Založ si blog

Bože, Čaputová,- ako hlboko ste klesli !

Rozhovor, ktorý poskytla Čaputová The Financial Times – nota bene stále ešte „nadstranícka“ prezidentka SR bol podľa mňa morálno-politické dno všetkého, čo táto nevinne vyzerajúca blondínka Slovensku zatiaľ vyviedla. Obsah interview bol od jeho publikovania v pro-čaputovských médiách niekoľkokrát zjemnený, do -interpretovávaný a akože uvádzaný na správnu mieru. Každý dospelý človek s ukončeným základným vzdelaním však vie, čo Čaputová povedala a ako to myslela.

V rozhovore pre FT nenechala na Slovensku, vedenom súčasnou vládou ani nitku suchú, Všetko, čo Ficova vláda urobila bolo a je zlé. Všetko je podľa nej pokusom o likvidáciu demokracie a právneho štátu a podriaďovaním zahraničnej politiky SR záujmom Kremľa. Ani slovo o tom, že všetko, čo Ficova vláda robí je iba napĺňaním programu s ktorým vládne strany vyhrali nedávne voľby a teda napĺňaním vôle ľudu. Ani slovo o konsolidačnom balíčku, ktorým vláda musí hasiť požiar spôsobený troma predchádzajúcimi pro-západnými vládami. Ani slovo o trinástych dôchodkoch, o rodičovskom dôchodku o pomoci ľuďom postihnutým prudkým zdražením hypoték, ani slovo o pomoci ľuďom pri cenách plynu a energií. Ani slovo o príprave nových investícii /šurianska megabaterkáreň, príprava ďalšej jadrovej elektrárne, boj o zachovanie košickej železiarne…/. Ani slovo o debyrokratizácii v dotáciách pre poľnohospodárstvo alebo debyrokratizácii investičnej výstavby a čerpaní eurodondov. – Ani slovo o témach, ktoré by vzhľadom na to, že Čaputová hovorila pre FINANCIAL Times boli oveľa primeranejšie, než premlčacie lehoty pri znásilnení, zmeny v organizačnom poriadku SIS či zmeny v štatúte verejného rádia a televízie.

Čaputová klamala, keď popisovala nátlak Fica a spol. na ÚS. Fico nepožadoval odstúpenie predsedu US Fiačana kvôli rozsudku, ale kvôli škandalóznemu informovaniu verejnosti o ňom. Čaputová klamala o okolnostiach skráteného konania k TZ – ÚS toto konanie neoznačil za protiústavné. Čaputová primitívne konšpirovala, keď tvrdila, že vláda nezákonne zdržiava publikovanie novelizovaného TZ a verdiktu US v Zb.zákonov. Obe veci vláda publikovala v Zb.zákonov v zákonnej lehote.

Suma sumárum, – Čaputová nehorázne a účelovo protivládne prekrúca každé rozhodnutie vlády SR pod vedením R.Fica za útok na demokraciu a za pokus o narušenie právneho štátu. Čaputová má najnižšie možné právnické vzdelanie. Je iba magisterka práva. No to jej nebráni, aby ako najvyšší orgán výkladu práva rozhodovala o tom, čo je a čo nie je demokratické, o tom čo je a čo nie je proti princípom právneho štátu. No keby len to. Čaputová si spupne dovoľuje proklamovať svoje insitné pseudo-právne, silno spolitizované úsudky v ZAHRANIĆÍ, pred publikom tvoreným vplyvnými osobami z NATO, EU, EP a EK.

Čaputová maľuje nepravdivý čierny obraz o slovenskej demokracii. A následne potom ako nezaujatý pozorovateľ skonštatuje známu zdanlivo nevinnú vetu: …“ak na Slovensku dôjde k závažnému porušeniu princípov právneho štátu, mala by platiť podmienenosť financovania z EU“. Inak povedané, – Čaputová najprv načrtne obraz o SR ako o krajine, ktorá likviduje demokraciu a právny štát a potom hneď aj ponúka trest, ktorý si za to SR zaslúži: finančné sankcie /zastavenie peňazí z Plánu obnovy a z eurofondov/. Hnusné, odporné, nehorázne konanie – stále ešte prezidentky SR voči vlastnému štátu.

Búrka, ktorú Čaputová svojimi výrokmi pre FT v slovenskej verejnosti vyvolala sa jej mediálna suita snažila a snaží zjemniť. Čaputovej dodatočne dali do úst zmierlivé konštatovanie, že situácia ešte v SR nie je až taká nedemokratikcá a neprávna, aby museli nastúpiť sankcie EU. Vraj zatiaľ ide iba o testovanie hraníc demokracie, nie o ich prekročenie. A ďalšie podobné dodatočné čaputovské výhovorky. – Nuž, veriť im môže naozaj iba mimoriadne ťažkochápavý a naivný človek. Drvivá väčšina Slovákov vie, že sa Čaputová vyhráža krátením euro-peňazí pre SR. Že ukazuje svaly.-aha, čo môžem, ako vás milá Ficova vláda, môžem očierniť a ak nestiahnete chvost, viem vám aj poškodiť. Viem vám poriadne UBLÍŽIŤ …

No veď to. Čaputová chce vláde R.Fica, ktorú tak nenávidí, poriadne ublížiť. Nie je to iba politická či ideologická pomsta. Je to aj odporná akoby OSOBNÁ pomsta ohrdnutej ženy mužovi za to, že zničil jej kráľovský majestát, že znížil jej obľúbenosť v národe do tej miery, že sa už znovu nemôže reálne uchádzať o post prezidenta.

Bohužiaľ, ohrdnutá Čaputová neubližuje momentálne iba R.Ficovi a ľuďom z jeho vlády. Čaputová sa hrozbou finančných sankcií vyhráža a perspektívne aj ubližuje celému Slovensku. Všetkým jeho obyvateľom. /Aj jej priznivcom !/. Čaputová vo svojej zlosti za to, že už nemôže byť znovu prezidentkou klesla tak hlboko, že sa mstí a ubližuje celému Slovensku. Čaputová klesla tak hlboko, že za to, že ju už národ nechce za prezidentku, poriadne slovenskému národu naloží.

Čaputová sa na konci svojej prezidentskej kariéry podobá na ženu, ktorá zo zlosti nad neželaným rozvodom poničí zariadenie vlastného bytu a plesne dverami tak, aby sa zrútila prinajmenej polovica paneláka.

Ó bože, Čaputová, prečo si až takto hlboko politicky a ľudsky klesla ? Nebol ten odchod z funkcie možný s noblesou, šarmom a dámskou eleganciou ?

PS: V článku nie je ani jedna osobná urážka či invektíva. Článok je kritický. Verejne činná osoba by však mala byť pripravená zvýšenú mieru kritiky vydržať. – Napriek tomu, som zvedavý, dokedy ho tu mediálni „poradcovia“ z prezidentského paláca dokážu tolerovať.

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 421
Celková čítanosť: 1972039x
Priemerná čítanosť článkov: 4684x

Autor blogu

Kategórie