Založ si blog

Skepsa voči Ukrajine v USA rastie

Podľa The New York Post rastie v USA nechuť ďalej podporovať Ukrajinu takým tempom ako doposiaľ. Negatívny trend Američanov voči pomoci Zelenskému chcel zastaviť Biden svojou návštevou v Kyjeve. Zvädnutú bojovú morálku banderovcov síce na chvíľu zvýšil, no v USA mala Bidenova návšteva Ukrajiny skôr negatívny dopad.

The New York Post urobil medzi svojimi čitateľmi prieskum toho, čo si pred návštevou a po návšteve Bidena u Zelenského myslia. Výsledky ukázali, že sa po návšteve zvýšil počet tých, čo sa na rozhodujúcu úlohu USA v konflikte na Ukrajine pozerajú skepticky. Poklesol počet podporovateľov ďalšieho míňania peňazí a vývozu zbraní. Počet tých, čo si myslia, že USA urobili pre Ukrajinu už až príliš veľa, naopak vzrástol.

Popularite ukrajinského režimu v USA iste nepomôže ani „objav“ CNN, konkrétne jej vojenského analytika Cedrica Leightona, podľa ktorého čistú vodu kyjevského odboja kazia niektoré neofašistické a neonacistické ukrajinské organizácie. CNN jednoducho objavili v radoch ukrajinských hrdinov aj početné zastúpenie nacistov. Pre podporovateľov Kyjeva v Amerike je táto záležitosť dosť nepríjemná.

Americká povaha je povaha víťazov. Ak sa im v niečom prestane dariť, rýchlo sa snažia z toho vyvliecť a ešte rýchlejšie na nepríjemnú záležitosť zabudnúť. Americkí vojensko-politickí stratégovia to vedia a tak sa na jar príp. v lete budú snažiť nahnať Ukrajincov do ešte aspoň jednej veľkej a úspešnej ofenzívy. Napríklad do pokusu zmocniť sa Krymu príp. ho aspoň odrezať od pevninského spojenia s ostatnými časťami Ruska. Ukrajinský prezident a jeho generáli budú mať na jar nôž na krku: buď víťazstvá alebo stiahnutie sa USA z Ukrajiny v štýle Vietnamu, Iraku, Sýrie či Afganistanu.

Nôž na krku bude mať však aj J.Biden. Ak sa Ukrajine jarná ofenzíva nepodarí, bude musieť Biden na ďalší služobný pobyt v Bielom dome zabudnúť. No a zostať iba pri jednom funkčnom období, to sa v americkej histórii hodnotí ako zlyhanie. – Jediná možnosť ako si zachrániť reputáciu by bola hodiť rezignáciu na prezidentovo zhoršené zdravie. – Čo by v Bidenovom prípade napokon nebolo ani príliš ďaleko od pravdy…

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 421
Celková čítanosť: 1972711x
Priemerná čítanosť článkov: 4686x

Autor blogu

Kategórie