Založ si blog

Pokus o mediálny atentát na Fica v RTVS zlyhal

Pred chvíľou sa v RTVS uskutočnil neúspešný pokus o mediálny atentát na predsedu jedinej opozičnej parlamentnej strany, strany Smer SSD-Roberta Fica. „Páchateľmi“ mediálneho atentátu bol službukonajúci morderátor RTVS a Remišová, predsedníčka polpercentnej vládnej strany. Podľa mňa títo dvaja konali nielen v ideovej ale aj technickej zhode. Podľa mňa mali jedného spoločného režiséra.

Remišová pálila po Ficovi z raketometu lží, fráz a prázdnych floskulí. Mala na to dostatok času. Robil som si minutáž jej nikým neprerušenej paľby: predstavovala takmer 70% celej diskusie. Najobľúbenejším granátom Remišovej boli asi najpopulárnejšie pozemky na Slovensku – zopár metrov štvorcových, na ktoré bývalá poslankyňa Smeru Rošková neprávom vzala pár tisíc eur dotácií. – Hrôza, veď asi vďaka nim je teraz v SR 15% inflácia, potraviny zdraželi o 30% a ekonomika SR ide od desiatich k piatim.

Hlavným „atentátnikom“ však bol morderátor RTVS. Len čo Fico otvoril ústa, už aj po asi 5-10 sekundách nasledovalo skákanie do reči, podsúvanie klamstiev, prekrúcanie, menšie či väčšie invektívy.

Morderátor sa však často menil aj na priameho účastníka „diskusie“. Hral v nej nechápavého. Vraj ako je možné nesúhlasiť s ruskou ŠVO a zároveň podporovať ľudí, čo kričia „Rossija, Rossija“. Nuž pán morderátor, je to jednoduché: sympatizovať s Ruskom, to je sympatizovať s jeho prekrásnym, nám blízkym jazykom, s jeho úžasnou kultúrou, s tradíciami nášho spoločného boja proti Tatárom, Turkom, Germánom, maďarským kossuthovským šovinistom, hitlerovským hrdlorezom, americkým imperialistom. Sympatizovať s Ruskom však nevylučuje mať odlišný názor napr. na ŠVO či iné aktuálne otázky.

Morderátor RTVS hral v diskusii ako insitný herec. Hral nechápavého aj v iných súvislostiach. Napríklad nechápal, ako je možné hľadať cestu k mieru na Ukrajine bez toho, aby sa tam do aleluja nevyvážali zbrane. Nuž pán morderátor, – je to možné a je to veľmi jednoduché. Najprv treba zastaviť paľbu. Na to stačí príkaz náčelníkov GŠ: Zalužného a Gerasimova. Potom treba začať mierové rokovania. Na nich sa už potom Ukrajina a Rusko dohodnú na mierovom modus vivendi. A áno, možno sa dohodnú aj na etnicky podmienených korekciách vzájomných hraníc, ak k tomu bude na oboch stranách vôľa. Mierová zmena hraníc je totiž možná aj podľa charty OSN. Takto sa dohodli medzištátne hranice ČR a SR, hranice Sudánu a Južného Sudánu. Takto sa hľadá dohoda aj medzi Srbskom a Kosovom.

Ak ani po dlhých rokovaniach mierová zmluva nebude uzavretá, dá sa jestvujúci mierový status quo udržať desiatky rokov. Napríklad tak, ako je to v Kórei. Alebo vo vzťahu Rusko-Japonsko či Čína a Tchajvan. Hlavné, pán morderátor je, aby ihneď prestali umierať ľudia.

Našťastie R.Fico pokus o „mediálny atentát“ morderátora RTVS a Remišovej v pohode prežil. Chránila ho totiž nepriestrelná vesta – chránila ho PRAVDA.

Chránila ho pravda o príšerných manipuláciách našich novinárov trebárs napr. o niekoľkotisícovom mierovom a protivládnom pochode v piatok v Bratislave. Trebárs pravda o nutnosti čo najskorších predčasných volieb. Trebárs pravda o deficitnom čerpaní eurofondov. Pravda o katastrofálnom zdražovaní energií a potravín. Pravda o smrtiacej inflácii. Pravda o nutnosti okamžitého prímeria na Ukrajine. Pravda o vývoze zbraní na Ukrajinu. Pravda o lietajúcich údajných šrotoch mig -29… A hlavne PRAVDA O PRÁVE ĽUDÍ NA INÝ NÁZOR, na odlišný názor než je údajne ten jeden jediný „správny“ názor – teda vládny prozápadný názor.

Mediálny „atentát“ na Fica sa dnes RTVS-ke nevydaril. Fico prežil a zase je o skúsenosť bohatší. A zase je silnejší.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1985547x
Priemerná čítanosť článkov: 4694x

Autor blogu

Kategórie