Založ si blog

Férové bruselské „El Clasico“

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá vytiahnuť iba žltá. V Španielsku je to tak, že ak chce Barcelona získať titul v šovinistickej španielskej lige, musí byť dva-trikrát taká dobrá ako jej španielski súperi, osobitne však Real Madrid. Je to jednoducho klasická nespravodlivosť, klasický dvojitý meter. Je to jednoducho „El Clasico“…

El Clasico máme na Západe prakticky všade. Quod licet Iovi, non licet bovi. Dvojaký politický meter. Čo môže naši zlí chlapci, vaši chlapci nemôžu a nesmú. V Poľsku víťazná nová koalícia okamžite potom, ako sa ujala moci, zrušila verenoprávnu televíziu. Budovu obsadili ťažkoodenci, personál bol prepustený a po zmene názvu do televízie prišli tí správni probruselskí zlí chlapci. Zlí, ale „naši“. Preto Brusel mlčí.

Na Slovensku zhruba v rovnakom čase ako v Poľsku tiež nastúpila nová vláda. Táto vláda tiež chcela čo najskôr zmeniť charakter neverejnoprávnej a neobjektívnej RTVS na skutočne verejnoprávne médium, Chcela a chce to urobiť. Kvôli besneniu domácej probruselskej mediálnej mafie a vyhrážkam Bruselu, že SR príde o eurofondy to ale ani po pol roku neurobila. Slovenskí chlapci nesmú. Prečo ? Lebo sú síce dobrí, ale nie sú to „naši“ – teda echt probrusleskí.

V ČR sa začal prechod od trestajúcej justície ku justícii preventívnej. Súčasťou zmeny TZ v Česku budú aj nižšie tresty väzenia za ekonomickú trestnú činnosť a širšie využívanie alternatívnych trestov. Českí „zlí chlapci“ pracujú na projekte s tichým požehnaním Bruselu. Bez vyhrážok, že Brusel za to Čechov potrestá zastavením peňazí z Fondu obnovy. Českí chlapci to urobiť môžu, lebo sú to „naši“ chlapci , až hujerovsky oddaní Bruselu.

Zmena justície od trestajúcej k preventívnej bola a aj je i v slovenskom návrhu novely TZ. Čo sa však neudialo – Brusel začal na „slovenských chlapcov“ metať za pokus skrátiť väzenské tresty pri ekonomickej kriminalite /na úkor alternatívnych trestov/ oheň a síru. Začal sa vyhrážať, začal brechať ako svorka ostrých vlčiakov. Prečo ? Pretože „slovenskí chlapci“ , ktorí to navrhli a navrhujú nie sú „naši“ probruselskí. Trvajú na suverenite svojej malej krajiny, na ochrane jej tradičných etnokulturálnych hodnôt, nechcú prijať do SR migrantov -a čo je najhoršie, nechcú zo svojich armádnych skladov posielať zbrane a muníciu na Ukrajinu, chcú miesto vojny proti RF čo najskôr vyhlásiť na Ukrajine prímerie a začať bilaterálne mierové rokovania.

Čo môžu „naši“ rusofóbni Česi, to „zlí proruskí „Slováci nemôžu a nesmú. A ak sa napriek hrozbám EK k niečomu predsa len odhodlajú, prídu o peniaze z Plánu obnovy. Taká je spravodlivosť Bruselu. Také je spravodlivé rozhodovanie pánov sudcov z EU a NATO. Čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. Dvojaký meter-kilometer. Taká je tá euroatlantická liberálna demokracia.

Formálne ju posudzujú sudcovia v elegantných čiernych dresoch, absolventi najlepších právnických a politologických škôl. Nemali by sme teda pochybovať, že ono politické „el clasico“ nepískajú nestranne. Pochybovanie o bruselskej spravodlivosti je hriech – a trestá sa červenou kartou. Žiadne debaty s rozhodcami…

V Bruseli vraj o nás vedia všetko. Opierajú sa o ten najspoľahlivejší systém VAR: o názory politikov a ex-politikov ako Mikloš, Dzurinda, Radičová, Čaputová…, o názory mimovládok, o názory europoslancov z PS. Bruselskí rozhodcovia majú v SR všetko do detailu zmapované. Bruselským sudcom treba jednoducho veriť. Sú vrcholom ľudskej dokonalosti.

Preto ich rozhodnutia boli, sú a budú len a len zákonné. Budú na večné časy euroatlanticky „korektné“ a férové. Budú spravodlivé ako „EL CLASICO“.

Ach jaj, – niet nad bruselské „El Clasico“…

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1983856x
Priemerná čítanosť článkov: 4690x

Autor blogu

Kategórie