Založ si blog

Podmienky Ruska pre mierovú zmluvu s Ukrajinou

Námestník ministra zahraničia Ruskej federácie federácie Michail Galuzin dnes zverejnil stručné tézy k podmienkam RF na uzatvorenie mierovej zmluvy s Ukrajinou. Pokúsme sa ich zhrnúť do týchto bodov:

  • Zastavenie bojových aktivít OS UA a dodávok zbraní, munície a materiálu zo Západu pre potreby OS UA.
  • Bezjadrový, neutrálny status Ukrajiny a jej neangažovanosť v akomkoľvek vojenskom alebo politickom bloku, vrátane členstva v NATO a v EU.
  • Úprava hraníc tak, že pri nej budú akceptované nové teritoriálne reálie.
  • Demilitarizácia a denacifikácia Ukrajiny.
  • Ochrana práv menšín, ktoré na Ukrajine žijú, vrátane najväčšej z nich- ruskojazyčnej menšiny; ochrana ruského jazyka, ruských kultúrnych a historických pamiatok.
  • Zrušenie protiruských sankcií, zrušenie blokácií ruského majetku, ukončenie súdnych konaní a legislatívnych krokov voči občanom Ruska, voči fyzickým a právnickým osobám registrovaným alebo vlastneným ruskými subjektami.
  • Vytvorenie zmluvno-právnej základne Ruska, Ukrajiny , Spoločenstva nezávislých štátov a finančných inštitúcií Západu, ktorá by riešila otázky financovania obnovy bývalých území Ukrajiny, ktoré sa dostanú pod iurisdikciu Ruskej federácie.

Ide tu samozrejme o pohľad na zastavenie bojov a mierové riešenie z ruskej strany. Podmienky pred vlastným rokovaním o prímerí a mieri sú zvyčajne z oboch strán maximalistické. Výsledok býva – a aj v tomto prípade bude, – kompromisom medzi pozíciami USA resp. Ukrajiny na jednej a Ruska na druhej strane.

Dôležité však je, aby sa na strane Ruska, USA a Ukrajiny začalo uvažovať nielen v rovine zmrazenia konfliktu, ale aj zastavenia paľby a prímeria. Už to je samo o sebe lepšie, ako eskalácia bojov a ďalšie a ďalšie zranenia a úmrtia. Každé, aj to najkomplikovanejšie vyjednávanie je lepšie ako ničenie hodnôt a umieranie.

Čierna kampaň akéhosi p… proti Pellegrinimu /s požehnaním tohto portála/ pokračuje

27.03.2024

Nick p… porušuje pravidlá blogovania v každom svojom „príspevku“. V každom svojom pamflete, v ktorom sa dostáva do rozporu so zákonom. Po prvom kole vydal vyhlásenie, že do vyhlásenia výsledkov 2.kola volieb prezidenta zmĺkne. No on a jeho pán to napokon vydržal asi tri-štyri dni a dnes znovu nastúpil do proti-pellegrinovského útoku. V plnej sile svojej [...]

Heslá do kampane pre pána Korčoka !

25.03.2024

Tento portál miznutím intelektovo náročnejších článkov sklzáva na úroveň nástenky pre pánov ladislavov a spol. Pokúsim sa začleniť do tejto kvalitatívnej komunity a ponúkam aj ja niekoľko sprostostí do foroty. Ponúkam touto cestou zadarmo pánovi Korčokovi na použitie v jeho predvolebnej kampani zopár iste veľmi užitočných hesiel: Korčok nie je ani ryba, ani tchorčok [...]

„Oslobodiť Kočnera a Zsuzsovú – veď oni nevraždili -to Marček !“

25.03.2024

Čudujem sa, že sa na tomto portáli neobjavil článok s touto požiadavkou. Lebo veď články, podľa ktorých údajní „islamisti“ biedni koziari z Tadžikistanu,- sú jediní a definitívni páchatelia 150 vrážd v hale Crocus sa tu len tak množia. Zlí Rusi vraj hľadajú za tadžickými islamistami stále nejakú „ukrajinskú stopu“. Stále vraj konšpirujú, [...]

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 408
Celková čítanosť: 1927556x
Priemerná čítanosť článkov: 4724x

Autor blogu

Kategórie