Založ si blog

Agentka ide žalovať Fica

Istá pani, t.č. zamestnaná v Prezidentskom paláci včera oznámila, že bude právnou cestou riešiť útoky, ktoré voči nej podniká vodca opozície R.Fico, – nazývajúc ju agentkou USA na Slovensku.

Nezorientovaným ľuďom Ficove vyjadrenia pripadajú trochu zveličené. Veď akýže môže byť plnoštíhlejšia blondínka v strednom veku agent ? Agent predsa vyzerá inak – napríklad tak ako pružná Angelina Jolie, ako mačacie dievča z filmu o Jamesovi Bondovi a pod. Nuž, ak by si Fico predstavoval spomenutú pani ako sa v čiernom trikote prikráda po rímsach štátnych inštitúcií, aby pre USA získala tajnú dokumentáciu, potom by pani vyhrala súdy proti Ficovi na každej inštancii.

Problém je v tom, že agenti sú dnes rôzni. Sú agenti, ktorí pripravujú atentáty či sabotáže, agenti, ktorí provokujú zmeny režimu /oranžové revolúcie/, agenti ktorí získavajú informácie, agenti, ktorí indoktrinujú dezinformácie ….a potom sú agenti, ktorí sú dnes najrozšírenejší, najfanovejší, najlepšie platení agenti a pracujú v /aj dámskych/ rukavičkách. Sú to AGENTI VPLYVU.

Aj keď sa v blogu nerád odvolávam na cudzie rozumy a citácie, urobím teraz výnimku a zacitujem, ako agenta vplyvu definuje CIA, – aspoň podľa zdroja www.extraplus.sk: „Za agenta vplyvu je považovaný človek, ktorý doma šíri a vyznáva hodnoty a ideológiu cudzej krajiny.“ – Napríklad extrémne liberálnu, slniečkársku ideológiu istého pána, čo z USA šíri svoje projekty „otvorenej spoločnosti“.

Podľa tejto definície je spomínaná pani agentkou vplyvu ideológie istého filantropa a zasadzuje sa za hodnoty a záujmy USA v Slovenskej republike. Dôkazy ? Stačí sa pozrieť na verejné vystúpenia a na praktické kroky našej panej a porovnať ich s hodnotami a ideológiou USA. Zhoda je tu veľmi veľmi vysoká. Že ide o zhodu náhod je pritom veľmi veľmi málo pravdepodobné.

Agentmi vplyvu sú dnes prakticky všetci predstavitelia menších a slabších štátov. Aby sa dostali na funkcie a udržali sa na nich, musia byť /chtiac-nechtiac/ agentmi vplyvu nejakej regionálnej alebo globálnej veľmoci. Musia svojimi názormi a činmi zapadať do geopolitických predstáv dominujúcej veľmoci. Tak je to aj na Slovensku. Byť agentom vplyvu USA na dnešnom Slovensku nie je žiadna hanba a konštatovanie tohto faktu nie je žiadna urážka. Je to, bohužiaľ, nevyhnutný predpoklad úspešnej politickej kariéry. Je to, bohužiaľ, smutný politický fakt.

Agentmi vplyvu nie sú iba veľkí politici ale aj veľkí a menší biznismeni. Dokonca sú nimi aj malí internetoví strímovacích youtuboví influenceri. Niektorí z nich nie sú pri šírení vplyvu na svoje cieľové populácie úspešní a iní iba tak živoria. Jedni sú sugestívni, majú silnú osobnú charizmu či auru , – a zarábajú si ako agenti vplyvu pekné peniaze. Iní majú charizmu ako istý predavač vodky, kazateľ a neúspešný politik….

Úspešní agenti vplyvu z komerčnej oblasti sú na silu svojho vplyvu hrdí. Zaujímavé je, že úspešní agenti vplyvu v politickej sfére sú na to už menej hrdí a svoje influencerstvo usilovne utajujú. A pritom by bolo čestné priznať sa k svojim mimoriadnym influencerským schopnostiam. Napríklad verejne deklarovať, že sa napr. istej dáme z paláca podarilo získať na svoju stranu pri posledných voľbách okolo 60% voličov a rozšíriť tak vplyv napr. ideológie a záujmov USA na 60% občanov Slovenska.

Spomínaná pani by sa teda nemala urážať. Mala by urobiť COMING OUT a férovo priznať, že je influencerkou, že je agentkou vplyvu, že je agentkou záujmov, hodnôt a ideológie istého amerického filantropa, agentkou hodnôt a záujmov USA na Slovensku. Bolo by to čestnejšie, dôstojnejšie než žalovať iných ľudí, napr. R,Fica iba za to, že to, čo je na Slovensku každému zrejmé, vyslovil nahlas na verejnosti.

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

Kirjat Šmona / Izrael / Libanon /

Explózie v Iráne. USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1959745x
Priemerná čítanosť článkov: 4688x

Autor blogu

Kategórie