Založ si blog

Vzdelaná mládež nie je liberálna

Dnes som začul z verejnoprávneho a teda vraj nadstraníckeho RTVS opäť jednu poriadne manipulatívnu informáciu. Zamaskovanú „vedeckosťou“, lebo vraj bola získaná zaručene odborným prieskumom verejnej mienky.

Pán Boh zaplať za takú odbornosť. Ale k veci. Čo naši „odborníci“ vlastne zistili ? Po prvé, záujem mladých ľudí /prvovoličov a druhovoličov/ o účasť v parlamentných voľbách vraj narastá. Po druhé, čím majú mladí ľudia vyššie vzdelanie, tým väčší /dvakrát väčší/ je ich záujem voliť. Po tretie-a tu sme pri jadre pudla, – najväčšia časť mladých voličov je orientovaná na voľbu librerálnych strán. Menšia časť, menej vzdelaní mladí ľudia z vidieka /v podtóne informácie sú to „nevzdelaní hlupáci“/ chce voliť nacionalistické, xenofóbne a extrémistické strany. Záverečný komentár „odborníka“ z bútorovskej trol-farmy znie: s tými mladými vidiečanmi treba niečo robiť, -aby aj oni časom boli peknučkí, chrumkavo liberálnučkí…

Aké „jemne“ manipulatívne údaje a uzávery – no nie ? Nech je akokoľvek, dovoľte zopár poznámok: Po prvé, záujem mladých ľudí o voľby pravidelne narastá s tým, ako beží predvolebná kampaň. Vo všeobecnosti sa väčšina mladých o politiku v bežnom čase príliš nezaujíma. Predvolebné vášne v MÉDIÁCH však apolitickú mládež vydráždia do tej miery, že sa dá nahovoriť na tú „srandu“ a ide voliť. Po druhé, v prvom návale voličského entuziazmu ide voliť podľa možností stranu, ktorá je blízka jej adolescentnému mysleniu, ktorú charakterizuje rebelstvo voči tradíciám rodičov a starých rodičov. Strana, ktorá šokuje čímsi nonkonformným im vyhovuje, lebo útočí na postoje dospelých, nevyžadujúc od nich previerku sloganov cez prizmu vlastnej životnej skúsenosti. A tak sa mnohí mladí nadchýnajú slobodou pre homosexuálov, úplnou slobodou konzumu drog, voľnosťou antikoncepcie, extrémnym genderizmom a pod.

Po tretie, mladí ľudia z vidieka sú naozaj trochu iní ako mládež z mesta. Sú spôsobom života bližšie ku každodenným starostiam svojich rodičov a ľudí práce. Život v dome kladie na ľudí, čo tam žijú a teda aj na mladého človeka viac povinností, núti ho viac aj manuálne pracovať ako je to v prípade mládeže na internátoch, na privátoch, v panelákových bytoch, kde sa žije ešte s rodičmi. Chlebové témy sú pre študujúcu mládež a mládež z miest niekedy trochu vzdialenejšie, než u mládeže z vidieka. Mládež z vidieka sa naopak, začína zaoberať témami ľudí práce skôr, než mládež z mesta. Bez ohľadu na výšku vzdelania.

Po štvrté, skutočne odborné prieskumy verejnej mienky ukazujú, že témy homosexuálnych partnerstiev, interrupcie či genderizmu sú pri volebnom rozhodovaní starších ale aj MLADŠÍCH voličov na jedných z posledných miest. V popredí u starších i veľkej väčšiny mladších voličov sú témy ako životné náklady, mzdy, sociálne istoty pre rodiny s deťmi, stav zdravotníctva a školstva a pod. Po piate, tieto témy sú v sloganoch liberálnych strán druhoradé, ba dokonca nehodné politickej dišputy na vládnej úrovni. Ideológia liberalizmu je postavená na nezasahovaní do vyjednávania o mzdách a vládou garantované sociálne istoty chcú liberáli zúžiť na minimum. tak aby mohli oslabiť štát a jeho zásahy nahradili súkromnou iniciatívou jednotlivca. Skutočne vzdelaní mladí ľudia to vidia a pri voľbách sa podľa toho aj orientujú.

Záver ? Tvrdiť, že prvovoliči a druhovoliči sú liberálne či „progresívne“ orientovaní, lebo žijú v kultúrnejšom prostredí miest, sú vzdelanejší a „múdrejší“ je nezmysel. Ku múdrosti a vzdelanosti aj u mládeže patrí schopnosť nenaletieť na lacné rebelské heslá o LGBTI, genderizme, drogách a interrupciách. K múdrosti a vzdelanosti mládeže patrí, že akcentujú chlebové témy, ktoré budú konštantou ich ďalšieho samostatného života.

K múdrosti a vzdelanosti mládeže patrí, že sa pri voľbách na chlebové témy zameriavajú a hľadajú ich v programoch a vo vyjadreniach predstaviteľov jednotlivých strán. Skutočne múdri a vzdelaní mladí ľudia-prvovoliči a druhovoliči sa určite nebudú vytešovať z liberálnych návrhov na slobodný konzum drog, na osvojovanie detí homosexuálmi a určite nebudú kašľať na to, že liberáli nechajú problém vyšších miezd, sociálneho zabezpečenia rodín s deťmi, zdravotníctva a pod. iba na „slobodnom“ rozhodovaní jednotlivcov.

Takto sa budú správať vzdelaní a múdri mladí ľudia. Istá časť mladých ľudí, formálne možno študujúca na VŠ či mládež, ktorá VŠ už dokončila-najmä mládež povrchná, nezodpovedná, nesamostatná, mládež homosexuálna, mládež konzumujúca drogy a mládež nemysliaca na perspektívy založenia vlastnej rodiny sa samozrejme chytí prvoplánových „progresívnych“ ideí bezbrehej interrupčnej politiky , slobodnej konzumácie drog, či úplného zrovnocennenia homosexuálnych partnerstiev s právami heterosexuálnych manželov a ich rodiny.

Áno, povrchná menej premýšľavá časť mládeže naletí na politické heslá v štýle uvoľnenia štátneho dirigizmu, bezbrehej slobody – na zveličene povedané heslo „sex, drogy a rock and roll. “ Zdravo vychovaná, vzdelaná a hĺbavá mládež sa však na ľahtikárske rebelstvo, na likvidáciu sociálnej solidarity, na likvidáciu štátu a vlastnej slovenskej domoviny namotať nedá. A povie pánom z Progresívneho Slovenska, Sasky, pánom Demokratom a Modrým Hídom vo voľbách jasné a jednoznačné NIE.

Ta3: Králova moderátorská vyváženosť „v ťahu“

19.06.2024

Včera ma pán moderátor Král z ta3 veľmi sklamal. Považoval som ho spolu s Bielikom za jednookého kráľa medzi slepými moderátormi Slovenska. No po včerajšku má toto renomé u mňa riadne naštrbené. Včerajší „súboj“ zástupcov SaS /Kolíková, Krupa/ a zástupcov Smeru /Gašpar, Gluck/ neviedol Král férovo. Opozičnej SaS dal okato viac priestoru /62%/, Krupovi a [...]

Policajný štát podľa Kolíkovej

18.06.2024

Oddnes to znovu začína. Znovu budú pochody a demonštrácie opozície proti vláde. Kolíková sa preto znovu dostáva do varu, do svojho obvyklého symptomatického švungu. Dnes na TB strany SaS pani doktorka práv oznámila, že sa momentom prijatia „lex atentát“ stane POLICAJNÝM ŠTÁTOM. Doposiaľ som si myslel, že policajný štát charakterizuje vláda polície, vláda [...]

Nielen nadávky ale aj klamstvá – stand-up humor z dielne Denníka N pokračuje

16.06.2024

Denník N uverejnil správu, že SR ani tretia agentúra – Moody´s nezhoršila rating. Ponechala nám A2, . „no s negatívnym výhľadom“. Normálny človek by si myslel, že nám agentúra rating ponechala ale výhľad zhoršila. Ono je to však inak, – agentúra nám nechala presne taký rating i presne taký výhľad, ako sme mali – teda A2 s negatívnym [...]

ATACMS, rakety

Západné zbrane zmenili hru: Ukrajinci zatlačili Rusov. Uvoľnite nám ruky, vďaka ATACMS vyhráme, odkazujú z frontu

23.06.2024 00:00

Vojenskí velitelia volajú po zrušení obmedzení pre strely dlhého doletu.

potopenie, utopenie, plávanie, smrť, more, voda, ruka

V rybníku pri Hrušove sa topila dvojica, ženu vytiahli, muža sa nepodarilo zachrániť. Zrejme účinkoval alkohol

22.06.2024 20:44

Na miesto prišli aj hasiči - potápači z Rimavskej Soboty.

USS Theodore Roosevelt

Americká lietadlová loď priplávala do Soulu na trojstranné vojenské cvičenie

22.06.2024 19:45

Japonskom zintenzívnilo vojenský výcvik po tom, čo Rusko podpísalo zmluvu o strategickom partnerstve s KĽDR.

Nigel Farage

Farage: Putinovu inváziu vyprovokovali EÚ a NATO. Hanebný krčmový povaľač, nešetrili ho kritici

22.06.2024 17:20

Šéf pravicovo populistickej strany Reform UK zožal kritiku naprieč politickým spektrom.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 443
Celková čítanosť: 2068700x
Priemerná čítanosť článkov: 4670x

Autor blogu

Kategórie