmluvu s Ukrajinou

Námestník ministra zahraničia Ruskej federácie federácie Michail Galuzin dnes zverejnil stručné tézy k podmienkam RF na uzatvorenie mierovej zmluvy s Ukrajinou. Pokúsme sa ich zhrnúť do týchto bodov:

  • Zastavenie bojových aktivít OS UA a dodávok zbraní, munície a materiálu zo Západu pre potreby OS UA.
  • Bezjadrový, neutrálny status Ukrajiny a jej neangažovanosť v akomkoľvek vojenskom alebo politickom bloku, vrátane členstva v NATO a v EU.
  • Úprava hraníc tak, že pri nej budú akceptované nové teritoriálne reálie.
  • Demilitarizácia a denacifikácia Ukrajiny.
  • Ochrana práv menšín, ktoré na Ukrajine žijú, vrátane najväčšej z nich- ruskojazyčnej menšiny; ochrana ruského jazyka, ruských kultúrnych a historických pamiatok.
  • Zrušenie protiruských sankcií, zrušenie blokácií ruského majetku, ukončenie súdnych konaní a legislatívnych krokov voči občanom Ruska, voči fyzickým a právnickým osobám registrovaným alebo vlastneným ruskými subjektami.
  • Vytvorenie zmluvno-právnej základne Ruska, Ukrajiny , Spoločenstva nezávislých štátov a finančných inštitúcií Západu, ktorá by riešila otázky financovania obnovy bývalých území Ukrajiny, ktoré sa dostanú pod iurisdikciu Ruskej federácie.

Ide tu samozrejme o pohľad na zastavenie bojov a mierové riešenie z ruskej strany. Podmienky pred vlastným rokovaním o prímerí a mieri sú zvyčajne z oboch strán maximalistické. Výsledok býva – a aj v tomto prípade bude, – kompromisom medzi pozíciami USA resp. Ukrajiny na jednej a Ruska na druhej strane.

Dôležité však je, aby sa na strane Ruska, USA a Ukrajiny začalo uvažovať nielen v rovine zmrazenia konfliktu, ale aj zastavenia paľby a prímeria. Už to je samo o sebe lepšie, ako eskalácia bojov a ďalšie a ďalšie zranenia a úmrtia. Každé, aj to najkomplikovanejšie vyjednávanie je lepšie ako ničenie hodnôt a umieranie.

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 421
Celková čítanosť: 1971736x
Priemerná čítanosť článkov: 4683x

Autor blogu

Kategórie