Založ si blog

Óda na denník „Pravda“

Denník Pravda je jednooký medzi slepými. Čítam ju, lebo sa v nej nachádza aspoň zvyšková pravda. Nie veľa, pár promile. Ale aspoň voľačo. Príklad ?

Včera uverejnila agentúra Sanep prieskum verejnej mienky. Výsledky sú pre opozíciu priam katastrofálne. Smer a Hlas by podľa nich mohli samé zostaviť vládu /opierajúc sa o 80 mandátov/. Už druhý prieskum za posledný týždeň potvrdil, že SNS by na vládnutie nepotrebovali. Avšak ak by si ho predsa len vzali do partie, mali by spolu ústavnú väčšinu.

Výsledky prieskumu agentúry Sanep má Pravda na titulke ako hlavnú správu. Klikol som na stránky Denníka N a Sme, aby som sa dozvedel ako tieto zistenia interpretuje naša milá bratislavská pravica, naša premúdrená kaviareň. A viete čo som zistil ? Že Sme a Denník nemali do 9.00 o prieskume ani len máčny máčik, ani len čiarku, NIČ. Jednoducho tento prieskum úplne ale že úplne ignorujú. Zrejme si veci potrebujú poriadne predýchať. Prekrútiť. A až v takejto rimejkovanej podobe ich predložiť svojim štamgastom.

Výhoda Pravdy je, že okrem megaklamstiev a klamstiev sa na jej stránkach objavujú aj pravdivé, ba až veľmi pravdivé informácie. Výhodou Pravdy je, že jej redakcia je názorovo keď už nie pluralitná tak aspoň trošku pestrejšia než je v slovenskom mediálnom svete obvyklé. V Pravde sa vďaka tomu dá nájsť aj naozajstná nestrannosť či objektívnosť. Nie vždy. Ba dokonca ani nie často. Iba tu a tam. Bán Boh zaplať aj za to.

Ó Pravda, ďakujem ti však aj za to málo objektívnosti, ktorou nás obdarúvaš. Ďakujem ti za tento malý maličký darček normality k Vianociam.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1985474x
Priemerná čítanosť článkov: 4694x

Autor blogu

Kategórie