Založ si blog

Ako je to s tými Himarsami ?

Bratislavská Pravda v dnešnom redakčnom článku z 06.00 hod. píše, že Rusi sú pri zásahoch voči salvovým raketometom – napr. Himars, veľmi pomalí. Pokiaľ identifikujú lokalitu, odkiaľ Himarsy vyleteli a navedú tam svoje rakety, pohyblivé odpalovacie vozidlá amerických raketometov sú vraj dávno preč. Rusom sa vraj zatiaľ nepodarilo zničiť z desiatok odpaľovacích systémov Himars „ani jeden“.

Nuž neviem. V dnešnej zvodke GŠ OS RF sa píše, že iba za posledných 24 hodín boli Rusmi na fronte zničené tri mobilné odpaľovacie zariadenia Himars. Na Telegrame si možno pozrieť videjká z týchto akcií. Okrem toho boli zničené tiež zariadenia pre Alder-y, odpaľovacie zariadenia pre S-200 a navigačný systém pre S-300. Zničený bol aj moderný špeciálny radar pre sledovanie cieľov v malých výškach. /Zničením podobného ruského radaru sa včera v Pravde chválili tiež Ukrajinci…/.

Je to stále o tom istom. V Európe- vrátane SR- prebieha boj o vedomie a mysle ľudí. A čo vaše mysle ? Koho ste úlovkom. Pravdy alebo pravdy ? Alebo sa riadite vlastným úsudkom ?

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

Po prietrži mračien vyhlásia v Partizánskom mimoriadnu situáciu

04.05.2024 18:48, aktualizované: 19:58

Voda zatopila viacero pivníc a ďalších priestorov. Výšku škody primátor odhadnúť nevedel.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984324x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie