Založ si blog

Lekárka Uršula a dedko Joe idú lámať väzy Putinovi.

Ukrajinci pripravili na historický protiruský summit predstaviteľov Západu darček: „protiofenzívu“. Virtuálnu , lebo sa deje skôr v médiách ako na frontoch Ukrajiny. Samotní lídri pristúpia tentokrát k boju s Ruskom údajne veľmi kreatívne. Tak to avizuje vyštudovaná gynekologička a predsedníčka EU, pani Ursula von der Layen.

Nepochybujem, že stretnutie lídrov bude vysoko kreatívne. Nekonvenčné. Ve´d okrem ženskej lekárky sa na ňom zúčastní znalkyňa zemepisu Európy Trussová, ktorej poznatky z geografie sú takmer na úrovni 7-maka ZŠ na Slovensku. Škandinávia bude mať tiež veľmi kreatívne zastúpenie v podobe barovej milovníčky dievčat a alkoholu, -fínskej premiérky. Za Nemecko bude rozumy rozdávať Trabant medzi autami a politický nikto medzi štátnikmi pán Scholz. Bude tam i Macron,-akýsi stíchnutý, lebo mu veľkí hráči v pozadí zakázali výlety do Moskvy a telefonáty do Kremľa. Primerane bude zastúpená aj východná Európa. Za Česko bude na stoličke sedieť pán Fiala a za Slovensko Edko Heger. Obaja sú na zasadnutiach tohto typu takí „výrazní“, že si na tie ich stoličky iní politici údajne omylom skoro sadli,-ani si nevšimnúc, že tam už ktosi sedí….

Putin pri pomyslení na tú hrôzu, ktorú summit Západu pre neho chystá, iste riadne šklbe nohami. No možno to nebudú nohy, ale kútiky úst. Na medzinárodnej obchodnej konferencii vo Vladivostoku sa Vladimír Vladimírovič totiž zo zvodky svojej zahraničnej služby v predstihu dozvedel o záveroch summitu -a nedalo mu, len sa s chuti zasmiať. Veď re- orientácia na Áziu a Pacifik prináša Rusku väčšie a istejšie prijmy do štátneho rozpočtu, než doterajšie kšeftíky s tým smiešne členitým ázijským polostrovom, ktorý sa nazýva „Európa“.

Európske politicky gigantické „osobnosti“ sú v poslednom čase vyberané tak, aby intelektom, poznatkami a odvahou neprečnievali dedka Joa. Toho, o ktorom Trump prehlásil, že je nespôsobilý vládnuť v USA. Je to ako v tej komédii, v ktorej si malý L. de Funés vyberal za manažérov vo svojom podniku iba krpcov, čo by ho opticky neprevyšovali.

V Európe sa ľudia pripravujú na krutú zimu. Na večere, strávené v tme a chlade, možno aj bez aut a televízií. V Bielorusku a Rusku si trápenie Európanov ani nevšimnú. Putin sa chystá vojnu na Ukrajine trochu pritlmiť, konvertovať ju na dlhodbú opotrebovaciu vojnu. Ten kto má suroviny, energie, funkčný vlastný zbrojársky priemysel a lacných zahraničných subdodávateľov zbraní a munície /Irán, KĽDR, Bielorusko, Kazachstan…/ si to môže dovoliť.

Európa sa na summite chystá vyhlásiť Rusku TOTÁLNU VOJNU. Dostala sa zrejme do štádia, v ktorom bolo Nemecko v r.1944. Vtedy J.Goebels vo svojom najfanatickejšom prejave na prítomných nemeckých pohlavárov kričal: „Nemecký národ – chcete totálnu vojnu ?“ A pohlavári mu zborovo odpovedali „Áno. Chceme !“ A tak ju potom aj mali. Až do mája 1945. Totálna vojna mala zlomiť väzy Rusku a spojencom. Väzy naozaj zlomila. Ibaže, ten čo mal v 1945 zlomené väzy nebol ZSSR resp. Rusko.

Bola to rodná krajina Ursuly von der Layen…

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Rusi pripravovali útok v Nemecku, chceli odpáliť vojenskú pomoc Ukrajine. Boli odhalení

03.05.2024 14:50

Nórsko tiež podozrieva Moskvu z prípravy sabotáže proti infraštruktúre krajiny.

Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

03.05.2024 14:40

Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1983473x
Priemerná čítanosť článkov: 4689x

Autor blogu

Kategórie