Založ si blog

Ako si utrieť z tváre informačné „pľuvance“

Euroatlantické médiá nás denne opľúvajú „informáciami“. Tak často a tak intenzívne, že si už tieto informačné pľuvance nestíhame z tváre zmývať. Klamstvo za klamstvom, hlúposť za hlúposťou sa valí zo Západu na Slovensko ako kalné vody Dunaja, Vlna za vlnou, vlna za vlnou…Nedajme sa však nim zatopiť. Skúsme si aspoň na troch prípadoch ilustrovať, ako sa tej hnusnej mejnstrímovej informačnej pliagy zbaviť, príp. ako ju aspoň trošičku zmierniť.

Príklad prvý. Hrdinskí vojaci OS Ukrajiny – banderovci, vyzbrojení vysokopresnými zbraňami NATO dnes zasiahli ruskú poľnú nemocnicu. Strecha nemocnice bola jasne vyznačená obrovským červeným krížom, viditeľným nielen z optických zariadení dronov alebo špionážnych družíc USA ale azda aj voľným okom.

Ako a prečo sa tento vojnový zločin /lebo podľa medzinárodného vojnového práva ide o vojnový zločin/ stal, nevedno. Jediné vysvetlenie je, že kyjevskí banderovci symboliku červeného kríža nepoznajú. Jediným krížom, ktorý poznajú – je totiž asi HÁKOVÝ KRÍŽ.

Príklad druhý. Americký minister zahraničia, Mr. Blinken /so Sorosom spojený svojim podunajským pôvodom/ sa včera vo Fínsku zahral na mysliteľa. Podľa neho Putin urobil strategickú chybu, keď Rusko zatiahol do konfliktu s Ukrajinou a krajinami, čo ju podporujú. Konflikt sa totiž stáva vleklý. Potrvá niekoľko rokov, možno desaťročí. – A aj keď sa jeho intenzita zníži, Rusko vraj bude ešte veľmi trpieť.

– Pán Blinken /posudzujúc úroveň Putinovho strategického myslenia/ si na chrbát naložil väčší balík, ako dokáže odniesť. Opak je totiž pravda. Putinovo rozhodnutie zmeniť postupné smrtiace ustupovanie Ruska pred neustále na východ postupujúcim Západom na FÉROVÚ otvorenú hru Ruska a Západu,- bolo z ruského pohľadu strategicky správne. Putin vie, že konflikt na Ukrajine bude bolestivý,. zdĺhavý. No z hľadiska Ruska to bude hra, v ktorej Rusi majú vysokú šancu vyhrať. Buď sa im podarí Ukrajinu a Západ vojensky poraziť a v Kyjeve nainštalovať režim priateľský ku Rusku resp. aspoň režim neutrálny – alebo sa im podarí získať čas a oddialiť vstup Ukrajiny do proti-ruského paktu NATO na čo najdlhší čas.

Dokedy je Ukrajina v ozbrojenom boji s Ruskom, dovtedy formálne nemôže vstúpiť do NATO. Doktrína „obrannej“ organizácie NATO totiž nedovoľuje, aby do NATO prišla krajina, ktoré je vo vojne s inou krajinou. Doktrína by sa dala zmeniť, ale bolo by dosť štátov NATO, čo by to nedovolili.

Záujem Ukrajiny o vstup do NATO bol a dodnes je základnou príčinou zahájenia ruskej „špeciálnej vojenskej operácie“ zameranej na demilitarizáciu a denacifikáciu Ukrajiny. Ak by Rusko vlani vo februári nekonalo, bola by dnes Ukrajina v NATO. A to by znamenalo, že by už na jej území boli legálne základne NATO, vysoko pravdepodobne aj s nukleárnymi zbraňami. S nukleárnymi zbraňami namierenými na Moskvu zo vzdialenosti pár stoviek kilometrov…Toto sa však dnes, vďaka Putinovej stratégii nedeje. Ukrajina je vďaka jeho stratégii mimo NATO a bez jadrových zbraní. A svet nie je v bezprostrednom nebezpečenstve totálnej termonukleárnej vojny.

Príklad tretí. Čínsky veľvyslanec pre urovnanie konfliktu na Ukrajine včera oznámil, že ak má Západ záujem na mierovom riešení tohto konfliktu, mal by prestať vyvážať na Ukrajinu nové a nové útočné zbrane a muníciu. Takýto postoj politikov a médiá na Západe priam rozzúril. – Čo sa vraj má Ukrajina podľa Číny v záujme mieru s Ruskom dobrovoľne vzdať ? Má pred Ruskom kapitulovať ? – Nuž, toto je čudná reakcia. Po prvé preto, že Čína nehovorí nič o tom, aby Ukrajina odzbrojila. Ak chce, môže si sama zabezpečovať zbrane a muníciu a ďalej bojovať. Po druhé, veď je to Kyjev, ktorý hovorí, že s Rusmi bojuje iba on, že sa na boji NATO priamo nezúčastňuje. Ak by ale účasť Západu na konflikte skončila a poviedlo by to k rýchlemu koncu Ukrajiny, potom je to dôkaz, že na Ukrajine nejde o boj Ukrajiny a Ruska ale o boj NATO a Ruska.

Nie, Čína nechce, aby sa Ukrajina vzdala Rusku bez boja. Čína a s ňou všetci racionálne a mierovo mysliaci ľudia chcú iba to, aby sa vyhlásilo okamžité prímerie a aby sa Ukrajina dožadovala svojich cieľov na mierových rokovaniach. Na možno zdĺhavých a komplikovaných diplomatických rokovaniach, ktoré by ale napriek všetkým ťažkostiam neprinášali smrť vojakom i nevinným civilistom. Na rokovaniach, ktorých výsledkom by bolo nastolenie realistického stavu, zohľadňujúceho maximálne možné záujmy pre obidve strany konfliktu – pre Ukrajinu ale aj pre Rusko.

– Na mierových rokovaniach, ktorých výsledkom by bolo nastolenie mieru pre Západ ale aj pre Východ. Pre obe časti tohto opäť dosť rozdeleného sveta.

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965707x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie