Založ si blog

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi.

Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj ostrými polemikami s rôznymi pan-ukrajinskými šovinistami, šarlatánmi a neobanderovcami. Na konkrétnych príkladoch rozbíjal jednu banderovskú teóriu o starobylosti ukrajinskéhp národa za druhou. Vysmieval sa podvodníkom, ktorí tvrdili a tvrdia, že jedinou pravou árijskou skupinou sú Ukrajinci, že všetci vrátane Germánov sú pradávni Ukrovia, že Chetiti boli vlastne Ukrajinci a pod.

Toločko protestoval, že sa takéto bludy dostali do šovinistických až rasistických učebníc ukrajinskej histórie. No a to sa pre neho stalo osudné. Tu už narazil nielen na ideových odporcov ale aj na brachiálnu tvrdosť Zelenského fašizoidného režimu. Napriek tomu, že Toločko bol vážne chorý a že mal už 86 rokov, bol na požiadanie Zelenského izolovaný od verejnosti a bolo na neho uvalené domáce väzenie. – A takto, bez kontaktu s odbornou a občianskou verejnosťou bohužiaľ aj skonal.

Naši intelektuáli, umelci, vedci a v ich rámci aj historici /najmä z HÚ SAV a Ústavu pamäti národa/ veľmi radi politizujú, kriticky sa vyjadrujú smerom k národniarom, k ich rusofilstvu. Veľmi radi naopak prijímajú a aj u nás šíria neo-banderovské bludy o starobylosti ukrajinského národa. Podieľajú sa na odmeňovaní kadejakých Západom platených ruských disidentov, z ktorých robia vedcov a mysliteľov. Keď sa im nedajbože niečo stane a vo svojom prílišnom aktivizme narazia na štátnu moc, ihneď pre nich organizujú zbierky či protestné akcie.

Humanitu a solidárnosť však naši citlivo vnímajúci intelektuáli uplatňujú iba voči „kritikom Kremľa“ a v Rusku. Keď za svoje vedecké názory a statočné občianske postoje trpí ktosi ako akademik profesor Toločko, sú ticho. Dokonca bola a je ticho aj osoba s nacitlivejším vnímaním v SR – prezidentka Zuzana Čaputová. Koľko už len táto pani podpísala rôznych prejavov solidarity s tými či onými „disidentmi“. Avšak keď išlo o Toločka, stratila svoju citlivosť.

-Ó, aké príznačné ! Ó, aké farizejské ! Ó, aké typicky kaviarensko-intelektuálne. Ó, aké podlé a odsúdeniahodné.

Ta3: Králova moderátorská vyváženosť „v ťahu“

19.06.2024

Včera ma pán moderátor Král z ta3 veľmi sklamal. Považoval som ho spolu s Bielikom za jednookého kráľa medzi slepými moderátormi Slovenska. No po včerajšku má toto renomé u mňa riadne naštrbené. Včerajší „súboj“ zástupcov SaS /Kolíková, Krupa/ a zástupcov Smeru /Gašpar, Gluck/ neviedol Král férovo. Opozičnej SaS dal okato viac priestoru /62%/, Krupovi a [...]

Policajný štát podľa Kolíkovej

18.06.2024

Oddnes to znovu začína. Znovu budú pochody a demonštrácie opozície proti vláde. Kolíková sa preto znovu dostáva do varu, do svojho obvyklého symptomatického švungu. Dnes na TB strany SaS pani doktorka práv oznámila, že sa momentom prijatia „lex atentát“ stane POLICAJNÝM ŠTÁTOM. Doposiaľ som si myslel, že policajný štát charakterizuje vláda polície, vláda [...]

Nielen nadávky ale aj klamstvá – stand-up humor z dielne Denníka N pokračuje

16.06.2024

Denník N uverejnil správu, že SR ani tretia agentúra – Moody´s nezhoršila rating. Ponechala nám A2, . „no s negatívnym výhľadom“. Normálny človek by si myslel, že nám agentúra rating ponechala ale výhľad zhoršila. Ono je to však inak, – agentúra nám nechala presne taký rating i presne taký výhľad, ako sme mali – teda A2 s negatívnym [...]

handlová, fico, atentát

Vyšetrovanie atentátu na Fica: Aký je posun? Prvé závery by mohli byť známe koncom leta, Cintulu posudzujú psychiatri

21.06.2024 07:00

Po embargu na informovanie prestali o prípade podrobne hovoriť aj ministri. Opozícia však kritizuje úniky či tvrdenia o jasnom motíve napriek tomu, že závery vyšetrovania ešte nepoznáme.

malvér, vírus, malware, malver, antivirus, trojsky kon, pocitac,

USA zakazujú ruskej firme Kaspersky Lab predaj antivírusového softvéru

21.06.2024 06:27

Ministerstvo obchodu svoje rozhodnutie odôvodnilo obavami o národnú bezpečnosť.

Kalifornia streľba usa

Počas sviatku pripomínajúceho koniec otroctva v USA bolo postrelených 15 ľudí

21.06.2024 06:20

Násilie vypuklo večer pri jazere Merritt počas akcie, na ktorej sa zúčastnilo až 5000 ľudí a ktorá bola inak pokojná,

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 443
Celková čítanosť: 2067736x
Priemerná čítanosť článkov: 4668x

Autor blogu

Kategórie