Založ si blog

Bezdetní otcovia národa: ŠTÚR, ŠTEFÁNIK, HLINKA…

Nechcel som dnes písať, ale keď čítam, čo to tu plodia kolegovia, napr. akýsi „agoge“, tak sa nedokýžem zdržať. Tento bloger vypotil múdrosť, že Pellegrini nemôže viesť štát, nemôže byť „otcom národa“, lebo nemá deti a teda nerozumie rodine, základnej zložke národa.

Nuž teda, toto je kolosálna hlúposť. /Skoro taká, aká sa dnes podarila redaktorovi Pravdy pánovi R. pri hodnotení kvality dnešných prezidentských duelantov/. Podľa logiky tohto blogera by boli najlepšími prezidentmi asi nejakí spišskí osadníci. Nejeden z nich je otcom 10-15 ba i viac detí. Títo páni už vlastne sú otcami akéhosi svojho vlastného mininároda. Takže-pán agoge, hor sa a niektorého z nich o 5 rokov za prezidenta navrhnite.

Slovenská história je plná skvelých osobností. Mnohodetných mužov a žien ale aj bezdetných. Z takých či onakých dôvodov bezdetných, ale BEZDETNÝCH. Zaujímavé je, že práve tí, ktorých najviac titulovali súčasníci i potomkovia ako OTCOV NÁRODA, boli bezdetní.

Bezdetným bol otec národa Bernolák. Bezdetným bol ďalší otec národa Hollý. Bezdetným bol náš velikán Štúr. Bezdetným bol aj Andrej Hlinka, -človek, ktorého Slováci asi najčastejšie titulovali ako otca národa. Bezdetným bol aj Štefánik. Bezdetným bol veľký P.O.Hviezdoslav. Bezdetným bol kontroverzný J.Tiso. Bezdetným bol J.G.Tajovský…Títo všetci boli veľkými osobnosťami národa, aj keď v niektorých prípadoch veľmi rozpornými. Nebolo to však tým, že by nemali deti a nerozumeli rodine a národu. Naopak, boli to ľudia, ktorí svoj vlastný rodičovský egoizmus sublimovali do posvätného egoizmu národa a vlasti. A preto národu rozumeli ako málokto v ich dobe.

Historia magistra vitae. Treba študovať dejiny vlastného národa. Kto ich nepozná a iba tak od pása tu čosi tresne, mal by s tým skončiť. Neprospieva to jeho dôveryhodnosti a vážnosti. – Nech sa neurazí, ale veru nie.

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 420
Celková čítanosť: 1968216x
Priemerná čítanosť článkov: 4686x

Autor blogu

Kategórie