Založ si blog

Dobré správy z televíznych diskusií

V dnešných televíznych diskusiách odznelo všeličo. Klamstvá, demagógia, konšpirácie, ale aj pozitívne informácie, dôkazy pravdy a iné dobré správy. Je nedeľa, boží deň a tak nebudem robiť hriech a spomeniem iba to dobré, čo v diskusiách odznelo. Prípadne upriamim pozornosť na niektoré potešiteľné signály.

  • V diskusii na markíze boli spolu konfrontovaní dvaja prezidentskí kandidáti: Danko a Korčok. Danko mal dnes svoj deň. Korčoka argumentačne ale aj ľudsky úplne zmietol zo stola. Korčoka ukázal ako kariéristu bez škrupulí, ako sluhu všakovakých pánov a v posledných rokoch ako Matovičovho poskoka. Korčok bol z Danka na pokraji kolapsu. Maska distingovavaného diplomata padla na zem – a pred nami stál nervózny, agresívny človiečik, vrtiaci sa v prachu ako dážďovka. Na Korčoka dnes postačil aj 5%-ný Andrej Danko. Som zvedavý, čo to s Korčokom urobí, keď sa proti nemu postaví hlavný favorit volieb Peter Pellegrini.
  • Chrapúnsky sa správajúci moderátor Dírer z ta3 dostal konečne riadnu po papuli. Prekvapujúco nie od nejakého bitkára ale od „slušiaka“ Kéryho zo Smeru SD. Dírer sa ako tradične svoje útočenie na vládnu koalíciu pokúsil vystužiť zopár klamstvami a jednou veľkou LŽOU. Vyhlásil, že vo vláde SR sú vraj osoby odsúdené za trestný čin. Kéry sa ho spýtal, ktoré sú to osoby – nech ich pomenuje. Dírer stíchol. Nevedel uviesť ani jedného. Takmer zhorel od hanby. Habkal a habkal. Bravó. Dírer si o takúto verejnú nakladačku už dávno koledoval.
  • Na RTVS predseda KDH Majerský priznal, že v prejave Čaputovej v NRSR boli dva veľké nedostatky. Majerský na rozdiel od Čaputovej uznal. že trestné sadzby sú v SR neeurópsky extrémne vysoké a treba ich znížiť. Po druhé, Majerský Čaputovej vytkol, že vo svojom prejave nespomenula právne excesy aké v posledných 3,5 rokoch páchala minulá vláda Matoviča a spol. proti vtedajšej opozícii Fica a spol. Pozitívne je napokon aj to, že KDH bude rokovať so všetkými kandidátmi na prezidenta, vrátane nielen Korčoka ale aj Pellegriniho a Danka.
  • V diskusii na markíze odznela tiež jedna mimoriadne dobrá správa. Najmä vzhľadom na budúcnosť. Podľa nej je SNS v rokovaní so stranou Republika. Predmetom týchto rokovaní má byť spoločný postup pri voľbách prezidenta ale tiež spoločná kandidátka SNS a Republiky v rámci eurovolieb. Spolupráca týchto dvoch národných strán -ak by sa prehlbovala, – by mohla viesť ku vzniku národnej koalície, schopnej spoločne osloviť 10-11% voličov. To by už bola sila, ktorá by v spolupráci s ľavicou mohla pro-slovenským stranám poskytnúť solídnu ústavnú väčšinu v NRSR.
  • V diskusii na ta3 poslanec Kéry /Smer/ konečne napadol ústredný argument kandidatúry Korčoka za prezidenta. Napadol argument, že opozične orientovaný pravicovo-liberálny prezident je potrebný na vyvažovanie a hamovanie ľavicovej vlády. Zástupca PS sa ponáhľal „vyvrátiť“ tvrdenie Kéryho, že súčasná prezidentka pôvodom z pravicovej strany PS nevyvažovala. lež naopak podporovala pravicovú vládu OLaNO, SaS, Sme rodina a spol. Zástupca PS tvrdil, že PS bola vlastne za čias OlaNO a SaS opozíciou. Detský argument. Poslanec za PS Valášek celé 3.5 roka podporoval vlády Matoviča, Hegera a Odora. Podobne boli súčasťou vládneho tábora aj ďalší ľudia z Čaputovej strany PS: napr. Kiss, Hellebrandt, Dvořák a ďalší. Čaputová síce osobne kritizovala Matoviča, ale jeho vládu podporovala až do poslednej chvíle. Jednoducho: Čaputová bola v názorom tábore minulej vlády-žiadne jej rozhodnutie nijako vážnejšie nevyvažovala.

Sledovanie nedeľných politických diskusií je činnosť podobná hrabaniu sa v odpade z opálových baní. Treba byť trpezlivý. Treba sa pozorne prehrabávať. Odmenou bude, že sa medzi hlušinou nájdu celkom slušné, celkom hodnotné /polo/drahokamy.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1983408x
Priemerná čítanosť článkov: 4689x

Autor blogu

Kategórie