Založ si blog

Závany Čaputovej nového odoru sa už šíria po Slovensku

Vláda Čaputovej úradníkov má za sebou iba pár dní fungovania, no aj za takýto krátky čas už stihla po Slovensku rozprášiť prvé závany svojho nového odoru. Odor sa vyznačujú sa extrémnou liberálnosťou, kontinuitou v kriminalizácii opozície a podporou zo strany starých matovičovsko-sulíkovsko-kollárovských štruktúr.

Len námatkovo pár príkladov:

Pri tvorbe rozpočtu na rok 2024 odorovci garantujú, že dajú minimálne 2% rozpočtovaných výdavkov na „obranu“ /rozumej na nákup amerických a západných zbraní/. Zaujímavé. Iba 7 krajín NATO je tak poslušných ako SR. Dokonca ani Nemecko medzi ne nepatrí a predbežne ráta s menej ako 2% vojenských výdavkov.

Hroziaca katastrofa pri využívaní prostriedkov z fondu obnovy v oblasti zdravotníctva sa má zakamuflovať tým, že sa prekotne, aj v rozpore so zákonom, začnú prípravy na budovanie skeletu nemocnice Rázcochy. Priam komicky pôsobí slalom medzi zákonmi a predpismi o verejnom obstarávaní pri budovaní nemocnice v Martine. Patológ, stojaci na čele ministerstva zdravotníctva oznamuje, že napr. sankcie za nedodržanie termínov budú iba symbolické, že stavebné povolenia bude miesto zhotoviteľov de facto vybavovať štát, že sa v Bruseli vybavia dlhšie termíny na tzv. míľniky a pod. Slovom – výstavba martinskej nemocnice bude jedna veľká naháňačka, slalom medzi zákonmi, teda jedna veľká legislatívna fraška.

V boji medzi poctivými príslušníkmi OČTK a čurilovsko-hamranovskou mafiou sa Čaputová a jej Odor jednoznačne postavili za „čurilovcov“. Odor rukami dedka Šimka pripravuje pre Lipšica a spol. darček v podobe výmeny šéfa SIS. Kollár s Pčolinským už stiahli chvosty, takže onedlho sa vec vybaví. Nuž a „ficobijec“ Hamran bude mať pri kriminalizácii opozície ešte voľnejšie ruky ako doposiaľ.

Stará koalícia dnes už plne podporuje Čaputovej „vládnucich“ úradníkov. Dôkazom je odrazenie návrhu Smeru SSD, aby sa preverili informácie o zmiznutí zbraní a munície za takmer 10 mil. eur – a naopak, NRSR odsúhlasila protiofenzívu v podobe návrhu na vyčíslenie zmiznutej munície a zbraní za troch vlád Smeru. Je to absurdná úloha, bez racionality, čisto propagačného protismeráckeho charakteru. To, čo navrhoval Smer, malo regulačnú preventívnu funkciu, to čo v NRSR presadila STÁLE FUNGUJÚCA matovičovsko-sulíkovsko-kollárovská koalícia je iba rekriminácia a predvolebná protificovská propaganda.

V NRSR sa tu a tam ešte stávajú nedopatrenia, ktoré slniečkárom-sorosovcom nevyhovujú. Jedným z takýchto zakopnutí v liberálnej totalite bolo schválenie 3 hodín telovýchovy na našich ZŠ. Našťastie, je tu Čaputová s jej právom veta a je tu aj extrémne liberálny Bútora junior, ktorý sa zákon chystá brzdiť, lebo je vraj „nesystémový“. Áno, zdravšie slovenské deti nie sú z pohľadu sorosovcov príliš „systémové“. Vyučovanie na školách treba asi miesto telocviku využiť na dôležitejšie veci: na výchovu k tolerancii voči LGBTI, na prevenciu hoaxov a ruských dezinformácií, na ďalšie hodiny angličtiny, na počítačové hry a pod. životne dôležité veci pre mladých Slovákov.

Priemyselný rozvoj sa Čaputovej úradníci nebudú snažiť obnoviť injekciami do stavebníctva, ktoré rachlo o vyše 10%, ani urýchlením výstavby diaľnic ale rozširovaním výroby nástrojov na „humanitárne“ vraždenie Rusov – teda zbraní a munície pre Ukrajinu…Čaputovci sa tešia, že vďaka vojnovej výrobe sa SR zatiaľ neocitla v recesii a inflácia klesla z 15,5% na necelých 14% /čo je však stále násobne viac ako v iných štátoch eurozóny/.

Minister zahraničia, obrany a vnútra sa unisono zastrájajú, že rozpútajú razantnú kampaň proti dezinformáciám a ruským hoaxom. Oslobodia vraj Slovákov od tejto pohromy tým, že ešte viac obmedzia slobodný prístup občanov SR k informáciám.

Čaputovej sorosovský odor už cítiť po celom Slovensku. Je taký intenzívny, že sa mu darí prekryť aj niektoré doterajšie vládne tradície. Napríklad tradíciu, podľa ktorej prvá zahraničná návšteva premiéra SR smeruje do ČR. Čaputovej Odor má málo času. Miesto zdvorilostí v Prahe dal prednosť návšteve nemeckého finančného centra vo Frankfurte n.M. a veliteľskej porade u nemeckého kancelára Scholza. Odor pred Germánom zrazí opätky a privezie čerstvé inštrukcie – príkazy na zvýšenie vojnovej výroby a optimalizáciu logistických služieb SR pre potreby NATO.

Čaputovej odor sa šíri Slovenskom. S nástupom jej úradníkov si Slovensko upevňuje pozíciu najservilnejšieho štátu NATO a EU. Slovensko má v potupnej službe cudzím pánom viac ako tisícročné skúsenosti. Slovenské elity majú pri posluhovaní cudzím veľkomožným pánom viac ako tisícročné kolaboranrské zručnosti.

-Čaputová vie, že sa má o čo oprieť. Čaputovej komorník Odor je ako Báthoričkin Ficko. Komorník urobí všetko pre pokoj a potešenie pánov z Bruselu a Washingtonu. Najmä však všetko preto, aby veci bežali tak ako doposiaľ aj po septembrových voľbách. A aby aj po týchto voľbách zostali cudzí páni cudzími pánmi a slovenskí sluhovia naďalej poslušne ťahali káru svojho historického poddanského prekliatia. Až do súdneho dňa.

-Ten sa však /našťastie ?/ už blíži…

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1966069x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie