Založ si blog

Povolebné SEBAKLAMY opozície

Prozápadná opozícia to u nás na Slovensku zase prehrala. Prehrala, lebo jej mýtotvorná bublina narazila na útesy reality. Miesto toho, aby nastala sebareflexia, prozápadná opozícia reflexívne začína znovu snovať staré známe pavučiny lží a sebaklamov. Usiluje sa čo najskôr zaceliť rozderavené opláštenie svojej bubliny. Snaží sa čo najskôr fungovať po starom. Pomocou oprášených sebaklamov.

Mladý Kaliňák v jednom z povolebných mediálnych vystúpení prostoreko prezradil slovenskej opozícii v čom je jej základná chyba a prečo na Slovensku prehráva voľby za voľbami. Erik Kaliňák opozícii odkázal, že pokiaľ budú aj naďalej pohŕdať obyčajným slovenským občanom, pokiaľ sa budú vysmievať z jeho vzdelania, z jeho vkusu, z jeho reči, z jeho spôsobu života, z výsledkov jeho práce, z jeho vidieckosti a sedliackosti, dovtedy budú na Slovensku neúspešní. Lebo Slovensko je rurálna krajina, krajina stále ešte dosť ťažkej manuálnej práce, krajina stále ešte tradičného spôsobu života. A Slovensko takouto krajinou ešte dlho dlho bude. Takže akékoľvek pseudo-intelektuálske vyvyšovanie sa pánov z mestských kaviarní sa tu, – na ozajstnom Slovensku skončí neúspechom. Kádehácki a matovičkárski chytráci môžu Slovákov tu a tam na chvíľu oklamať, no vždy to bude iba krátka epizóda, po ktorej sa Slovensko a Slováci vrátia do svojich pôvodných koľají.

Nulová sebareflexia opozície – politikov, novinárov a kaviarenskej umelecko-manažérskej elity, -to je dnes 3-4 dni po opozičnom világoši čoraz jasnejšia diagnóza komunity korčekovcov. Opoziční guruovia sa predbiehajú v sebaklamaní. Na ilustráciu iba zopár z ich klamov a sebaklamov:

  • Korčoka vraj porazil Pellegrini lžami, napr. sloganom, že Korčok je kandidát vojny. No hej, ale čo potom provojnové postoje Korčoka k bombardovaniu Juhoslávie, k agresii USA do Iraku, k vraždeniu Palestínčanov Izraelcami v dnešnej Gaze…čo potom vlastné Korčokove slová o nutnosti pomáhať Ukrajine pri vojenskom víťazstve nad Ruskom ? Korčok sa vojnovým štváčom urobil sám, Pellegrini nemusel ani len prstom pohnúť.
  • Lživý však je naopak, pokus korčekovcov maľovať Pellegriniho ako ruského kolaboranta, ktorý sem zavolá dobre že nie Červenú armádu aby nás presťahovala do zemljanok; lživé slogany o Rusoch na hranici vo Vyšnom Nemeckom ale kročokovcom nepomohli-Slováci nie sú takí naivní, ako si kročokovská kaviareň myslela.
  • Pellegriniho kampaň vraj bola plná podpásoviek a zneužívania dezinfo scény a moratória. Dôkaz ? Štandardne pro-národné číslo periodika Extra plus kolportované zadarmo do schránok ľudí na vidieku. Úbohé Extra plus – ako len mohlo a môže zápasiť s Denníkom N, so Sme, Trendom…ktoré nonstop realizujú štvavú kampaň proti súčasnej vláde a kolportujú výtlačky po autobusoch, vlakoch, kaderníctvach, zubároch, školách, úradoch…prosto po všetkých verejných priestoroch, aké len v SR existujú-a robia tak nie iba cez volebné moratórium ale nepretržite deň čo deň…
  • Pellegrini a predstavitelia súčasnej vlády vraj klamú verejnosť cez všelijaké alternatívne=dezinformačné a extrémne internetové médiá: klobúk dolu pred dedkami a babkami po slovenských dedinkách a maďarských obciach na juhu, -ako skvelo dokážu večer čo večer naladiť kadejaké pokútne internetové televízie, slobodné vysielače a pod.; klobúk dolu pred týmito teritoriálne či technicky limitovanými médiami, že dokážu informačne prebiť celoplošné rádiá a televízie mejnstrímu /markíza, joj, rtvs, ta3/ – teda prebiť „dezinformáciami“ ich vždy veľmi objektívny a apolitický informačný vplyv.
  • Pellegrini vraj používal v kampani urážlivé videá, upravené fotografie a pod. – jediným dôkazom tohto tvrdenia je fotka rozlúčky ukrajinského vojaka so svojou matkou pri odchode na front-vraj tu Pellegriniovci chceli podsunúť, že ide o slovenského vojaka a slovenskú matku; toto si môže myslieť iba idiot, -veď napriek odstráneniu ukrajinskej vlajky išlo jasne o ukrajinskú uniformu a babku s typicky ukrajinskými črtami.
  • Opozícia vo svojich sebaklamoch akosi zabudla na prvý propagandistický produkt korčokovcov, ktorý sa na začiatku kampane objavil v médiách: na ňom Korčok karikuje Pellegriniho ako svojho psíka, čo mu nosí aktovku. Na tento spôsob vulgárneho osobného útoku, ktorý mohol zasviniť celú kampaň Pellegrini nikdy neodpovedal. Pellegriniovci nikdy neodpovedali ani na transparenty či slogany z korčokovských demonštrácií, v ktorých „ľud“ posielal Pellegriniho do basy. Opozičníci si ale idú svoje -podľa nich vyhral Pellegrini len a len preto, lebo realizoval špinavú kampaň. A Korčok sa na rozdiel od neho správal v kampani ako nepoškvrnená Panna Mária.
  • Opozícia pokračuje v „malých“ klebetách, týkajúcich sa letu Pellegriniho malým lietaldom do KE, ktorý si Pellegrini platil zo svojich peňazí; ďalej sa spomína akási škatuľa od šampanského, plná peňazí, -o ktorej existencii nikto nikdy nedal objektívny dôkaz; šíria sa chýry o luxusnom Pellegriniho byte /88 m2/, no o väčšom byte Korčoka nič nepočuť; luxusnú vilu Korčoka pri seneckých jazerách vydávajú opozičné médiá zo záhadných dôvodov iba za „chatu“…
  • Vodcovia opozičných strán za asistencie majnstrímu boli porážkou v prezidentských voľbách chvíľu zdrvení. Dokonca boli tu a tam aj na liekoch. teraz sú však už znovu vo forme. O demokraticky zvolenej vláde hovoria zase už iba ako o vláde mafie a vláde oligarchov. Vláda SR vraj za 5 mesiacov nič dobré pre Slovákov neurobila. Najhoršiu finančnú situáciu v eurozóne nespôsobila vláda Matoviča a Hegera /nie ona zvýšila zadĺženosť o tretinu, deficit 6-7 násobne, zvýšila infláciu na 15% a ceny potravín o 30%/, ale za pár dní to stihla vláda R.Fica; no a najhoršie je, že Ficova vláda oklamala voličov, lebo svoj 4-ročný volebný program nedokázala splniť za prvé 4-5 mesiacov od nástupu k moci…

Voličov oklamala podľa opozície nielen nedávno zvolená vláda SR ale aj čerstvo zvolený prezident Pellegrini. Vraj je zárukou toho, že vojaci SR nepôjdu bojovať do zahraničia. – Ale to je podľa opozície lož, lebo prezident nemá právomoc poslať vojakov bojovať do zahraničia. To vraj má podľa súčasných zákonov iba vláda a NRSR.

-Nuž áno, podľa súčasných zákonov takúto právomoc prezident nemá. Ale kde je napísané, že sa zákony nemôžu zmeniť, – na národnej či na nadnárodnej úrovni /napr. EU a NATO/ ? A potom čo ?

Mimochodom, prezident dáva súhlas na boj v zahraničí – v cudzej armáde, individuálnym osobám aj dnes. Čaputová vydala takýto súhlas asi desiatke ľudí. Ak ho vydala 10-15, mohla ho vydať pokojne aj 1500 či 15 000 alebo 150 000 individuálnym „dobrovoľníkom“. ..Samozrejme, preháňam, no v politike sa hovorí „nikdy nehovor nikdy“.

Slovenská opozícia sa už zo svojej sobotnej porážky trochu otriasla. A vrátila sa tam, kde bola pred voľbami. Ku svojim menším či väčším lžiam. Ku svojim klamom a sebaklamom. Je to svojim spôsobom aj dobre. Lebo normálni Slováci na vlastné oči vidia, ako sa opozičné tvrdenia odkláňajú od pravdy. Opozícia podceňuje schopnosti Slovákov rozlíšiť medzi pravdou a lžou. Slováci však nie sú sprostí. Vedia, čo a ako. A vďaka tomu ešte vyhrajú nad mestskými kaviarňami nejedni voľby.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

parlament, fico

Fico sa zúčastní na mierovom summite. Eštok: Ukrajina potrebuje nepretržitú podporu

03.05.2024 14:14

Rusko sa na mierovom summite nezúčastní.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

NATO aj EÚ ostro odsúdili kyberútoky na Česko a Nemecko. Rusko ponesie následky, vyhlásila Baerbocková

03.05.2024 14:00

EÚ je odhodlaná využiť celú škálu opatrení, aby odvrátila, odstrašila a odpovedala na ruské nekalé správanie v kyberpriestore," uviedol Borrell.

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1983436x
Priemerná čítanosť článkov: 4689x

Autor blogu

Kategórie