Založ si blog

Klamári z SaS už znovu útočia na vládu, – akoby sa Ficovi nič nestalo

Strana SaS bola jediná, ktorá tesne po atentáte na Fica pokračovala v kampani do eurovolieb, ako by sa nič nestalo. Vedenie SaS dnes už netvoria ekonomickí odborníci ako Viskupič, Kiššová, Mihál, prípadne Sulík, Cigániková, Szalay..Nahradila ich grupa klamárov a fanaticky protivládnych propagandistov ako sú Grohling, Kolíková, Dostál, Marcinková a v poslednom čase stále agresívnejší luhár Krupa. Grohlinga a Krupu do trojlístka politických lotrov nedávno doplnil akýsi René Parák. Chlapík, čo sa živil PR pre rôzne firmy, najmä pre O2, – a teraz sa v SaS angažuje ako šéforganizátor protivládnych vzbúr v médiách.

Trio klamárov z SaS dnes na TB oficiálne zatrúbilo do útoku. Ultimatívne požiadalo vládu, aby zriadila komisiu na hodnotenie príčin a okolností atentátu na predsedu vlády. SaS požaduje v tejto „komisii“ zastúpenie, aby mohla do médií púšťať svoje verzie vražedného útoku na Fica a svoju verziu vinníkov. Zriadenie takejto „komisie“ traja klamári z SaS označili za podmienku konštruktívneho správania sa opozície voči vláde teda tzv. „zmieru“. Ak „komisia“ nevznikne /a ona samozrejme nevznikne/ začne v SR znovu opozičné peklo. V parlamente budú opäť obštrukcie. Prijímanie zákonov zase narazí na dlhočižné pseudodiskusie a nekonečnú spleť faktických poznámok. S podporou matovičkárov sa NRSR opäť zmení na cirkus, nehodný zákonodarnej inštitúcie.

SaS podľa projektanta kampaní vzdoru René Paráka a za podpory skupiniek s liberálmi sympatizujúcich novinárov rozbehne v ťažiskových médiách ako sú RTVS, Markíza príp. JOJ okupačné štrajky. „Občania“ začnú podpisovať petície, rušiť predplatné a pod. Dôjde možno aj ku prerušeniu vysielania a SaS budú burcovať staré známe skupinky extrémne protivládnych demonštrantov do protestných zhromaždení. René Parák sľubuje, že sa pokúsi zvolávať k RTVS a Markíze protestné zhromaždenia občanov. Čosi na spôsob „Zachráňme Markízu“ z 1998. Pri budovách Markizy a možno aj RTVS vzniknú permanentné stanové tábory progresívno-liberálnych aktivistov. Vytvorí sa jednoducho bordel, ktorý je /ako nás učí minulosť/ živnou pôdou nenávisti, rozvratu, násilia.

Traja klamári z SaS dnes hodili rukavicu do tváre vláde, ale samozrejme tak trochu aj konkurenčným opozičným stranám, najmä PS. PS, ak nechce stratiť radikálne protivládne krídlo svojich voličov sa bude musieť k SaS pridať. Spolupráca s Demokratmi a matovičkármi pri opätovnom iniciovaní občianskych nepokojov už dnes existuje a iba sa trochu vygraduje.

Ako na toto vyhlásenie neposlušnosti voči dohodám o zmieri zareaguje KDH ? Neutrálne a oportunisticky ako vždy. PS by chystanú deštrukciu mohla zastaviť, ale zľakne sa straty voličov a umiernene sa k akciám vzdoru pridá.

A čo vláda ? Premiér Fico je ešte stále vo vážnom stave v nemocnici. Vláda t.č. ide na núdzový režim. Chrapúnstvo liberálnych lotrov ako sú Grohling, Krupa a Parák je tak veľké, že práve s týmto ráta. Kalkuluje so zníženou akcieschopnosťou vládnych inštitúcií, – najmä tých, čo by sa mali dôsledne starať o verejný poriadok a bezpečnosť.

– Jediné východisko pre demokraciu na Slovensku však je, aby sa koalícia dohodla na zákonných ale razantných opatreniach. Vláda samozrejme nesmie ani len uvažovať nad nejakou „nadstraníckou“ komisiou, hodnotiacou atentát tak, aby politicky vyhovoval opozícii. To teda nie. Ani náhodou.

Vláda, najmä policajní vyšetrovatelia, dozorujúci prokurátori, znalci, SIS a pod. musia nerušene ďalej pokračovať vo vyšetrovaní príčin, motivácie, priebehu a dôsledkov atentátu. Musia sa zamerať na všetky verzie, vrátane tej, ktorá predpokladá ,že vrah Cintula mal za sebou svojich spolupracovníkov či iné suportívne štruktúry. – Následne, keď sa ukončí vyšetrovanie, predloží obžaloba na súd a súd vinníka právoplatne odsúdi, bude priestor a čas na politicky motivované uzávery. Potom bude môcť svoj názor predstaviť aj SaS. Potom si SaS bude môcť utvoriť „medzinárodné“ komisie, koľko ich len bude chcieť. Samozrejme, iba v podobe neformálnych hier, lebo náš právny systém rigorózne komisie tohto typu nepozná.

Dnes však musia mať štátne vyšetrovacie orgány nerušený priestor pre svoju prácu. Bez politizácie, tobôž zo zahraničia.

Vláda sa popri tom musí kvalitne pripraviť aj na chystané demonštrácie. Musí byť pripravená ich zakázať, ak sa nimi poruší zákon. Musí aplikovať dôsledný monitoring organizátorov a účastníkov – vrátane aplikácie nepopulárnych techník snímania podujatí, rozpoznávania tvári, kontrolných stanovísk s detektormi kovov a pod. Narušiteľov verejného poriadku bude potrebné zadržiavať a overovať na policajných staniciach. Viem, nie je to príjemné, najmä vzhľadom na ohlas v Bruseli-ale inak, -ak si má štát zachovať rešpekt, to nebude možné.

Samozrejme, nikto tu nechce zaviesť režim policajného štátu. Nesmú sa vyskytovať žiadne masové represálie proti pokojným demonštrantom, čo zákon neporušili, iba prišli vyjadriť svoj názor. Polícia, SIS, poriadkové zložky musia konať rázne ale slušne.

Jednoducho povedané, -ak sa obnovia masové neporiadky na uliciach Slovenska, štát bude musieť byť na to pripravený a musí rázne konať. V súlade so zákonom ale rázne konať.

Dúfajme, že scenár obnovy nepokojov sa nenaplní. Dúfajme, že väčšina občanov, vrátane priaznivcov opozície zostane zodpovedná. Ak ale nie, musí mať štát aj plán „B“. Musí konať. Nesmie dopustiť, aby udalosti na Slovensku usmerňovali klamári ako Grohling, Krupa, Parák a ďalší militantní liberáli z SaS. Štát im nesmie ustúpiť ani o milimeter. V záujme drvivej väčšiny občanov, ktorí tu už chcú konečne mať pokoj a priaznivé podmienky na život a prácu.

Nedeľná Jančkárová alebo čaro nechceného

23.06.2024

Bojkot Šipoša z OLaNO /“Slovensko“/ zo strany Michelka spôsobil, že dnes mnohí politikychtiví Slováci prežili celkom pokojnú a poučnú nedeľu. Život ukázal, aký prezentačný formát môže mať relácia aj s takými výrazne odlišnými politickými súpermi, akými sú matovičkár Šipoš a národniar Michelko. Súperi diskutovali na diaľku, s jemným časovým [...]

Ta3: Králova moderátorská vyváženosť „v ťahu“

19.06.2024

Včera ma pán moderátor Král z ta3 veľmi sklamal. Považoval som ho spolu s Bielikom za jednookého kráľa medzi slepými moderátormi Slovenska. No po včerajšku má toto renomé u mňa riadne naštrbené. Včerajší „súboj“ zástupcov SaS /Kolíková, Krupa/ a zástupcov Smeru /Gašpar, Gluck/ neviedol Král férovo. Opozičnej SaS dal okato viac priestoru /62%/, Krupovi a [...]

Policajný štát podľa Kolíkovej

18.06.2024

Oddnes to znovu začína. Znovu budú pochody a demonštrácie opozície proti vláde. Kolíková sa preto znovu dostáva do varu, do svojho obvyklého symptomatického švungu. Dnes na TB strany SaS pani doktorka práv oznámila, že sa momentom prijatia „lex atentát“ stane POLICAJNÝM ŠTÁTOM. Doposiaľ som si myslel, že policajný štát charakterizuje vláda polície, vláda [...]

varín, tiso

Po 30 rokoch už po Tisovi nebude pomenovaná ulica vo Varíne. Obec má pol roka na zmenu

26.06.2024 14:26

Súd vyhovel žalobe prokurátora GP, že označenie ulice Dr. Jozefa Tisu vo Varíne nie je v súlade so zákonom.

Robert Kaliňák

Kaliňák: Letisko Sliač by mohlo byť pripravené na stíhačky o tri až päť rokov

26.06.2024 14:03

Na Sliači by mali byť stíhacie lietadlá trvalo umiestnené.

Fico, fiala

Bratislava kritizovala Fialu za jeho výrok k medzivládnym konzultáciám. Neúctivý? Naopak, bol výrazom rešpektu, reaguje český premiér

26.06.2024 13:58, aktualizované: 14:20

Český kabinet tento rok v marci pozastavil medzivládne konzultácie pre rozdielne názory na kľúčové témy zahraničnej politiky.

hlina

Hlina podal trestné oznámenie na Lesy SR pre podozrenia z machinácií pri ťažbe kalamitného dreva na Horehroní

26.06.2024 13:45

Hlina kritizoval obstarávanie ťažby kalamitného dreva na Horehroní už v júni.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 444
Celková čítanosť: 2076026x
Priemerná čítanosť článkov: 4676x

Autor blogu

Kategórie