Založ si blog

Stanke, Kemka, Osuský … proti Slavínu

V minulom článku som napísal svoj názor na petíciu pánov ako Stanke, Kemka, Bútorová, Osuský a ďalších asi 1200 kultúrnych barbarov, ktorí chcú najprv vypnúť osvetlenie na Slavíne a potom „zahájiť diskusiu o budúcnosti Slavína“. K petícii má blízko aj súčasný primátor Bratislavy Vallo a tak sa osvetlenie Slavína na výročie začiatku SVO OS RF zrejme vypne. – Ak proti tomu nebudú ľudia v SR /v celej SR, lebo Slavín je celoNÁRODNÝ pamätník/ protestovať, „úvahy“ o odstránení Slavína naberú jasnejšie kontúry.

Iniciátori petície označujú Slavín za symbol ruskej okupácie z 1945, za monument oslavujúci ruské imperiálne ambície, za miesto stretávania sa rusofilov či pro-ruských motorkárov, opozičných národniarskych politikov…resp. za artefakt pochybnej povesti, na vrchole ktorého je – koľká to drzosť, – pozlátená zlatá hviezda… Signatári upozorňujú, že pamätníky oslobodenia európskych krajín od fašizmu sa už inde vo východnej Európe odstránili a ani Bratislava by nemala byť výnimkou….

Organizátorka akcie je magistra Štefančíková, učiteľka na VŠVU. Pod petíciu sa pospísali okrem iného Koklesová, rektorka VŠVU, Kusá, riaditeľka SNG, politológovia Bútorová, Mesežnikov…spisovateľ Horecký, prekladateľ Strasser, herci Kemka a Stanke, poslanec NRSR Osuský atď., atď.

Pozoruhodný je interes, aký má o Slavín herec Juraj Kemka. Tento rodák z Martina má už dlhší čas svoj dom v Rakúsku. Na Slovensku iba zarába peniaze. Míňa ich a užíva si ich však v cudzine. Napriek tomu je jeho proti-komunistická a proti-slovenská vášeň taká silná, že sa nezdrží žiadnej akcie, namierenej proti základom slovenskej demokratickej štátnosti. Nečudo, že sa angažuje aj v boji proti Slavínu. Veď je to slovenská národná kultúrna pamiatka. – Preto Kemka nelení – a hybaj- do nej !

Táto iniciatíva, zameraná na likvidáciu symbolu boja proti fašizmu a nacizmu je príliš nebezpečná, než aby sme ju minuli mlčaním. Ak antifašisti niečo proti rozpínavosti bratislavský kultúrfašistov neurobia, skončíme ako demokratický štát a následne aj ako nezávislý slovenský štát.

Na obranu Slavína, na obranu demokracie a antifašistickej suverénnej slovenskej štátnosti musíme byť dobre pripravení. Musíme začať konať. Nesmieme byť ticho-lebo oni už konať začali.

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1959909x
Priemerná čítanosť článkov: 4689x

Autor blogu

Kategórie