Založ si blog

„Slušniak“ Krajniak si neslušne vymýšľal

V politickom živote Milana Krajniaka sa striedajú obdobia ako u Picassa. Najprv modré, potom ružové. Najprv drsné, potom jemnučko elegantné.

Pamätáte si Krajniaka z čias, keď bola Sme rodina v opozícii, teda z čias pred februárom 2020 ? Pamätáte sa, ako vtedy častoval Smer azda ešte hrubšími nadávkami než samotný veľký mafiológ Matovič ? Vrcholilo to tým, že pri jednej z diskusií v televízii či rádiu si s Ficom odmietol podať ruku a oslovoval ho iba v tretej osobe. Akýkoľvek bližší styk so zločincom Ficom, – vrahom a zlodejom, sa mu totiž hnusil.

Pamätáte sa na jedno z vystúpení po začiatku vládnutia dnešnej koalície, keď Krajniak na verejnosti symbolizoval razantné kroky novej vlády proti občanom SR, nedodržiavajúcim vládny plán boja proti covidu 19 tým, že sa pred kamerami televízie producíroval vo vojenskom mundúre ? Pamätáte sa, keď to zdôvodňoval svojim výcvikom v žilinskom pluku špeciálneho určenia ? Pamätáte sa na to, aký bol Krajniak v oných opozičných časoch drsniak ?

Nuž a potom nasledovalo ružové obdobie. Krajniak sa stal ministrom a zjemnel. Postupne ho úradníci na MPSV naučili odborné výrazy, zásobili ho informáciami, aké v opozícii nikdy nemal a aké mu poskytovali poznatkovú a formulačnú prevahu nad smerácko-hlasistickou opozíciou. Z razantného až agresívneho človeka sa stal postupne človekom pokojného dialógu, blahosklonného prístupu ku svojim menej informovaným oponentom.

Krajniak takto pokračoval až donedávna. Získal si povesť vcelku rozumného a nekonfrontačného člena Matovičovej resp. Hegerovej vlády. Hral v nej rolu akéhosi „dobrého policajta“. – A asi by v tejto role pokračoval aj naďalej, keby sa neblížili nové voľby a pred Krajniakom sa nezačalo črtať riziko, že bude opäť v opozícii, nedajbože dokonca mimo parlamentu.

Na obzore sa pred Krajniakom objavili útesy reálnej politickej hrozby. A tak, zoči-voči tejto hrozbe nám ružový Krajniak zase mení farbu. Z ružovej znovu do modrej či až do bojovej khaki-maskáčovej. Prvé príznaky zmeny prezentoval Krajniak nedávno v jednej z „našich“ televízií, keď na otázku, či po voľbách nebude Sme rodina ochotná spolupracovať aj so súčasnou opozíciou, odpovedal, že on osobne napr. so Smerom a Ficom spolupracovať NEBUDE. Prečo ? Nuž vraj preto, lebo Fico urazil jeho priateľov z Nemecka a USA. Fico údajne vyhlásil, že sa k nám znovu chystá wehrmacht a americkí vojaci-znásilňovači. – No a to je teda pre Krajniaka taká urážka, ako keby Fico povedal čosi nepekné o jeho drahomilovanej mamičke. No fuj, fuj a ešte raz fuj.

V skutočnosti samozrejme R.Fico nič takéto ostré nepovedal. Nepovedal to nielen v nejakom oficiálnom politickom vyhlásení ale ani v neformálnej komunikácii. V kontexte úvah o nežiadúcich efektoch event. rozšírenej prítomnosti cudzích vojakov NATO na slovenskom území sa iba polovážne vyjadril, že by symboly na zbraniach nemeckej armády mohli u Slovákov,- potomkov povstaleckých vojakov- pripomínať symboliku wehrmachtu. No a pokiaľ ide o amerických vojakov, Fico pripomenul, že sú s nimi spojené aj menej žiadané prejavy. Na okupovanej Okinawe, v okolí amerických základní v Taliansku a Nemecku sa totiž stávalo všeličo, vrátane znásilnení, pitiek a bitiek. -Ako vidieť, Fico nemal v úmysle nikoho urážať, na nikoho útočiť, – iba v istom kontexte pripomenul aj negatívne javy, ktoré sú s pobytom vojakov na cudzom území občas spojené.

Krajniak so svojou legendou o Ficovi, urážajúcom jeho nemeckých a amerických priateľov riadne prestrelil. Na bývalého elitného vojaka až zahanbujúco riadne prestrelil. Mal si na zdôvodnenie svojho odporu ku spoluvládnutiu so Smerom nájsť trochu realistickejší dôvod. Najlepšie taký, čo je bližšie ku pravde. Ku skutočným dôvodom odmietania vlády so Smerom.

Aké sú to tie skutočné dôvody ? Nuž predovšetkým je to deklarovaný úmysel Smeru SSD zastaviť všetky dodávky zbraní a munície na Ukrajinu-či už priamo zo Slovenska alebo odinakiaľ ale cez územie Slovenska. O Krajniakovi sa povrávalo a povráva, že mal a má /spolu s ministrom Naďom/ pomerne blízky vzťah ku agentom amerického vojensko-priemyselného komplexu. Povrávalo sa, že ako Naď tak aj Krajniak sú lobbistami amerických ale aj nemeckých militarizačných kruhov. Ak by to bola pravda, potom je Krajniakova nechuť spoluvládnuť so smeráckymi „pacifistami“ pochopiteľná a jasná.

Nerozumiem však, prečo sa Krajniak nezachoval ako chlap a nepovedal pravdu. Vymýšľanie si hlúpostí o „urážkach priateľov“ nie je ani mužné a ani slušné. Ak by bol Krajniak taký slušný nekonfrontačný politik, resp. taký férový bojovník, akým sa na verejnosti prezentuje, mal to povedať na rovinu. Mal povedať, že Smer po voľbách nie, pretože Smer chce zastavením vojenskej pomoci Ukrajine a príp. aj obchodných sankcií proti Rusku poškodiť americké geopolitické vojenské a obchodné záujmy vo Východnej Európe. Mal sa ev. priznať, že od svojich amerických a nemeckých „priateľov“ dostal nové noty. Mal event. priamo povedať, že mu dirigenti zo Západu prikázali vrátiť sa vo vzťahu ku Smeru k drsnejšej, konfrontačnejšej hre ako doposiaľ.

Začína sa predvolebná kampaň. Bude vraj agresívna, bojovná takmer až po úroveň studenej občianskej vojny. Milan Krajniak to vie a preto si pomaly oblieka svoj starý vojenský mundúr. Začne sa asi aj holiť menej často a menej dôkladne. A jeho spôsoby, najmä vo vzťahu ku rusofilom zo Smeru, Republiky a pod. znovu výrazne zdrsnejú. Vráti sa k nám starý známy drsniak Krajniak. V poriadku. Bude taký, aký v skutočnosti je a na akého si pamätáme.

Fašiangy sa skončili. Masky dolu. Platí to aj pre Vás, pán Krajniak. Prestaňte byť za slušniaka. Táto maska vám nikdy poriadne nesedela-a dnes už teda vôbec nie. Pán Krajniak, – prestaňte sa hrať na slušného. Začnite byť sám sebou. Neslušným ale veľmi POSLUŠNÝM boyfriendom amerických a príp. aj nemeckých vojenskopriemyselných kruhov.

Bezdetní otcovia národa: ŠTÚR, ŠTEFÁNIK, HLINKA…

28.03.2024

Nechcel som dnes písať, ale keď čítam, čo to tu plodia kolegovia, napr. akýsi „agoge“, tak sa nedokýžem zdržať. Tento bloger vypotil múdrosť, že Pellegrini nemôže viesť štát, nemôže byť „otcom národa“, lebo nemá deti a teda nerozumie rodine, základnej zložke národa. Nuž teda, toto je kolosálna hlúposť. /Skoro taká, aká sa dnes podarila [...]

Čierna kampaň akéhosi p… proti Pellegrinimu /s požehnaním tohto portála/ pokračuje

27.03.2024

Nick p… porušuje pravidlá blogovania v každom svojom „príspevku“. V každom svojom pamflete, v ktorom sa dostáva do rozporu so zákonom. Po prvom kole vydal vyhlásenie, že do vyhlásenia výsledkov 2.kola volieb prezidenta zmĺkne. No on a jeho pán to napokon vydržal asi tri-štyri dni a dnes znovu nastúpil do proti-pellegrinovského útoku. V plnej sile svojej [...]

Heslá do kampane pre pána Korčoka !

25.03.2024

Tento portál miznutím intelektovo náročnejších článkov sklzáva na úroveň nástenky pre pánov ladislavov a spol. Pokúsim sa začleniť do tejto kvalitatívnej komunity a ponúkam aj ja niekoľko sprostostí do foroty. Ponúkam touto cestou zadarmo pánovi Korčokovi na použitie v jeho predvolebnej kampani zopár iste veľmi užitočných hesiel: Korčok nie je ani ryba, ani tchorčok [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 409
Celková čítanosť: 1929133x
Priemerná čítanosť článkov: 4717x

Autor blogu

Kategórie