Založ si blog

Áno, Fico sa vezie na vlne hnevu, ale…

Akýsi mudrák tu včera zamudroval: vraj momentálny rast Ficových preferencií a rast počtu účastníkov mítingov Smeru SSD súvisí s pochopiteľnou vlnou hnevu Slovákov zo zdražovania-najmä zo zdražovania energií. Vraj to zdražovanie je vis maior . Vláda zaň nemôže, lebo je v celej EU. A Fico zdražovanie iba zneužíva na svoje populistické politické ciele. Vraj treba situáciu upokojiť. A popularita „mafiána“ Fica, podozrivého asi z miliardy trestných činov, poklesne.

Mudrák akoby zabudol, ako sa na Slovensku dostávali k moci opoziční politici. Začalo to už Mečiarom, ktorý sa vraj viezol na vlne protičeského hnevu, vyvolaného havlovskou konverziou = likvidáciou slovenského zbrojného priemyslu a ťažkého strojárstva. Na vlne hnevu, vyvolaného medializovanými informáciami o údajnom únose Kováča mladšieho, údajnej vražde Remiáša a údajnom pokuse o umlčanie opozičnej televízie Markíza sa zase do vlády vyšvihol Dzurinda. Toho na druhý pokus vďaka vlne hnevu z rozdávania slovenských strategických podnikov dobrákom zo Západu a zo zapojenia SR do zločinného bombardovania Juhoslávie odstránil R.Fico. No a R.Fica potom mediálne vyvolaný hnev z vraždy začínajúceho novinára a z prezentácie Počiatkových bohatstiev na francúzskej Riviére dal dolu Matovič. Teraz sa karta obracia. Hrozí revanš Fica Matovičovi v obrátenom garde. Hrozí, že hnev ľudí z drastického zdražovania energií, potravín, služieb, zo zahraničnej politiky vlády, ktorá vedie SR ku likvidácii jeho tradičných obchodných väzieb s Východom a na okraj jadrovej vojny, povedie ku pádu Matoviča a reštaurácii vlády Fica.

Mudrákovi sa to nepáči. Fico je predsa takmer usvedčený „mafián“. Nemá program, iba šíri hnev a nenávisť. Vládu predsa treba stavať na nejakom geniálnom vládnom programe /ktorý sme ale nielen v SR ale ani nikde v Európe zatiaľ nezažili/. – Nie na vlne hnevu.

Nuž milý mudrák, nie je hnev ako hnev. Hnev, ktorý vzniká na základe mediálnych konštrukcií a konšpirácií napr. 1/ že Mečiar dal uniesť Kováča ml. a zavraždiť Remiáša či chcel ukradnúť Markízu, 2/ že Fico dal zavraždiť novinára, že má na Belize miliardy a jeho kamoš Počiatek ukradol Slovákom na fr.Riviére vilu, – to je hnev bez reálneho základu. To je hnev virtuálny, nepravý, vyvolaný iba médiami.

Hnev, prameniaci z vlastných neblahých životných skúseností, napr. 1/ zo straty zamestnania v niektorej ZŤS, 2/ z odporu proti bombardovaniu bratského srbského národa či z očividnému rozdávaniu slovenskej ekonomiky Západu, 3/ z raketového vzostupu cien energií, elektriny, plynu, potravín /dnes sme sa dozvedeli, že hrozí kilo chleba za 7 eur !/, z prílivu ukrajinských migrantov, z amerických nato-vských základní , zo zmareného referenda…-to je hnev REÁLNY, empiricky každodenne potvrdzovaný novými a novými vládnymi prešľapmi.

Ak sa niekto vyvezie do vlády vďaka fiktívnemu mediálnemu hnevu ľudí, podpichnutých svetom televízií, rádií, novín, internetu a bilbordov,- je to ZLÉ. Je to naozaj nebezpečný populizmus. Ľudia síce rýchlo po nástupe takejto vlády, spočívajúcej na virtuálnom hneve, prídu na to, že ich oklamali, -ale štát a i oni sami stratia veľa drahocenného času. ˇAno získajú poučenie. Ale je to veľmi veľmi drahé poučenie. Takáto vlna hnevu je smrteľne nebezpečná, v tom má mudrák pravdu.

Ak sa však do vlády dostane-alebo vráti- politická strana potom, čo ľudia na vlastnej koži, reálne a empiricky dokázateľne presvedčili, že alternatíva k nej je iba lživá chiméra a že sú na základe minulých skúseností voliči presvedčení o schopnosti tejto strany vyriešiť existujúce problémy a vyhýbať sa ďalším, – potom je hnev, ktorý sprevádza vládnu zmenu, užitočný, prínosný a spravodlivý.

S hnevom ľudu, ktorý u nás vynáša politikov k moci je to zložité i jednoduché zároveń. Zložité, ak sa chceme hrať na politológov a popisovať tento proces „vedecky“. Jednoduché, ak sa na veci pozeráme očami občana, ktorý si bude musieť za plyn či elektrinu priplácať stovky eur mesačne, za chlieb zaplatí 7 eur a navyše -stratí ešte aj kvôli energetickej či odbytovej kríze doterajšie zamestnanie.

Takže,- Fica nenesie do vlády iba akýsi hnev. Jeho tam vynáša každodenný cenový horor v obchodoch a hrozná perspektíva prežívania nastávajúcej zimy v tme, chlade a hlade. Jeho tam vynáša svätý, spravodlivý hnev miliónov obyčajných Slovákov.

Čierna kampaň akéhosi p… proti Pellegrinimu /s požehnaním tohto portála/ pokračuje

27.03.2024

Nick p… porušuje pravidlá blogovania v každom svojom „príspevku“. V každom svojom pamflete, v ktorom sa dostáva do rozporu so zákonom. Po prvom kole vydal vyhlásenie, že do vyhlásenia výsledkov 2.kola volieb prezidenta zmĺkne. No on a jeho pán to napokon vydržal asi tri-štyri dni a dnes znovu nastúpil do proti-pellegrinovského útoku. V plnej sile svojej [...]

Heslá do kampane pre pána Korčoka !

25.03.2024

Tento portál miznutím intelektovo náročnejších článkov sklzáva na úroveň nástenky pre pánov ladislavov a spol. Pokúsim sa začleniť do tejto kvalitatívnej komunity a ponúkam aj ja niekoľko sprostostí do foroty. Ponúkam touto cestou zadarmo pánovi Korčokovi na použitie v jeho predvolebnej kampani zopár iste veľmi užitočných hesiel: Korčok nie je ani ryba, ani tchorčok [...]

„Oslobodiť Kočnera a Zsuzsovú – veď oni nevraždili -to Marček !“

25.03.2024

Čudujem sa, že sa na tomto portáli neobjavil článok s touto požiadavkou. Lebo veď články, podľa ktorých údajní „islamisti“ biedni koziari z Tadžikistanu,- sú jediní a definitívni páchatelia 150 vrážd v hale Crocus sa tu len tak množia. Zlí Rusi vraj hľadajú za tadžickými islamistami stále nejakú „ukrajinskú stopu“. Stále vraj konšpirujú, [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 408
Celková čítanosť: 1927592x
Priemerná čítanosť článkov: 4724x

Autor blogu

Kategórie