Založ si blog

Lekárka Uršula a dedko Joe idú lámať väzy Putinovi.

Ukrajinci pripravili na historický protiruský summit predstaviteľov Západu darček: „protiofenzívu“. Virtuálnu , lebo sa deje skôr v médiách ako na frontoch Ukrajiny. Samotní lídri pristúpia tentokrát k boju s Ruskom údajne veľmi kreatívne. Tak to avizuje vyštudovaná gynekologička a predsedníčka EU, pani Ursula von der Layen.

Nepochybujem, že stretnutie lídrov bude vysoko kreatívne. Nekonvenčné. Ve´d okrem ženskej lekárky sa na ňom zúčastní znalkyňa zemepisu Európy Trussová, ktorej poznatky z geografie sú takmer na úrovni 7-maka ZŠ na Slovensku. Škandinávia bude mať tiež veľmi kreatívne zastúpenie v podobe barovej milovníčky dievčat a alkoholu, -fínskej premiérky. Za Nemecko bude rozumy rozdávať Trabant medzi autami a politický nikto medzi štátnikmi pán Scholz. Bude tam i Macron,-akýsi stíchnutý, lebo mu veľkí hráči v pozadí zakázali výlety do Moskvy a telefonáty do Kremľa. Primerane bude zastúpená aj východná Európa. Za Česko bude na stoličke sedieť pán Fiala a za Slovensko Edko Heger. Obaja sú na zasadnutiach tohto typu takí „výrazní“, že si na tie ich stoličky iní politici údajne omylom skoro sadli,-ani si nevšimnúc, že tam už ktosi sedí….

Putin pri pomyslení na tú hrôzu, ktorú summit Západu pre neho chystá, iste riadne šklbe nohami. No možno to nebudú nohy, ale kútiky úst. Na medzinárodnej obchodnej konferencii vo Vladivostoku sa Vladimír Vladimírovič totiž zo zvodky svojej zahraničnej služby v predstihu dozvedel o záveroch summitu -a nedalo mu, len sa s chuti zasmiať. Veď re- orientácia na Áziu a Pacifik prináša Rusku väčšie a istejšie prijmy do štátneho rozpočtu, než doterajšie kšeftíky s tým smiešne členitým ázijským polostrovom, ktorý sa nazýva „Európa“.

Európske politicky gigantické „osobnosti“ sú v poslednom čase vyberané tak, aby intelektom, poznatkami a odvahou neprečnievali dedka Joa. Toho, o ktorom Trump prehlásil, že je nespôsobilý vládnuť v USA. Je to ako v tej komédii, v ktorej si malý L. de Funés vyberal za manažérov vo svojom podniku iba krpcov, čo by ho opticky neprevyšovali.

V Európe sa ľudia pripravujú na krutú zimu. Na večere, strávené v tme a chlade, možno aj bez aut a televízií. V Bielorusku a Rusku si trápenie Európanov ani nevšimnú. Putin sa chystá vojnu na Ukrajine trochu pritlmiť, konvertovať ju na dlhodbú opotrebovaciu vojnu. Ten kto má suroviny, energie, funkčný vlastný zbrojársky priemysel a lacných zahraničných subdodávateľov zbraní a munície /Irán, KĽDR, Bielorusko, Kazachstan…/ si to môže dovoliť.

Európa sa na summite chystá vyhlásiť Rusku TOTÁLNU VOJNU. Dostala sa zrejme do štádia, v ktorom bolo Nemecko v r.1944. Vtedy J.Goebels vo svojom najfanatickejšom prejave na prítomných nemeckých pohlavárov kričal: „Nemecký národ – chcete totálnu vojnu ?“ A pohlavári mu zborovo odpovedali „Áno. Chceme !“ A tak ju potom aj mali. Až do mája 1945. Totálna vojna mala zlomiť väzy Rusku a spojencom. Väzy naozaj zlomila. Ibaže, ten čo mal v 1945 zlomené väzy nebol ZSSR resp. Rusko.

Bola to rodná krajina Ursuly von der Layen…

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1960730x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie