Založ si blog

SITA, ČTK, P… – prečo klamete ?

„Fico na eurovýbore rečnil o vlastizrade opozície a Sorosovi, PO KRITIKE ŠIMEČKU ODIŠIEL Premiér sa bojí, reagoval poslanec“. – Tak toto je najväčšia znáška lží, akú dnes médiá priniesli. Neviem, kto je prvotným luhárom v tomto reťazci cigánstiev, ale je to vcelku jedno. „Naše“ médiá sa v klamaní podobajú jedno druhému ako vajce vajcu.

Záznam vystúpenia R.Fica v zahraničnom výbore našťastie vysielali spravodajské televízie. Takže sa celé dianie dá ľahko rekonštruovať. Pre tých, čo televízny záznam /ešte/ nevideli prinášam aspoň zopár dokumentovateľných faktov:

  • R.Fico pred nijakým poslancom NRSR, tobôž pred bejby Šimečkom neušiel, lebo by sa bál diskusie. Hneď na začiatku prezentácie totiž premiér vyhlásil, že je mimoriadne pracovne zaneprázdnený a preto bude musieť z výboru čo najskôr /do 10 minút/ odísť. Fico svoj odchod z výboru teda avizoval dávno predtým než sa tam nejaký poslanec Šimečka pokúsil s ním polemizovať.
  • R.Fico na úvod vystúpenia poprosil opozičné strany, aby ich europoslanci prestali intervenovať na EU a v EK, aby Slovensku vzali hlasovacie právo a eurofondy. Podľa Fica tak páchajú svojho druhu „hospodársku vlastizradu“, iniciujú finančné straty a škodia nie Smeru či vláde, ale celému slovenského štátu a jeho obyvateľom.
  • Poslanec Šimečka sa ešte v prítomnosti R.Fica vyhovoril, že on o žiadnych listoch opozičných europoslancov nič nevie a že ak EU a EK bude SR trestať bude to na základe ich vlastných poznatkov, nijako neovplyvnených intervenciami opozície.
  • R.Fico sa na túto Šimečkovu repliku iba ironicky uškrnul.
  • Poslanec Šimečka na záver svojej „kritiky“ na adresu R.Fica akože „poďakoval“ premiérovi za to, že neplní predvolebné sľuby a že svoje postoje napr. ku Ukrajine zmenil a že dnes vraj na túto tému hovorí to isté čo hovoril Matovič, Heger či Odor.
  • R. Fico slová Šimečku o zmene svojich postojov k Ukrajine dôrazne poprel a tvrdenie po tvrdení ich vyvrátil: a/ Fico a jeho vláda je stále kategoricky proti vstupu UA do NATO, b/ ficovci stále tvrdia, že dnes UA nie je na vstup do EU pripravená, že je korupčná, na kraji kolapsu a v EU nemá čo hľadať-že však má /tak ako to Fico tvrdil aj v minulosti/ v budúcnosti európsku perspektívu a preto bude politický postoj SR k začatiu rokovaní o vstupe UA do EU kladný, c/ ficovci stále odmietajú štátne dodávky zbraní z SR na UA a akceptujú iba humanitárnu pomoc-čo ale neznamenalo a neznamená, že vláda bude obchodným firmám zakazovať výrobu a predaj zbraní…atď. – Takto R.Fico bod po bode vyvrátil všetky tvrdenia Šimečku.
  • Sorosa spomenul R.Fico iba v súvislosti s Globsecom. Vyhlásil, že štátna pomoc tomuto mimovládkárskemu podujatiu, na ktorom býval hlavnou hviezdou Soros, už skončila a za Ficovej vlády žiadnu finančnú pomoc nedostane.
  • Po vyvrátení tvrdení Šimečku sa R.Fico prítomným ospravedlnil. Ešte raz zdôraznil, že ho čaká 4-dňové rokovanie v Bruseli a ešte pred tým kopa domácich povinností. Na zodpovedanie prípadných otázok poveril svojho štátneho tajomníka. Slušne sa pozdravil, poďakoval a odišiel. –
  • Takáto je teda pravda. Žiadna Šimečkova kritika po ktorej by Fico z rokovania výboru div že neušiel. Žiadne táranie o Sorosovi. Žiaden strach z opozície. Všetko to bolo inak. Klamstvami a očierńovaním R.Fica sa niektorí tiež-novinári len znovu demaskovali ako obyčajní nenávistní protificovskí propagandisti.

Nič nové pod slnkom. Len ďalší dôkaz toho, ako veľmi potrebuje Slovenská republika urýchlenú očistu aj v mediálnej oblasti.

PS: Nerád na Pravdu nadávam, -veď sú to moje tradičné noviny. No čo si mám myslieť o nadpise v Pravde: “ EK nebude váhať zasiahnuť proti SR a pre Ficove kroky v justícii je pripravená stopnúť nám aj eurofondy“ – po ktorom nasleduje vysvetlenie, že to EK neurobí kvôli „Ficovým krokom v justícii“ ale iba vtedy, keď SR „PORUŠÍ PRÁVO EU“. Takže sa nič nedeje a ani diať nebude. SR totiž zatiaľ nijako právo EU svojimi vnútroštátnymi legislatívnymi zmenami neporušila a ani sa porušiť nechystá. Ak by ho porušila, bolo by to v stanovisku EU. V ňom sa ale nič o porušení práva EU nepíše.

Tak čo, milí tiež-novinári ? Plašíte, plašíte…? Len pozor, lebo by sa to od istého stupňa plašenia mohlo brať aj ako šírenie poplašnej správy. A to už je potom v SR trestné…

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom Egypta a Kataru na prímerie v Pásme Gazy

06.05.2024 19:11

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1985425x
Priemerná čítanosť článkov: 4694x

Autor blogu

Kategórie