Založ si blog

Svet miluje Rusko a Čínu: šokujúce zistenie cambridgeskej univerzity

Veľmi početný výskumný tím z cambridgeskej univerzity na vzorke 137 štátov s 6,3 miliardami obyvateľov zistil, že v skúmaných krajinách ľudia v 66% uprednostňujú Rusko a v 70% Čínu pred krajinami Západu.

O výsledkoch a rozličných interpretáciách tohto zistenia informuje Counter Punch, konkrétne analytik Krishan Mehta. Výsledky interpretuje ako výsledok pôsobenia dvoch hlavných faktorov: 1/ veľmi sobeckej politiky Západu v časoch pandémie covidu 19; vtedy sa Západ ukázal ako veľmi egoistický,-aj za cenu expirácie vakcín odmietol ich dodávať do rozvojových krajín vo väčšom množstve°; Rusko, Čína a India to neodmietli, vakcíny dodávali a tak sa ich imidž v krajinách tretieho sveta zlepšil; 2/ krajiny Západu sú pre mnohé krajiny sveta KOLONIZÁTORMI, kým krajiny ako Rusko, Čína a India kolonizátormi nielenže neboli ale dokonca krajinám 3.sveta pomáhali v boji za oslobodenie sa od koloniálneho útlaku.

Minister zahraničia Ugandy Dž. Odongo sa v tejto súvislosti trefne vyjadril, že je smiešne ak Uganďanom bývalí koloniálni páni kážu, aby ich milovali a aby nenávideli tých, čo im v časoch koloniálneho útlaku pomáhali. Odongo uzatvára, že je lepšie, keď si Západ svojich nepriateľov nechá iba pre seba a Uganda si svojich priateľov a nepriateľov bude vyberať sama.

Analytik Counter Punch k tomu pridáva, že povesti Západu v krajinách tzv. globálneho Juhu neprospievajú ani prirovnania aké mal nedávno komisár EK J. Borell. Podľa neho je Západná Európa ako rajská záhrada, obkolesená DŽUNGLOU.

Nuž tak je to teda. Žijeme si tu v raji a iba vďaka hrdinskému NATO sa na nás nevrhnú zvieratá z okolitej džungle. Najmä tie najstrašnejšie-z džungle na Východ od nás…Milé voči väčšine krajín sveta, – no nie ?

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1957796x
Priemerná čítanosť článkov: 4684x

Autor blogu

Kategórie