Založ si blog

Dnes samé dobré správy !

Teda aspoň ako pre koho. Na Slovensku sa však po dlhom hľadaní iste nájdu aj ľudia, ktorí sa potešia, keď sa dozvedia, že:

  • Vláda SR schválila dar 13 migov pre vládu Ukrajiny. Je to na základe starej bilaterálnej zmluvy o vzájomnej výmene darov: z našej strany napr. fujary, drienkovice a modelu lietajúceho auta z Prievidze. Podarúnok, ktorý Heger a spol. venovali Zelenskému je o niečo veľkorysejší. Údajne má hodnotu 900 mil.eur. Heger sa riadne plesol po vrecku. Veď ho Zelenskyj za ten dar už aj pozval do Kyjeva, aby mu udelil najvyššie ukrajinské štátne vyznamenanie: rad zlatých vidiel či zlatého pohrabáča. Prepáčte, neviem to presne. No a čo ?
  • Matovič a jeho firma OĽaNO by sa podľa najnovšieho prieskumu agentúry AKO znovu dostali do slovenského parlamentu. Matovič má údajne iba 8%-nú obľúbenosť v slovenskej verejnosti. No a čo ? – Zato u tých svojich 5% skalných voličov je obľúbenejší, než sú ich vlastní rodičia. Matovičovi voliči by za svoj trnavský idol aj život položili. A to je pekné. Lebo skutočná láska aj hory prenáša.
  • Polícia SR nás dnes mimoriadne potešila správou, že ten konvoj s jadrovým materiálom pri transporte ktorého cez územie SR asistovala, nie je deklarovaný ako americké jadrové zbrane. Polícia sa vyjadrila, že ide o materiál, ktorý sa „bežne využíva“ najmä na mierové účely. Napríklad pri výrobe elektrickej energie. Polícia hovorí pravdu, – jadrový materiál sa pri útokoch jadrovými zbraňami skutočne „bežne“ až tak často nevyužíva. Iba tu /Hirošima/ a tam /Nagasaki/. A iba kedy-tedy. Niektorí občania by radi vedieť kde a kedy. Túto informáciu sa ale nedozvedia, lebo je v režime utajenia. No a čo – zvedababy – no a čo ?
  • Obchodné reťazce hlásia, že karé už pod 7 eur nedostanete-iba ak v akcii a po záruke. No a čo ? Slováci sa budú konečne zdravo stravovať.
  • Slovensko na rozdiel od ekonomických expertov z Rakúska plne podporuje embargo EU na dovoz ruského plynu. Slováci sa asi tešia, že prejdú na nórsky plyn, ktorý je bohatý na siričitany a podľa skúseností Čechov poškodzuje plynové kotly v domácnostiach. No a čo ? Aspoň sa dôchodcovia konečne rozhýbu a kúpia si každý rok nový kotol. Veď na to po zvýšení dôchodkov majú peňazí až-až.
  • V USA skrachovali dve banky a jedna „leží na ARE“. Vo Švajčiarsku sú na ARE dve banky. Škodoradostní Slováci, čo nemajú v bankách žiadne účty a žijú z ruky do úst, sa tešia. Škodoradosť chudoby je jej posledná ale aj najväčšia radosť.
  • Obľúbený riaditeľ RTVS Machaj ide splniť prísľub, ktorý dal vládnej koalícii ešte pri volení v parlamente. Ide prekopať spravodajstvo a publicistiku. Za všetky zmeny spomeňme iba jednu: najpopulárnejšia slovenská moderátorka Marta Jančkárová dostane v priestor nielen v SRo ale i STV. Šíria sa reči, že Machaj vyjde v ústrety želaniam divákov a poslucháčov a poskytne Jančkárovej a jej nestranne vybraným hosťom každý večer od 18.00 do 20.00 priestor na Rádiu Slovensko a od 20.00 do 22.00 priestor na STV1. -Konečne niečo aj pre fajnšmekrov kvalitnej publicistiky !
  • Na svoje si prídu aj milovníci intelektuálne náročných a akčných krimiseriálov. Milióny Slovákov onedlho bude svojim neurotickým prejavom znovu obšťastňovať samotný kriminálny špecialista Monk. No vidíte, – keby sme nemali v novembri 1989 revolúciu, ktovie kde by sme dnes toho Monka sledovali ? Možno iba na ORF, v nezrozumiteľnej rakúštine…
  • Slovenský šport včera zaknihoval celkom slušné výsledky: Vlhová skončila 20-ta, Sagan tuším 120-ty, akýsi náš biatlonista 70-ty a Slovan Bratislava po najlepšom výkone sezóny vypadol z poslednej medzinárodnej súťaže. No a čo ? Aspoň budú mať naši športovci viac času na nakrúcanie reklám pre Tipos.
  • Módni guruovia hlásia dobrú správu pre všetky slovenské tučibomby. Najnovším trendom už nie sú vypasované rifle, v ktorých ženám vynikali ich zvodné riťky, – ale širočižné a na páse, bruchu a zadku pľandavé gate z džínsoviny. Úroveň libida u našich mužov zase o niečo klesne. No a čo ? Aspoň sa nebudú na ulici zadarmo obzerať po živých ženách a plne sa sústredia na tie virtuálne. Na tie, čo si vedia naklikať na iphonoch za veľmi výhodný poplatok.

Potešili vás tieto správy, priatelia ? Ak áno, poďakujte sa našej vláde, nášmu parlamentu a našej pani prezidentke, ctihodnej pani Čaputovej. A tiež ich veľkým učiteľom a protektorom za Veľkou mlákou. – Nech ich všetkých po cestách slávy sprevádza všemohúci Hospodin.

Piaty pokus o likvidáciu Fica a spol.

17.07.2024

Geopolitické centrum spravujúce momentálne aj priestor SR sa v pomerne krátkom čase znovu pokúša zbaviť tŕňa v päte, – zbaviť sa vlády R.Fica a spol. Domáci „slovenskí“ aktivisti tohto centra idú naplno už dva roky, aby sa zavďačili svojim chlebodarcom. No napriek nemalým zdrojom sa im akosi nedarí. Fico a spol. napriek úsiliu progresívno-liberálnych [...]

Uhlerová uhla od ľavice k progresívcom: koľko odborárov s ňou súhlasí ?

14.07.2024

Predsedníčka KOZ Monika Uhlerová sa pred troma dňami v podkaste Denníka N dala počuť, že ona osobne je progresívna liberálka a nie ako jej predchodcovia na čele odborárov – ľavičiari a sociálni demokrati. Uhlerová tvrdo napadla zámer Smeru SSD postaviť v SR hrádzu progresivizmu. Byť proti progresivizmu je podľa Uhlerovej byť proti pokroku a sociálnej rovnosti. Byť za [...]

Opozícia spustila starú ošúchanú platňu o trestnom zákone

11.07.2024

Podľa Šimečkovcov a Grohlingovcov sú vládne strany Smer, Hlas a SNS babráci, lebo už po neviemkoľký raz musia prerábať trestný zákon /ďalej TZ/. Áno, pôvodný návrh novely TZ bol v NRSR predkladateľom upravovaný, lebo sa koalícia rozhodla vyhnúť sa konfrontácie s EK pri otázke právneho štátu. Potom bol pôvodný návrh upravený ešte raz, aby sa zastavila hystéria vo [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 450
Celková čítanosť: 2108173x
Priemerná čítanosť článkov: 4685x

Autor blogu

Kategórie